2020. szeptember 23., szerda - Tekla

Kaland - és élményparkok

Kalandok a magasban - bemutatkozik a Budakeszi Vadaspark Kalandparkja

1018

Az ország leginformatívabb kalandparkja kétségkívül a Budakeszi Vadaspark melletti fenyőerdőben található, a kötélpályákon túl ugyanis itt két erdei tanösvény is várja a látogatókat. A Kalandparkban a legkisebbeket a vadaspark sztárja, „Pele Pali” kíséri végig, akinek segítségével a gyerekek a különböző madárodúkat és azok lakóit is megismerhetik.

A Kalandpark valódi kihívást és aktív kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára, ezért gyermekek és felnőttek számára is kitűnő nyári program.

A Budakeszi Vadaspark Kalandparkját 2015-ben, a főbejárat felé vezető út mentén, egy árnyas fenyőerdő fái között alakították ki, így a családokat már nemcsak a parkon belül, de azon kívül is izgalmas programok várják. A Kalandpark hazánk egyik leginformatívabb ilyen típusú létesítménye: a drótkötélpályák mellett ugyanis itt két, a lombkoronaszint természeti csodáit bemutató tanösvény is várja a látogatókat.

kalandpark 1 2

A kalandvágyó gyermekek és felnőttek összesen hét pályán tehetik próbára az erejüket és ügyességüket: a B pályán Pele Pali, a vadaspark fiktív útikalauza ismerteti meg a gyerekeket a különböző madárodúkkal, azok szerepével és annak lakóival is.

kalandpark 2 2

Pele Pali tanösvénye egyébként szervesen kapcsolódik a Budakeszi Vadaspark további három útvonalához: az okos kis pelével a látogatók a madárbarát kertben, valamint a vadászati és az interaktív tanösvényen is találkozhatnak, és a rajzolt figura mindenhol sok érdekes dolgot oszt meg az érdeklődőkkel. Pele Pali kedves kis alakja a gyermekek számára megkönnyíti a tanulást, aminek köszönhetően a kirándulás során megszerzett tudás is jobban rögzül – erre pedig a Budakeszi Vadaspark kifejezetten nagy hangsúlyt fektet.


„Kalandparkunkba elsősorban a gyermekeket várjuk, a pályák azonban az összes korosztály kiszolgálására alkalmasak, és mindenki megtalálja a neki való nehézségi szintet. A Kalandpark a Budakeszi Vadaspark speciális szolgáltatásai között is szerepel: szolgáltatásainkat a születésnapi programjaink között is megtalálhatják, csapatépítés céljából vagy családi napok szervezése során egyre többen keresnek fel minket, de sok osztálykirándulás és nyári tábor programja között is szerepel a Budakeszi Vadasparkban és a Kalandparkban tett kirándulás. Nem véletlen tehát, hogy az áprilistól októberig tartó szezonban is több mint nyolcezren váltottak jegyet a Kalandparkba”

– mondta el Orbán Tamás, a Budakeszi Vadaspark Kalandparkjának vezetője.

kalandpark 3 2

A Kalandpark a nyári időszakban reggel 10 órától este 18 óráig látogatható, belépőt pedig 17 óráig válthatnak a mászni vágyók. A „magaslati” kalandok résztvevőinek biztonságát egyébként több dolog is garantálja: a gyakorlópályán történő oktatáson és a képzett animátorokon kívül a napi pályabejárás, valamint a pályaelemek éves, a beülők, kötelek és sisakok negyedévente történő átvizsgálása és minősítése szavatolja a látogatók biztonságát.

„Hogy minél sokrétűbb programot nyújthassunk, a Kalandpark a jövőben új akadályokkal bővülhet: ennek részeként egy olyan pálya kialakítását tervezzük, ahol a családok együtt kalandozhatnak majd a magasban, továbbá szeretnénk egy kifejezetten csapatépítésre alkalmas pályát is kialakítani”

– osztotta meg a Kalandparkkal kapcsolatos távlati terveit Orbán Tamás.

kalandpark 4 2

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Indítsuk újra BETA szerszámokkal!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Tartalom galéria

Fitbalance Aréna, 2020. október 3-4.

Fitbalance Aréna, 2020. október 3-4.

More details
Nyaralóhajós csillagtúrák

Nyaralóhajós csillagtúrák

More details
Két határátkelő nyílt meg a magyar–osztrák határon

Két határátkelő nyílt meg a magyar–osztrák határon

More details
Viharos széllel, jégesővel érkezik az ősz

Viharos széllel, jégesővel érkezik az ősz

More details
Múzeumot nyitna a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség

Múzeumot nyitna a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség

More details
BÁV-aukció a MOM-ban

BÁV-aukció a MOM-ban

More details
Történelmi lovas show a Lázár Lovasparkban

Történelmi lovas show a Lázár Lovasparkban

More details
Így lesz igazi a háttérzene

Így lesz igazi a háttérzene

More details
Willy Wonka is irigykedne: megnyílt a világ legnagyobb csokimúzeuma Svájcban

Willy Wonka is irigykedne: megnyílt a világ legnagyobb csokimúzeuma Svájcban

More details