2024. március 29., péntek - Auguszta

Szabadidő

XV. Budapesti Oldtimer Show!, 2020. október 9-11.

2020-08-11 1638

A kialakult járványhelyzet miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését október 9-11. re toltuk el. Eszerint a 15. jubileumi Oldtimer Show a 2020-as csonka oldtimeres szezon zárórendezvénye lesz. Az októberi dátum nem újdonság, hiszen 2008-2013-ig mindig október közepén volt megrendezve az Oldtimer Show a budapesti SYMA csarnokban.

15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Jubileumi rendezvényünk alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket.

A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken az eddigi 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fogunk nyitni és 18:00 helyett csak 19:00-kor zárunk. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás 1 órával, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

A hosszabb felkészülési időre tekintettel a programok tovább bővültek. A lakókocsikat felvonultató Kalandjárók Kiállításból a terepjárós szekciót meghagyjuk, de mellé teszünk egy „USA Oldtimer Autókiállítás”-t a körfűtőház előtti területre.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. A Víztorony Parkban a HELL fog ajándék italokat osztogatni a „Tuning és Sportautó Kiállítás” részen. A gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a tuningautós részen.

Új támogatónk a Carlsberg Hungária jóvoltából minden felnőtt látogatónk egy palack SOMERSBY enyhén alkoholos frissítő italt kap ajándékba! Az ajándék frissítők átvehetők a zöld SOMERSBY matricázott oldtimer Peugeot furgonból az Orient csarnok bejáratánál.
Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t!

Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Minden nap 17:00-kor lesz eredményhirdetés.

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. 2020-ban még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen: bungee a terepralli autóknál, arcfestés a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház udvarán, a Tájház előtt régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) és a termények etetése az állatkákkal, állatsimogató 30db állattal. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes.

A rendezvény kiegészítő programjaként idén hangsúlyosan megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia, mivel az október 9-11. hétvége eredetileg a „Disznótoros Kolbászfesztivál” hétvégéje lett volna. Ezt a mulatságot 2021-re kellett áttenni. Vigaszként a 2020-as Oldtimer Show kiegészítő programjai közé beemeltük a „Kolbászvásár”-t, mint új kiegészítő programot. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Vastagkolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos háziállatok: nyuszi, csacsi, kakas, stb… lesznek elhelyezve.

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni a WC-mosdó egységeket. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban. 

Fontos megjegyezni, hogy a parkolókat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. A parkolókba érkező autók csak a rendészek által mutatott helyre parkolhatnak! Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése különböző közlekedési eszközökkel a rendezvény honlapján fel van sorolva.

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Megemlítek egy különlegességet is: itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás rendező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. A technikai egyeztetések folyamatban vannak.

Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostessek lesznek majd, akik örömmel állnak a látogatók mellé az emlékfotók elkészítésére. Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A fotózás idejére a hostessek az adott szekció széléhez ki fognak menni.

További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. Itt csinos lányokkal is találkozhatnak és energiaitalokat kóstolhatnak a látogatók, a HELL támogatónk jóvoltából. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek).

Itt lesz a rendezvényen az „Afrika Race” győztes Qualisport Racing sárga Scaniája. A csapat tagjaival lehet majd fotózkodni és lesz naptárdedikálás is. A csapat vasárnap 16:00-kor tartja a promócióját. Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók mindhárom rendezvénynapon 14:00-kor a Víztorony Parkban. Ugyanitt régi hadi felszerelés, fegyver és ruházat kiállítás, illetve interaktív bemutató is lesz, szintén mindhárom napon. Újdonság lesz a katonatáborban a Szovjet hagyományőrző alakulat, akik saját veterán fegyver kiállításukkal csatlakoznak az amerikai, lengyel és magyar katonai hagyományőrzőkhöz.

A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orientben kell keresni a Keleti-Pályaudvar makettnél.

Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin rövid próbautat is lehet tenni. Látható lesz ismét a vörös szépség, a híres NOHAB dízelmozdony. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút 800m-es sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető lesz: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig egy újdonság: Babamúzeum Kiállítás

Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművel rendelkeznek. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Aug. 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: okt. 01. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre, az autójuk nélkül).

Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Hotrod Autó Kiállítás és Veteránvásár a körfűtőház előtt, Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás valamint gépindítás bemutatók a Víztorony parkban.

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal és SZÉP kártyákkal is meg lehet vásárolni. Jegy áraink: felnőtt jegy 5.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 4.000Ft, családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók.

Újdonság az olcsóbb pénteki jegy, ami 4.000Ft-ba kerül (egységáras) A pénteki jegy csak pénteken használható fel!
A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.
Az elővételben régebben vásárolt jegyek az októberre eltolt dátumra lesznek érvényesek, a rajtuk lévő korábbi dátum ellenére.

Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: oldtimershow.hu

Találkozzunk október 9-11-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details