2019. október 17., csütörtök - Hedvig

Vidéki hagyományok és ízek vására, 2019. szeptember 20-21.

bakonyiA rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a közfoglalkoztatás során előállított befőttekből, szörpökből, gyümölcslevekből, füstölt árukból, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből, de megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a gyógynövényekből készült szirupok, a zöldségkrémek vagy éppen a mézeskalácsból készült ajándéktárgyak.

A gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a hagyományos népi ízeket és a tájjellegű ételkülönlegességeket. Kiállítóinktól kóstolót kaphatnak többek között slambucból, lepcsánkából, töltött laskából, struccpörköltből, molnárkalácsból.

Rendezvényünk a kisgyermekes családok részére különböző kikapcsolódási lehetőséget biztosít: a gyermekek népi fa játékokkal játszhatnak a játszótéren, bemutató keretében ismerhetik meg a rendőrség és a tűzoltóság munkáját, kézműves-bemutató során kipróbálhatják többek között a fafaragást, a kosárfonást, a dekupázs technikát, a fazekas korongozást, a csipkekészítést, a csuhéfonást vagy a csigatészta készítését is.

Mindkét napon a kicsiket és a nagyokat is várjuk gyermekkoncertekkel, péntek este Vastag Csaba, szombaton pedig Radics Gigi lép fel.

Időpont: 2019. szeptember 20-21.
Helyszín: Vajdahunyad vára
További információk: programturizmus.hu

(Esemény Menedzser)

 

  • 1
  • 2
  • 3