2024. május 4., szombat - Mónika

Turizmus

Öt izgalmas helyszín Valentin-napi romantikázáshoz

196

A tél utolsó hónapja sok helyen a jókedvű, tavaszváró mulatságok, bálok és télűző szokások jegyében telik. Ráadásul február 14-én ajándékozzák meg egymást a szerelmesek is, számukra állítottuk össze az alábbi romantikus programlehetőségeket.

Főúri kényeztetés Turán

A BOTANIQ Turai Kastélyt 1883-ban Schossberger Zsigmond báró szerelme jeléül építtette a feleségének. Kell ennél meggyőzőbb érv, hogy itt töltsünk párunkkal egy hamisítatlan, romantikus Valentin-napi hétvégét?

A Budapesttől rövid autóútra található hotel tökéletes elvonulást kínál a nagyváros zaját, ahol magunk mögött tudjuk hagyni a rohanó mindennapokat, csodás parkja szerelmes andalgásra hív. A történelemmel átitatott tágas terek a gondoskodás és az elegancia kényeztető nyugalmát árasztják.

valenttur

A szobákban a szerelem pezsgője (Deutz, Rosé Brut) fogad, a Clarisse Étteremben hatfogásos fine dining vacsorát is választhatnak a vendégek, akik a Pálmaházban – akár vasárnapi villásreggeli, akár a koktélkülönlegességekkel „fűszerezett" háromfogásos Valentin-napi vacsora alatt – további pazar gasztronómiai élményekben merülhetnek el.

A kastély spa-részlege hosszabbított nyitvatartás mellett igazi lelket simogató harmóniával ajándékozza meg a párokat, akik a többi vendégtől elvonulva édeskettesben akár privát spa-t is használhatnak.

Szívet dobogtató páros élmény Hévízen

Vérpezsdítő februári hétvégék várnak a wellnessprogramokat előnyben részesítő párokra a hévízi Ensana-házakban, a Thermal Aquában és a Thermal Hévízben.

A romantikus alaphangulatot már az extra szobai bekészítés, a virágcsokor, a pezsgő és a csokoládé bonbon garantálja, s az élmények fokozásáról a szállodák wellnessrészlegei gondoskodnak. Gazdag kínálatukból nehéz választani, a gyertyafényes fürdőzés, a boros pezsgőfürdő, valamint a csábító Kleopátra fürdő például egyértelműen a romantikát helyezi előtérbe, míg a bőrszépítő wellnesskezelések, a szaunaszeánszok frissítő-regeneráló hatással vannak szervezetünkre. Egy-egy ilyen kezelés után a szó szoros értelmében megújult lelkesedéssel térhetünk vissza a hétköznapokhoz.

valenttur2

A szállodák bárjaiban péntek és szombat esténként pergős ritmusú élőzene dobja fel a hangulatot, a bárok csábító februári kávéajánlatai közt pedig a Valentin latte a legmenőbb ezekben a napokban.

És aki a szállodák falain túli világra is kíváncsi, az fedezze fel a Hévízi-tó környékét, és látogasson el az Egregy városrész román kori templomához.

Teljes feltöltődés Tiszaújváros új szállodájában

Elsőre meglepőnek tűnhet Tiszaújvárosba utazni Valentin-nap alkalmából, de ha megismerik a Tisia Hotel & Spa-t, nem is lesznek további kérdéseik. A frissen átadott négycsillagos szállodából közvetlen átjárás nyílik a mellette lévő Gyógy- és Strandfürdőbe, ahol bel- és kültéri medencékben is lubickolhatnak.

Az 1200 méter mélyről feltörő gyógyvíz több egészségügyi probléma esetén is bizonyította már hatékonyságát, és kitűnően oldja a munkás hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A hűvös februárban a forró, gőzölgő vízben ülni, miközben megérkezik az esti sötétség – igazán remek élmény. Sőt, Valentin-nap alkalmából a fürdő kivételesen este negyed kilenctől éjfélig tart nyitva.

valenttur3

A hotel spa-részlegén egy pihentető masszázzsal vagy beauty-kezeléssel is megkoronázhatják a szerelmesek napját, mielőtt elfogyasztják a helyi séf aznapra összeállított, minőségi fogásait. A vacsorák és a reggelik egyaránt a vendégek kedvencei, akik szívesen üldögélnek az étterem melletti bárban is, délelőtt egy-egy kávét vagy este koktélt kortyolgatva.

Napközben érdemes átautózni akár Miskolcra, Lillafüredre, Tokajba vagy Poroszlóra, ahol a Tisza-tavi Ökocentrum érdekességei télen is remek szórakozást kínálnak.

Rózsaszirmok és Valentin-masszázs Tokaj-Hegyalján

Kifinomult, modern elegancia, kényeztető wellness, különleges ízélmények és festői környezet – mindez világörökségi helyszínen, Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon várja a látogatót, az Andrássy Kúria & Spa-ban.

A barokk épület a borvidék egyik legszebb építészeti remekműve, melynek története az 1700-as évekre nyúlik vissza. A különleges miliőhöz olyan Valentin-napi extrák társulnak, mint a rózsasziromszórás és a pezsgőbekészítés a szobában, de Valentin-masszázst is lehet kérni.

valenttur4

Az izgalmas kialakítású spa-részlegen sejtelmes barlangfürdő masszázs-élményelemekkel, úszómedence, jakuzzi, finn és infra szauna, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok teszik teljessé a tarcali szerelmes napokat. A romantikus élményeket hatfogásos, gyertyafényes Valentin-napi menüvel és a hozzá illő borsorral koronázhatják meg a párok.

A szomszédos Tokajba is ajánlott kiruccanni, ahol a Világörökségi Bormúzeum és a Tokaji Múzeum mesél a térség világhírű borkultúrájáról.

Wellnessélmények a „város felett"

A négycsillagos debreceni Hotel Lyciumban a Valentin-napi romantikus pillanataink egy részét eltölthetjük a szálloda legfelső szintjén található, különleges kilátást nyújtó wellnessrészlegben, ahol a 14 méteres medencén kívül, jakuzzi, infrakabin, merülő medence található. A szaunázás testet és lelket tisztító jótékony hatásait pedig hagyományos és aromaterápiás finn szaunákban lehet élvezni.

valenttur5

A „város feletti" jakuzzizást Valentin-napi pezsgős vacsorával koronázhatja meg az, aki párjával itt tölti a hétvégét. A hotel ajándéka a Valentin-napi vendégeinek egy egész napos belépő az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe.

Ha Debrecent választják, a város ikonikus látnivalóit is feltétlen iktassák be a programjukba! Sétáljanak kéz a kézben a téli Nagyerdőben, térjenek be a Déri Múzeumba megnézni a világhírű Munkácsy-trilógiát, a szomszédos MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központba vagy a Szabó Magda emlékházba. A kilátás kedvéért pedig igazán megéri felkapaszkodni a Református Nagytemplom két tornya közé, hogy a 45 méter magasságban kialakított panorámajárdáról letekintsenek a városra.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details