2024. február 28., szerda - Elemér

Turizmus

Új szlogenje van Pécsnek, indul a fesztiválok nyara

451

A nyár beköszöntével elindul a Pécs Nyitva országos turisztikai kampány harmadik „kiadása”, szinte minden napra kínálnak eseményeket a nyári hónapokban. A napokban pedig megszületett a város új szlogenje is, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat Pécs új szlogenjéről. A helyhatóság még februárban hirdetett szlogenpályázatot. A beérkezett ötletekből egy szakmai zsűri választotta ki azt a három nyertes szlogent, amelyet azután online szavazásra bocsátottak. A voksolás a napokban zárult le.

A több mint kétezer szavazat mintegy hatvan százaléka a "Pécs – Mediterrán szerelem", harmada a "Pécs – Évezredek pezsgése", öt százaléka pedig a "Pécs – A megnyerő város" szlogenre érkezett

– közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szavazás eredményeként a város arculatának megújítása is elindulhat, azt a helyiekkel közösen tervezik megvalósítani.

Indul a Pécs Nyitva 3.0 kampány

A város számos turisztikai, kulturális, gasztronómiai programmal és fesztivállal készül a nyárra, melyeket a Pécs Nyitva-kampány turizmusélénkítő projekt fog össze. Ennek részleteiről a napokban számoltak be, amelyről a Pecsma.hu tudósított.

Ruzsa Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kampányt azért hozták létre, mert úgy látták, hogy a vírushelyzetben és azt követően nem elég csupán az intézmények tájékoztatása, szükség van egy úgynevezett ernyőkommunikációra is, amellyel hatékonyabban elérik a belföldi és a külföldi turistákat is.

Az elmúlt két év tapasztalatai és adatai pedig azt mutatják, hogy a foglalási számok Pécsen az országos átlaghoz képest magasabbak, ami köszönhető a háttérben zajló folyamatos szakmai munkának és a városi szereplők összefogásának is.

A nemsokára megnyitó, 65 művész 250 műalkotását felvonultató „Az űr – alternatív kozmoszok" nevet viselő tárlatra (május 28.–augusztus 28.) sok látogatót várnak az országból és a határokon túlról is. A Mecsek Rallye idén is júniusban várja az autósport-rajongókat, a turistatömegeket vonzó Zsolnay Fényfesztivál visszakerült július elejére (július 7–10.), és idén Pécs adhat otthont a fiatalokat megszólító egyhetes International Youth Sport Festivalnak is, amely jelentős forgalmat generálhat a pécsi vendéglátásban.

pecsszlog2

A Múzeum Utca Plusz fesztivál is visszatér az augusztus 20-ai hétvégén, szeptemberben jön a Pécsi Napok és a Zeneszüret Fesztivál is, többek között José Cura argentin operaénekes-sztár fellépésével.

Kincses Márk, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetője elmondta, tavaly a kampányhoz több mint 100 partner csatlakozott, az idei kampányra a jelentkezés még nem zárult le. Megemlítette, hogy

az Ókeresztény Mauzóleumban zajló komplex felújítást követően a világörökségi intézmény júliusban már várja a látogatókat, de a Mecsek turisztikai lehetőségeit is hangsúlyozni fogják a kampány kommunikációjában.

A gasztronómia nagy hangsúlyt kap idén nyáron, a Pécsi Sörfőzde a kampányra egy limitált kiadású helyi sörrel készül, és egy helyi „sörtérképet" is készítenek a turisták és a pécsiek számára.

Kincses Márk úgy fogalmazott, hogy az idei pécsi nyár „a fesztiválok nyara lesz": minden napra kínálnak izgalmas, érdekes, szórakoztató eseményeket, amelyek a kampány honlapján érhetők el.

Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. operatív igazgatója elmondta, a hagyományos Sétatér Fesztivált idén június 22-től rendezik meg, olyan fellépőkkel, mint például a Besh o droM, Ganxsta Zolee és a Kartel és Oláh Ibolya. Fontos újdonság, hogy a Sétatér Fesztivál és a Fényfesztivál közötti időszakban a Szent István tér szabadtéri mozivá változik.

A Fényfesztivál iránt érdeklődő, várhatóan idén is hatalmas tömeg miatt a Fény Útja helyszíneit „térben kinyitották", egészen az új Vásárcsarnokig(amit előre láthatóan épp a Fényfesztivál hétvégéjén adnak át).

A fényfestő-versenyen öt művészkollektíva mérkőzik meg (egy magyar, egy spanyol, egy francia, egy német és egy thaiföldi), a megszokottaktól eltérően hosszabb alkotásokkal.

Idén nyáron is lesz Szamárfül Fesztivál (augusztus 26–28.), szeptember 17-én újra jön a Zsolnay Negyed Éjszakája különleges tárlatvezetésekkel és fényjátékokkal.

Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum marketingvezetője a a fontosabb nyári rendezvényeik közül kiemelte a Néprajzi Múzeumban június 9-én nyíló „A váci domonkos kripta kincsei" című tárlatot, valamint a Zsolnay Múzeum június 29-től látogatható „Lüszterlepkék és Mázmadarak" című japán tematikájú kamarakiállítását. Június 25-én nyílik továbbá a babarci avarkori temető leleteit bemutató kiállítás is. A Múzeumok Éjszakáján idén 10 helyszínen lesznek tárlatvezetések, családi programok, interaktív bemutatók, előadások, koncertek.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Útra kelünk, útra kellünk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Február 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Tartalom galéria

südback, 2024. október 26-29.

südback, 2024. október 26-29.

More details
Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

More details
Essentia Artis, 2024. március 1. – május 7.

Essentia Artis, 2024. március 1. – május 7.

More details
The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

More details
Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

More details
Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

More details
Építsük be a cégbe az MI-t, 2024. március 13.

Építsük be a cégbe az MI-t, 2024. március 13.

More details
Elképesztő élménybe merít be a Hangdóm

Elképesztő élménybe merít be a Hangdóm

More details
Barlangok hónapja 2024

Barlangok hónapja 2024

More details