2019. október 17., csütörtök - Hedvig

Kalocsai Paprikafesztivál, 2019. szeptember 13-14

kalocsai3Kalocsa két hungarikummal büszkélkedhet: szeptember 13–14-én a fűszerpaprika mellett a helyi népművészet is reflektorfénybe kerül. A városba látogatók az Érsekkertben ismerkedhetnek meg a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek ízharmóniájával, valamint a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel.

Lesz élő kalocsai népzene és néptánc, hímzés- és pingálásbemutató, kézműves vásár.

A pirospaprika a magyar gasztronómia nélkülözhetetlen fűszernövénye. Olyan étkek alapját adja, mint a bográcsgulyás, halászlé vagy paprikás krumpli. A 30. Kalocsai Paprikafesztiválnak ezért része a Paprikás Ételek Főzőversenye, amelyre a határon túlról is érkeznek főzők, a nyertest szakmai zsűri választja ki.

kalocsai

A fesztivál második napján rendezik meg a Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Versenyt, amelyre csak kalocsai csapatok nevezhetnek.

A tetovált séf, Serényi Zsolt Könnyfakasztó Főzőshow-val szórakoztatja a közönséget, Mága Ernő és zenekara a jó ebédhez húzza majd a nótákat. Koncertet ad – mások mellett – a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Salvus, Dancs Annamari pedig operett- és musicaldalokkal mulattatja a hallgatóságot. A gyerekeknek a 100 Folk Celsius és a Hahó zenekar muzsikál.

A város büszkesége, a kalocsai fűszerpaprika, bográcsok tucatjaiban pirul a fesztiválon.

kalocsai2

Élje át!

- Próbálja ki tehetségét korongozásban a Fazekas Alkotóházban! (Bejelentkezés szükséges.) A paprikafesztivál alatt fazekas- és kovácsmester-bemutatókkal várják.

- Pattanjon nyeregbe, és tekerjen a városközponttól hat kilométert, máris a Dunához ér! A meszesi Duna-parton strand, kishajókikötő, éttermek, sörözők várják.

- Fedezze fel a Szelidi-tó természeti értékeit! Strandolás, vízibiciklizés, tanösvény és horgászati lehetőség.

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3
HiFI Show 2019