2023. szeptember 23., szombat - Tekla

Állatkertek, vadasparkok

Állatos helyek Budapest környékén, ahova a gyerekkel is kirándulhatsz

6986

Ha szerencsés, van otthon háziállata, de kutyán, macskán és törpehörcsögön kívül ritkán lát élő állatot a betondzsungelben nevelkedő gyerek. A felnőtteknek is szüksége van néha a boldogsághormon-löketre, ezért összegyűjtöttünk pár lehetőséget, ahol szőrös jószágokat lehet simogatni, etetni vagy csak megfigyelni.

KECSKEVILÁG

Tavaly májusban tettük tiszteletünket a törökbálinti gazdaságban, ahonnan pompás sajtok érkeznek rendszeresen a fővárosba. A kiugrott értelmiségi házaspár három gyermeket nevel az idilli, vidéki környezetben, továbbá 80 kecskét, szabadtartású szárnyasokat, juhokat, malacokat, lovakat, egy tehenet és egy szamarat. A farmon körbe lehet sétálni, nézelődni, simogatni lehet a kecskéket és az azt tűrő állatokat, bejelentkezni csak az esti fejésekhez kell. A nagy kecskék napközben délután körülbelül 1 – 3 óra között vannak az istállóban, de a kicsik egész nap a kifutón tartózkodnak. Többször tartanak nyílt napokat, sajtkészítő programokat, ezek mellé megmutatják a tanyát is. 

NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY

Budapest legnagyobb állatotthonát sokan a befogadott kutyusokról ismerik, pedig az itt élő állatoknak több mint a fele más fajokhoz tartozik: kecske, szarvas, láma, bika, mosómedve, ló, dolmányos varjú is a lakók között van, mindenkit befogadnak, akinek szüksége van rá, és senkit sem altatnak el. Az otthonba került gazdasági állatok egy nagy közös udvarban élnek, ahová be lehet sétálni és megsimogatni. A sok-sok kakas, kacsa, liba, nyuszi, malac, kecske mellett nagy meglepetésünkre két szarvassal és aranysakállal is találkoztunk. Szombaton külön nyílt nap is van családok számára; ilyenkor el lehet vinni a kutyákat sétálni a környékre. 

 • Cím: 1171 Budapest, Csordakút út 23.
 • Részletek

FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT

A legkézenfekvőbb megoldás állatokra vágyó családoknak, ha elmennek a könnyen megközelíthető és több mint 8000 élőlényt bemutató Állatkertbe. Már csak azért is, mert hamarosan családi játszópark is nyílik, és több érdekes állatbébit is szemügyre vehetünk épp, köztük az egy hete született zebracsikót vagy a gorillacsecsemőt. Az állatkert legnépszerűbb és legnyüzsgőbb része viszont kétség kívül az állatsimogató, ahol kecskéket lehet dögönyözni vagy (kizárólag a helyszínen vásárolt) zoocsemegével megetetni. Ezt immár az ajándékbolt mellett találjuk meg. A húsvéti hétvégén négy napon át nyuszisimogató is működik majd a Japán kertben.

FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT
 • 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
 • Az Állatkert nyitva tartása évszakonként eltérő lehet.

BUDAKESZI VADASPARK

Ez az a hely, ahol vadon élő állatokat simogathatunk. Az 1979 óta működő, közel 30 hektáros vadasparkban a hazánkban őshonos, illetve betelepített, vadon élő fajok élnek közel az erdő közepén, természetes környezetben. Pimasz dámszarvasok és szelíd muflonok közé lehet bemenni és megetetni őket, de vigyázzunk, mert nekünk szívbaj nélkül elkezdték csócsálni a kabátunkat és a táskánkat. A gyermekáldás épp mostanában érte utol a parkot, újszülött kiskecskék, az újabb őstulokborjú és a vadmalac sokadalom most hétvégén már megtekinthető.

BUDAKESZI VADASPARK
 • 2092 Budakeszi, 0210/8. hrsz.
 • Állatsimogató: hétfőn zárva Téli nyitva tartás: H-P: 9:00 - 15:30 SZ-V: 9:00 - 16:00

MARGITSZIGETI KISÁLLATKERT

A mini vadaspark a legkönnyebben elérhető ingyenes lehetőség a város közepén, ha állatok közelségére vágyunk. A sétányokról egész évben szemügyre vehetjük az ott tartózkodó állatokat, de az elkerített területre csak tavasztól őszig lehet bemenni. Idén nagypénteken, azaz holnap kezdődik a szezon, de fontos megjegyezni, hogy a kisállatkert nem kifejezetten állatsimogatóként működik. A hazai erdőkben honos dámszarvassal, nyulakkal, vízimadarakkal, récékkel, ázsiai selyemtyúkokkal is találkozhatunk itt, de a gólyák szabadon sétálgatnak, a jámbor pónikon hétvégenként meghatározott időpontokban lovagolni is lehet.

MARGITSZIGET
 • 1138 Budapest, Margitsziget

PÓNIUDVAR

Főleg a pónik és a lovaglás tematikája köré szerveződik a kis rusztikus udvar élete a XII. kerületben. Az állatsimogatót háztáji parasztudvarokra jellemző fajokkal rendezték be, kecske, szamár, nyuszi, kutya, de láma, alpaka és strucc is helyet kapott az udvarban. Gyerekzsúrttáboroztatást, osztálykirándulást is vállalnak, ezeket leszámítva nincs szükség regisztrációra, sem előzetes bejelentkezésre. A Normafán található, tömegközlekedéssel pedig a Széll Kálmán tértől 21-es busszal vagy a Gyermekvasúttal is meg lehet közelíteni. Holnap nyit ki újra, és a húsvétra külön programokkal készülnek.

Fotó: Póniudvar
 • Cím: 1121 Konkoly Thege Miklós út 20.
 • Nyitva tartás: K-V: 10:00-18:00
 • Belépő: gyerekeknek 1500 Ft, felnőtteknek 1000 Ft
 • Részletek

REX KUTYAOTTHON

káposztásmegyeri Farkaserdő mellett 250 állat, kutya és macska éldegél, akikkel a szervezett programokon lehet közelebbről megismerkedni, valamint a kutyákat egy párórás tanfolyam után rendszeresen sétáltatni, akárcsak a Noéban. Működik itt egy minifarm, ahol a tanyasi életbe csöppenhetnek be a gyerekek, és háziállatokat is simogathatnak. Csacsi, malac, nyuszi, kecske, valamint különböző szárnyasok képezik a lakóközösséget. A 26 éves állatotthon – amellett, hogy befogadó- és mentőpontként működik elhagyott és sérült állatok számára – szemléletformáló tevékenységet is végez, tavaly például életre hívták a Felelős Állattartás napját, május 6-ára. Tömegközlekedéssel Újpest Központ metrómegállótól a 30-as busszal közelíthető meg. 

Fotó: Kerekes György / Rex Kutyaotthon
 • Cím: 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.
 • Nyitvatartás: K-V: 10:00 – 16:00
 • Részletek

SZIGETHALMI VADASPARK ÉS ÁLLATSIMOGATÓ

A nagyszülői ház udvarában kezdődött a családi vállalkozás története, amiből egy nagy vadaspark lett házi- és vadállatok széles tárházával, nyulakkal, mosómedvével, sakállal, borzzal, ormányos medvével, kecskékkel, szarvasokkal, vadmalacokkal, magyar szürkemarhával, rókával, szurikátával, alpakával, csincsillával és még sok más kedves lakóval. Halastavat is találunk itt, piknikezni, bográcsozni, születésnapozni is lehet, és kisvasúttal is rendelkeznek. Húsvétkor is nyitva lesznek, 10 -17 óra között várják a látogatókat.

Fotó: Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató
 • Cím: 2315 Szigethalom, Rákóczi utca 159
 • Nyitvatartás: K-V: 10:00-16:30
 • Belépő: felnőtteknek 1400 Ft, gyerekeknek 600 Ft
 • Részletek

VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON

Senkinek nem ajánlanánk, hogy medvét próbáljon simogatni, de fakanálon mézzel etetni még mindig meg tudja őket, ha kilátogat az öt és fél hektáros parkba, Közép-Európa egyetlen Medveotthonába. Illetve már van állatsimogató karám az otthon falain belül, ahol kielégíthetjük szeretetéhségünket. Farkasok, hiúzok, mosómedvék, lámák, ormányos medvék és rénszarvasok is laknak itt. Húsvét hétfőn is nyitva lesznek, népi kézműveskedés, különböző hagyományőrző programokkal. Tömegközlekedéssel a Nyugatiból induló vonattal közelíthető meg.

 • Cím: 2112 Veresegyház, Patak u. 50/a.
 • Nyitvatartás: H-V: 08:00-19:00
 • Belépő: felnőtt: 1000 Ft/fő, gyerek (2-14 év között): 800 Ft/fő
 • Részletek
VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON
 • 2112 Veresegyház, Patak utca 50.
 • Október és február között: 8:00-tól sötétedésig
 

(Esemény Menedzser)
Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2023. ősz

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

More details
Új tanösvény az Óbudai-szigeten

Új tanösvény az Óbudai-szigeten

More details
Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

More details
Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

More details
Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

More details
Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

More details