2024. április 26., péntek - Ervin

Turizmus

A Badacsony továbbra is egész évben nyitva

360

Míg az energiaválság miatt országszerte több intézmény, szálloda és étterem volt kénytelen ideiglenesen vagy végleg bezárni az elmúlt időszakban, Badacsonyban továbbra is minden megszokott szolgáltatás elérhető, és a szolgáltatók télen is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében télen és tavasszal is folytatódnak a szakvezetéses bor- és élménytúrák.

Badacsony borközelből

Aki alaposabban szeretné megismerni a borvidék gazdag szőlő- és kultúrtörténetét, illetve kiváló pincészeteit, annak az egyesület a Badacsony „Borközelből" eseményeit ajánlja: a bortúrák résztevői minden alkalommal három helyi pincészetet járnak be, ahol 9 különleges bor kóstolása mellett a helyi termelők finomságai is terítékre kerülnek.

Az aktív kikapcsolódást keresők élménytúrákon szakavatott túravezető segítségével fedezhetik fel a borvidék ismert nevezetességeit, bejárhatják a Badacsonyt és a környező tanúhegyeket, közben megismerhetik a régió történelmi értékeit, állat- és növényvilágát is. Decemberben tökéletes alkalom erre a különleges hangulatú Téli Holdfénytúra, vagy az év utolsó napján az Óévbúcsúztató túra, ahol a közel háromórás séta közben arra is fény derül, hogy az év során miért éppen ekkor ülhetünk le nyugodtan a Rózsakőre háttal a Balatonnak.

A régió ízeit nagy múltú, vagy éppen újonnan megnyílt, színvonalas vendéglátóhelyeken kóstolhatják meg a kirándulók, de a Káptalantóti Liliomkert Piacot sem érdemes kihagyni, ahol egész évben vasárnaponként igazi ritkaságok, friss zöldségek és jobbnál jobb kézműves termékek között válogathatnak kedvünkre. A piacozók másik nagy kedvence a hegymagasi piactér, ahol a helyi finomságok mellett gyermek-, és felnőtt programok is lesznek az adventi időszakban.

Folyatódik a Borbarangolás

Az őszi-téli szezon a már hagyományossá vált Borbarangolás rendezvénysorozattal indult a borvidéken. Novembertől egészen jövő május végéig, 22 szombaton át összesen 15 helyszínen, közel 100 kiváló badacsonyi bort ízlelhetnek meg a borszeretők. Mindezt különleges gasztronómiai élmények, zenés és kulturális programok kíséretében.

Az ínyencek számára szintén jó hír, hogy

2022 őszétől újraindult a Gasztrohegy, ahol április végéig közel 10 vendéglátóhely közreműködésével, 7 tematikus gasztrohétvége alatt a Badacsony olyan arcát lehet felfedezni, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban tapasztalható.

badtur2

Ez a programsorozat az egész évben nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek kezdeményezése 2017 őszén indult útjára azzal a célkitűzéssel, hogy felhívja a főszezonon kívüli időszakban is a látogatók figyelmét a hegy gasztronómiájának felfedezésére.

"Minden hónapban egyszer, tematikus gasztrohétvége keretében Badacsony ikonikus vendéglátóhelyei várják a vendégeket, ahol az ízeken, illatokon és borokon keresztül alkalom nyílik lépésről lépésre, fogásról fogásra megismerni Badacsony jellegzetes gasztronómiáját. Előkóstolás előzi meg minden elkészített ételt, így garantáltan a legjobb minőségben kerül a vendégek elé minden egyes fogás" – nyilatkozta Nagy Miklós, a Hotel Bonvino Wine & Spa, a Kisfaludy-ház, illetve a Neptun Panzió tulajdonosa és üzemeltetője.

Év végi programok

De a Gasztrohegy és a Borbarangolás mellett még számtalan más programot is kínál a borvidék az ide látogatóknak, csak néhányat említve: Mikulásváró hétvége és Karácsony előtti feltöltődés a Váli Birtokon; Badacsonytördemicen Forraltbor Főzőverseny; Családi Mikulás Nap, Adventi Vásár, majd Szilveszteri buli a Hableány étteremben; gyertyagyújtás az adventi koszorúnál, tematikus vezetett séták, Vince-napi borvacsora a Folly Arborétum és Borászatnál. A korcsolyázni vágyók december 9-től látogathatják Szigligeten a Várudvar Jégpályát.

badtur3

A bátrabbak pedig az ábrahámhegyi strandon egy igazi pancsolással búcsúzhatnak el az óévtől, míg a szigligeti strandon január első napján egy újévi csobbanással köszönthetik a 2023-as évet.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details