2022. június 25., szombat - Vilmos

Turizmus

Új szlogenje van Pécsnek, indul a fesztiválok nyara

116

A nyár beköszöntével elindul a Pécs Nyitva országos turisztikai kampány harmadik „kiadása”, szinte minden napra kínálnak eseményeket a nyári hónapokban. A napokban pedig megszületett a város új szlogenje is, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat Pécs új szlogenjéről. A helyhatóság még februárban hirdetett szlogenpályázatot. A beérkezett ötletekből egy szakmai zsűri választotta ki azt a három nyertes szlogent, amelyet azután online szavazásra bocsátottak. A voksolás a napokban zárult le.

A több mint kétezer szavazat mintegy hatvan százaléka a "Pécs – Mediterrán szerelem", harmada a "Pécs – Évezredek pezsgése", öt százaléka pedig a "Pécs – A megnyerő város" szlogenre érkezett

– közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szavazás eredményeként a város arculatának megújítása is elindulhat, azt a helyiekkel közösen tervezik megvalósítani.

Indul a Pécs Nyitva 3.0 kampány

A város számos turisztikai, kulturális, gasztronómiai programmal és fesztivállal készül a nyárra, melyeket a Pécs Nyitva-kampány turizmusélénkítő projekt fog össze. Ennek részleteiről a napokban számoltak be, amelyről a Pecsma.hu tudósított.

Ruzsa Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kampányt azért hozták létre, mert úgy látták, hogy a vírushelyzetben és azt követően nem elég csupán az intézmények tájékoztatása, szükség van egy úgynevezett ernyőkommunikációra is, amellyel hatékonyabban elérik a belföldi és a külföldi turistákat is.

Az elmúlt két év tapasztalatai és adatai pedig azt mutatják, hogy a foglalási számok Pécsen az országos átlaghoz képest magasabbak, ami köszönhető a háttérben zajló folyamatos szakmai munkának és a városi szereplők összefogásának is.

A nemsokára megnyitó, 65 művész 250 műalkotását felvonultató „Az űr – alternatív kozmoszok" nevet viselő tárlatra (május 28.–augusztus 28.) sok látogatót várnak az országból és a határokon túlról is. A Mecsek Rallye idén is júniusban várja az autósport-rajongókat, a turistatömegeket vonzó Zsolnay Fényfesztivál visszakerült július elejére (július 7–10.), és idén Pécs adhat otthont a fiatalokat megszólító egyhetes International Youth Sport Festivalnak is, amely jelentős forgalmat generálhat a pécsi vendéglátásban.

pecsszlog2

A Múzeum Utca Plusz fesztivál is visszatér az augusztus 20-ai hétvégén, szeptemberben jön a Pécsi Napok és a Zeneszüret Fesztivál is, többek között José Cura argentin operaénekes-sztár fellépésével.

Kincses Márk, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetője elmondta, tavaly a kampányhoz több mint 100 partner csatlakozott, az idei kampányra a jelentkezés még nem zárult le. Megemlítette, hogy

az Ókeresztény Mauzóleumban zajló komplex felújítást követően a világörökségi intézmény júliusban már várja a látogatókat, de a Mecsek turisztikai lehetőségeit is hangsúlyozni fogják a kampány kommunikációjában.

A gasztronómia nagy hangsúlyt kap idén nyáron, a Pécsi Sörfőzde a kampányra egy limitált kiadású helyi sörrel készül, és egy helyi „sörtérképet" is készítenek a turisták és a pécsiek számára.

Kincses Márk úgy fogalmazott, hogy az idei pécsi nyár „a fesztiválok nyara lesz": minden napra kínálnak izgalmas, érdekes, szórakoztató eseményeket, amelyek a kampány honlapján érhetők el.

Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója elmondta, a hagyományos Sétatér Fesztivált idén június 22-től rendezik meg, olyan fellépőkkel, mint például a Besh o droM, Ganxsta Zolee és a Kartel és Oláh Ibolya. Fontos újdonság, hogy a Sétatér Fesztivál és a Fényfesztivál közötti időszakban a Szent István tér szabadtéri mozivá változik.

A Fényfesztivál iránt érdeklődő, várhatóan idén is hatalmas tömeg miatt a Fény Útja helyszíneit „térben kinyitották", egészen az új Vásárcsarnokig(amit előre láthatóan épp a Fényfesztivál hétvégéjén adnak át).

A fényfestő-versenyen öt művészkollektíva mérkőzik meg (egy magyar, egy spanyol, egy francia, egy német és egy thaiföldi), a megszokottaktól eltérően hosszabb alkotásokkal.

Idén nyáron is lesz Szamárfül Fesztivál (augusztus 26–28.), szeptember 17-én újra jön a Zsolnay Negyed Éjszakája különleges tárlatvezetésekkel és fényjátékokkal.

Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője a a fontosabb nyári rendezvényeik közül kiemelte a Néprajzi Múzeumban június 9-én nyíló „A váci domonkos kripta kincsei" című tárlatot, valamint a Zsolnay Múzeum június 29-től látogatható „Lüszterlepkék és Mázmadarak" című japán tematikájú kamarakiállítását. Június 25-én nyílik továbbá a babarci avarkori temető leleteit bemutató kiállítás is. A Múzeumok Éjszakáján idén 10 helyszínen lesznek tárlatvezetések, családi programok, interaktív bemutatók, előadások, koncertek.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Kánikulában is BETA bermudában!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Június 2022 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Feltalálók, csillagok, koncertek

Feltalálók, csillagok, koncertek

More details
Meleg, de csapadékos hétvége jön

Meleg, de csapadékos hétvége jön

More details
Property Investment Forum, 2022. szeptember 15.

Property Investment Forum, 2022. szeptember 15.

More details
Eszterházy epercsoda levendulával az idei Balaton Fagyija

Eszterházy epercsoda levendulával az idei Balaton Fagyija

More details
Ingyenes vetítéssel új mozi nyílik Óbudán - 2022. június 30.

Ingyenes vetítéssel új mozi nyílik Óbudán - 2022. június 30.

More details
Megújult a Fradi Múzeum

Megújult a Fradi Múzeum

More details
Jön a séták hétvégéje július elején, 2022. július 1 - 3.

Jön a séták hétvégéje július elején, 2022. július 1 - 3.

More details
Idén ismét Strandok éjszakája - 2022. július 30.

Idén ismét Strandok éjszakája - 2022. július 30.

More details