2024. április 26., péntek - Ervin

Turizmus

Tom Jones koncert, csúcsgasztronómia - Ezért is érdemes idén nyáron Opatijába utazni

299

Kristálytiszta tenger, luxusstrandok, szabadtéri koncertkülönlegességek és egyedülálló gasztronómiai élmények várják azokat, akik idei nyaralásukat az Opatija Riviérára tervezik. A népszerű üdülőhelyre többtagú családok is bátran elindulhatnak, a szolgáltatók ugyanis minden generációra gondoltak.

Horvátország legszebbjei közé sorolják Brseč, Medveja és Mošćenička Draga strandjait, amelyek a harminc kilométer hosszú, festői Opatija Rivierán sorakoznak. Az Adria történelmi üdülőhelyén számos további, jól felszerelt luxusstrand várja a felnőtteket és gyerekeket, akik a fürdőzésen túl a tengerparti szolgáltatások széles kínálatából válogathatnak.

opatnyar2

Aki négylábú barátját is szeretné magával vinni a tengerparti felfrissülésre, az Opatija és Ičići között tökéletes kutyabarát strandot talál, amely a Lungomare sétányról könnyen megközelíthető.

Romantikus séták és csúcsgasztronómia

Az Opatija Riviérának nyáron is különleges a varázsa: a bájos városi utcákat, a zöldellő parkokat átjárja a történelem levegője, a kanyargós Lungomare sétány pedig tökéletes útvonal a hosszabb sétákhoz. Az utazók több opatijai szállodában is átélhetik a helyi hagyományok és a világszínvonalú európai luxus ötvözetének élményét.

Ilyen a városközpont közelében, a híres promenád fölött épült ötcsillagos Hotel Ambasador is, amely tágas, fényűzően berendezett szobákkal, világszínvonalú éttermekkel és lounge bárral, autentikus wellness-élménnyel és privát stranddal várja a vendégeket.

opatnyar3

A romantikus hosszúhétvégére, nászútra vagy kényeztető pihenésre készülők pedig olyan, a boldog békeidők levegőjét árasztó történelmi szálláshelyek közül is választhatnak, mint a Hotel Kvarner, a Heritage Hotel Imperial, a Hotel Palace Bellevue vagy a Villa Amalia.

A vendéglők csúcsminőségű regionális ételkínálattal – friss tenger gyümölcseivel, a világ legjobb garnélarákjával, homárral és halakkal –, jó zenével és páratlan kilátással hívogatnak.

Érdemes kipróbálni a Hotel Kvarner teraszát – Opatija egyik legszebbjét –, ahol a vendégek kiváló mediterrán ételek, remek borok és desszertek közül válogathatnak.

Idén nyáron a festői Volosko falu közelében épült Laurus hotel étterme is újra megjelent a Kvarner gasztroszínpadán, a Hotel Palace Bellevue Strauss kávézója és az Imperial kávézó koktélozásra és pezsgőzésre invitáló teraszai pedig a nyári hónapokban több mint száz élőzenei programmal készülnek.

Világsztárok a város szabadtéri színpadán

Az itt nyaralókra ezenkívül is sokféle rangos zenei program vár. A tengerpart és a Lido strand közelében, az Angiolina Parkban található Opatijai Szabadtéri Színházban a hagyományokhoz híven idén nyáron is számos műfaj és stílus képviselőivel találkozhat a közönség.

opatnyar4

A csillagos ég alatt zajló programsorozat júliusban a Liburnia Jazz Fesztivállal indul, de lesz komolyzenei hangverseny, blues-est, július 18-án a világhírű walesi popénekes, Tom Jones ad koncertet, augusztusban pedig zenei tiszteletadást hallhatunk a legendás Queen előtt – hogy csak néhányat emeljünk ki a szeptemberig tartó zenei szezon előadásai közül.

Animáció minden korosztálynak

Az Opatija Riviéra a családi nyaralásokhoz is tökéletes, például a Hotel Ičići (Ičići), a Hotel Excelsior (Lovran) vagy a Hotel Marina (Mošćenička Draga) tágas, több légterű, jól felszerelt családi szobákkal és speciális szolgáltatásokkal várják a gyermekekkel érkezőket.

opatnyar5

A családbarát szállodák a híres kavicsos tengerpartok és a szabadtéri pihenő- és élménymedencék kínálata mellett rengeteg további programlehetőséggel és aktivitással készülnek a gyerekek és a felnőttek szórakoztatására.

Míg a 4-12 éves gyerekek a Mini Clubban, a 13-17 éves tinik a Teens Clubban játszhatnak, sportolhatnak és szórakozhatnak, addig a felnőtteket a pilatestől a body workouton, a keep fiten, az aqua aerobicon vagy az egyéni és csapatsportokon át a nordic walkingig ugyancsak sokféle tartalmas program várja.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details