2024. április 24., szerda - György

Turizmus

Egészségmegőrzés indul(ásra készen)

473

Jelenleg a wellness hotelek csak üzleti utazókat fogadhatnak, így az egészségmegőrző szolgáltatásaikat nem kamatoztathatják. Az általunk megkérdezett hotelek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára, távolságtartásra és egybehangzóan állítják: nagyon várják már a szigorítások enyhítését.

Megtartott munkaerő

„Mint minden felelős szolgáltató, mi is kidolgoztunk egy saját COVID kézikönyvet, ami sok esetben a kötelező rendeleti szabályokon túlmutat, szigorúbb azoknál. Nagyon figyelünk a távolságtartás biztosítására, akár a check in-nél, akár az étkezésnél. A higiéniés előírásokat eddig is komolyan vettük, de a helyzetre való tekintettel, sokkal intenzívebb és gyakoribb a fertőtlenítés, takarítás a házban. Átestünk egy COVID auditon is, követjük az MTÜ COVID kézikönyvét és a Népegészségügyi iránymutatásokat is”- mondta el Polgár András, a Thermal Hotel Visegrád vezérigazgatója.

A szálloda hivatalosan nincs zárva, de üzleti vendégük nem nagyon van. Az üzleti utasok korábban a rendezvényeik miatt szálltak meg nálunk, de most rendezvények sincsenek. Ennek ellenére megtartották a munkaerőt, nem bocsájtottak el senkit, próbálják a költségeket úgy menedzselni, hogy ezt továbbra is fenn tudják tartani, amiben segítségükre van az állami támogatás. A felszabadult időt igyekeznek hasznosan eltölteni: szépítgetik a házat, azokat a munkákat végzik el, amik nem igényelnek sok forrást és persze készülnek az újraindulásra.

Egy nap pihentetés – a szobáknak

Antal Bernadett, a Laroba Wellness Hotel menedzsere elmondta: alapos fertőtlenítés és ózonozás után legalább egy napig üresen hagyják a szobákat, mielőtt új vendég foglalhatná el azokat. „Az a szerencsénk, hogy vannak olyan szobák, amelyekben kétszemélyes jacuzzi van, így mégis kaphat némi wellness élményt az a vendég, aki ezt választja – bár az üzleti utazókra ez nem jellemző”- tette hozzá a szakember.

Ahogy az összes hazai szállodának, a Laroba Wellness Hotel-nek is nagyon lecsökkent a forgalma 95% a csökkenés aránya, de legalább nem esett vissza teljesen nullára: „a házzal szemben villamosítják a vasútvonalat, valamint a környéken nagy felújítások zajlanak, így szerencsére vannak üzleti utazóink” – tudtuk meg a menedzsertől.

Remélik, hogy már januárban kinyithatnak

Müller-Pápai Zsuzsa a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior stratégiai igazgatója elmondta, remélik, hogy már januárban kinyithatnak. A higiéniára nagy hangsúlyt fektettek eddig is: a kezelések között több időt hagynak, hogy legyen idő minden felület fertőtlenítésére és a szellőzetésre.

„A Spirit Hotel kiváló adottságokkal rendelkezik, az összesen 22 darab medence hatalmas vízfelületet biztosít a vendégek részére, ami azt is jelenti, hogy a medencék terheltsége alacsony. Ebből a szempontból is nagyon biztonságos nálunk, tehát ha lehetőség lesz rá, szeretnénk megnyitni a medencéinket”- mondta el az igazgató. A további szolgáltatások kapcsán hozzátette, hogy a szauna szeánszok nagyon népszerűek a szállodában. Mióta a vírushelyzet kialakult, 18-20 főben korlátozták a résztvevők számát, ennyien ugyanis kényelmesen, érintkezésmentesen elférnek ezeken a programokon. Ráadásul az év első felében, január-februárban bővítik a finn szaunát, így még tágasabb és biztonságosabb lesz.

Az idei év tehát úgy tűnik, meghatározó. Az alacsony foglaltság remélhetőleg marad az idei év sajátja, a szigorúbb biztonsági intézkedések pedig elkísérik a szállodákat az elkövetkező években is.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details