2018. január 24., szerda - Timót

Szabadidő, életmód

jatekJátssz tudatosan, tanulj játékosan! Kreatív gyerekfoglalkozások 4-7 éves korig az ARKT galériában. Tematikus felépítésű: mesés, mozgásos, képességfejlesztő, produktumot létrehozó foglalkozások. Papírszínház, gyermekjóga, finommotorika fejlesztése, különböző ábrázolási technikák kipróbálásán keresztül, az alkotás örömének átélésével. Krausz Petra és Szucsányi Annamária vezetésével.

klasszikusok hungarikumA „Q-Klasszikusok Újratöltve” egy zenés komédia, három "kiválasztott" tesz kísérletet arra, hogy a régi magyar irodalmi alkotások színe-javát prezentálják a jövő számára. Ám az irodalom úttalan utakra téved, ha egy  feltörekvő anyagmozgató (Gerner Csaba), egy lelkes grafikus segédasszisztens (Bodor Géza) és egy zenei ambíciókat dédelgető sofőr (Kovács Áron) veszi kezelésbe.

gyermekvasut2018. január 28-án, vasárnap nyílt napot tartunk a Gyermekvasút Széchenyihegy állomásán, 10 és 16 óra között várjuk a gyerekeket. Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek mozikocsinkban.

korcsolya mujegA mátraszentistváni Sípark hatodik alkalommal rendezi meg, az ország legnagyobb, sípályán lévő, havas fesztiválját! A Hófesztivál nem más, mint a hó és a téli sportok ünnepe, színes sport programokkal, koncertekkel és egy látványos pirotechnikai elemekkel és tüzijátékkal díszített záró show műsorral, a Vidróczki Tüzével.

telisportagJanuár 27-én (szombaton) negyedik alkalommal mutatjuk be a Téli Sportágválasztón a havas-jeges sportágakat, amiket ingyenesen lesz lehetőséged kipróbálni a Vasas Jégcentrumban. megjelenő sportágak, szakképzett edzők segítségével, interaktív tevékenységekkel készülnek, amelyek készség- és képesség felméréstől kezdve a sportágválasztásig terjednek.

film1A 2014-ben alapított Budapest International Documentary Festival (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten.

disznotor2018. január 27-én immár ötödik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált.  A rendezvény keretében kolbásztöltő verseny zajlik, melynek végeztével eredményhirdetésre kerül sor. Az idei kolbásztöltő fesztiválon vendégek lesznek a mohácsi busók és a Poklade zenekar.

mezeskalacsvarosA Mézeskalácsváros egy kortárs köztéri szobor, amelyet   nyolcadik alkalommal készítenek el és építenek össze kész házakból az alkotók néhány hét alatt. Mindenki, aki szeretett volna részt venni a karácsonyi társasági művészetben, foglalhatott telket december elejéig. Decemberben egy városépítő fogadáson helyezheti el az előre elkészített mézeskalács épületét a saját telkén

miniversumA MINIVERSUM óriási terepasztala januárban is remek családi programokkal várja a kicsiket és a nagyokat!  Nálunk az egész család kellemesen eltölthet egy egész délelőttöt vagy délutánt. Készüljünk együtt a farsangra! Játszóházi foglalkozásink során elkészíthetitek a legmenőbb díszeket és álarcokat az óvodai vagy iskolai farsangi bulikra!

  • 1
  • 2
  • 3