2024. március 1., péntek - Albin

Turizmus

Megújult a Sky Court Lounge – kényelem és elegancia a budapesti reptéren

465

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelmúltban felújított VIP váróterme, a Sky Court Lounge az utasok kényelmét és az igényeik kiszolgálását helyezi középpontba. A tervezés során az elegáns, mégis lágy stílus kialakítása mellett a tér funkcionalitásának növelése, illetve a természetközeli anyagok használata is nagy szerepet kapott.

2021. október 15-én nyitott meg az Airport Service Budapest Zrt. által felújított és a Pallér 1997 Kft. által kivitelezett SkyCourt Lounge, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér VIP váróterme. A 2A terminálon található több mint 270 m2-es váró a repülőtér legnagyobb üzleti társalgója.

Az átalakult belső tér terve a Nowy Styl és az Airport Service Budapest Zrt. közös együttműködésének eredményeképp jött létre, amit az elkészített terveknek megfelelően a Pallér 1997 Kft. valósított meg. A legnagyobb kihívást és egyben a feladat legérdekesebb aspektusát az ügyfél igényeinek sokrétű mivolta jelentette.

Az utasoknak tervezve

Az új társalgó alapkoncepciója az utasokat, az igényeiket és kényelmüket helyezi a középpontba. Az elsődleges cél az volt, hogy jól érezzék magukat várakozás közben. Emellett azonban fontos szempont volt egy fiatalos, mégis modern és letisztult környezetet kialakítani. Az első pillantásra látható három tér finom, jelzésértékű elkülönítése és a funkcionalitás növelése is nagy szerepet játszott a tér megtervezése során. A korábbi környezet lágyítása mellett fontos nézőpont volt a mai nap embere számára is vonzóvá tenni a helyiséget, amely támogatja a néhány órás várakozási időt.

skyrep2

„A cél a lehető legnagyobb befogadóképesség elérése volt tartós, modern, letisztult és mindenekelőtt kényelmes bútorokkal. Nem egy hagyományos várót, hanem egy barátságos hangulatú, munkavégzést, étkezési célokat és a hosszú várakozást is támogató berendezést képzeltünk el" – foglalta össze Tóth Csaba, a Nowy Styl értékesítési tanácsadója.

A tér kialakítása során sokféle funkciót ötvöztek. A Nowy Styl csapatának lehetőséget kellett teremtenie elektromos eszközök töltésére, kikapcsolódási lehetőséget nyújtani csoportoknak és egyéneknek egyaránt, de még a gyerekek, valamint a mozgássérültek számára is megfelelő helyet volt szükséges biztosítani. „A váróterem megtervezése egy összetett és kihívásokkal teli feladat volt. A belsőépítészeti tér tervezése során megvizsgáltam a tér funkcióját, mely a várakozást, megpihenést, étkezést, és adott esetben a munkát öleli fel. Az utazó emberek gyakran ezt a szinte feleslegesen eltöltött időt kellemetlenségként élik meg, így a teret egy otthonos mégis elegáns környezetként álmodtam meg, amely lehetőséget nyújt a rekreációra"- egészítette ki Kertész Éva, a Nowy Styl belsőépítésze.

skyrep3

Természet és komfort

Korábban a térből teljes mértékben hiányoztak a természetközeli textúrák és a növények, melyek a megnyugvást segítik elő. A teret a természetes fény hiánya is elnehezítette. Ezt ellensúlyozva világos színekkel, fényes textúrákkal, kellő mennyiségű mesterséges fénnyel és az otthonosság megteremtése érdekében természetközeli anyagokkal növelték a komfortérzetet.

A lounge három fő térből áll, melyeket a használat által meghatározott, eltérő bútorozás választ el egymástól, míg a természetes motívumok, színhasználat és a bevilágítás fűzik össze, mely összességében elegáns és otthonos légkört teremt.

skyrep4

A három tér

Belépve a SkyCourt Loungeba, a recepciós térbe érkezünk, ahol már megjelenik a tér két fő motívuma, mely a fa és a zuzmó. A középső tér főként a megérkezés és étkezés funkciójára épül a Meethink bárasztalos elrendezésével, valamint itt található az önkiszolgáló büfé rész is.

Bal oldalon egy fiatalosabb, modern tér helyezkedik el, amely nagyobb befogadóképességgel rendelkezik. A Teepe moduláris kanapék és asztal-székes elrendezés a kényelmes pihenési, illetve az étkezési funkciót is egyaránt támogatják. A térben kialakításra került egy munkaállomás is, ahol leválasztó Sileo paravánok segítségével csendes és nyugalmas munkavégzés folytatható.

skyrep5

A helyiségben folytatólagosan megjelennek a természetes elemek, mint a fa lamellák és a köztük elhelyezkedő zuzmó csíkok. A világos betonhatású burkolat a teret optikailag növeli, textúrája egyben modern és természetközeli is. Ennek a térnek a kialakítása a közösségi tereket idézi.

Ezzel szemben a jobb oldalon elhelyezkedő kiemelt váróterem esetében külön hangsúlyt fektettek az eleganciára, az ide betérő utasok kényelmének fokozására. „Itt egy stilizált nappaliszerű tér kialakítása volt a célom, amely otthonainkban is a legmutatósabb helyiség. Hasonlóan a másik váróhoz, megjelenik az asztal-székes elrendezés, de itt a moduláris kanapérendszert kisebb, Cello foteles kanapés egységek váltják fel, állólámpákkal kiegészítve a világítást. A lamellákon nagy zuzmó "képek" kaptak helyet melyek eleganciát sugallanak, de utalnak a fali képek hangulatára is" – fejtette ki Kertész Éva, aki a belsőépítészeti koncepcióért volt felelős.

A várónak ennek a felében megjelenik még egy térbe függesztett Formo akusztikai függöny is, ami a dekoratív megjelenésén kívül a hangok tompítására is szolgál. Ez a rész főként az üzletemberek és pihenésre vágyó utazók tere.

Bármelyik teret is választják a vendégek, egy dolgot biztosan állíthatunk: a SkyCourt Loungeban a kellemes időtöltésre számíthatnak a stílusos és exkluzív belső térben, melyet a Nowy Styl kényelmes ergonomikus termékei tesznek teljessé.

| Forrás: epiteszforum.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Útra kelünk, útra kellünk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Webáruházi trendek – Hogyan szerezzünk új vásárlókat? 2024. március 28.

Webáruházi trendek – Hogyan szerezzünk új vásárlókat? 2024. március 28.

More details
DiningCity Országos Étterem hét 2024

DiningCity Országos Étterem hét 2024

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
südback, 2024. október 26-29.

südback, 2024. október 26-29.

More details
Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

Tavasznyitó szobanövényvásár a Lumenben, 2024. március 3.

More details
Essentia Artis, 2024. március 1. – május 7.

Essentia Artis, 2024. március 1. – május 7.

More details
The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

The AI Film Festival (AIFF), 2024. március 3.

More details
Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

Indul a Budafoki Pincejárat, 2024. március 2.

More details
Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

Al Di Meola: rendhagyó ráadás a MÜPA-ban 2024. március 16-án

More details