2017. november 19., vasárnap - Erzsébet

Szabadidő, életmód

tura1Manapság a Börzsöny erdőkkel gyapjas hegyeit a természet szerelmesein és a favágókon kívül más nem járja. Az elpergő évezredekben azonban számos nép nem csak használta, de be is lakta hegységünket.A kisebb-nagyobb falvakat mára benőtte a rengeteg, de a csúcsokon, még hajdani büszke sáncfalak dacolnak az elmúlással.

bor vingardiumAz autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, közel 30 bortermelő) túl, a tavalyihoz hasonlóan külföldi borászok is kiállítanak majd.

csokolade2017. november 18-19-én megrendezésre kerül az I. Kaposvári Csokoládé Örömünnep, ahol magyar kézműves édességek és készítőik mutatkoznak be az ország minden területéről. A csokoládékészítő manufaktúrák és mesterek standján az érdeklődők megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb kézi készítésű bonbonokat, drazsékat, csokoládékat és desszerteket.

macskaA Macskamánia Magyar Macska Egyesület HAPPY CAT Nemzetközi Macskakiállítást rendez 2017. november 18-19. között  Budapesten a Lurdy házban, ahol a hagyományos mellett TICA - amerikai ringes - bírálat is lesz. A kiállításon naponta több száz különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp és felszerelés - vásár várja az érdeklődőket.

forralborÖrkény Város Önkormányzata idén ötödik alkalommal szervezi meg ezt az eseményt, mely 2017. november 17-19. között kerül megrendezésre.  Megválasztjuk a fesztivál legjobb forraltborát. A Fesztivál három napján egy egyedi Forraltbor Fesztiválos bögrével még hangulatosabbá tehetjük a hétvégét.

hettoronyHa november, akkor Héttorony Fesztivál! A Makovecz Imre születésnapjához kötődő fesztivál idén is a Mester épületei és szellemi hagyatéka köré szerveződve vonultat fel olyan hazai népzenei és világzenei csúcsteljesítményeket, amelyek a Kárpát-medence népi műveltségét, kollektív emlékezetét és kreativitását hivatottak szolgálni.

szinhazHarmadik alkalommal kerül megrendezésre az OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál. Pontosabban OPEN Nemzetközi Közösségi és Részvételi Színházi Fesztivál. Azaz idén kiegészült az elnevezés a részvételi színház fogalmával, ugyanis november 13-18. között a MU Színházban a részvételen lesz a hangsúly. Mindegyik előadás a részvételiségre épít, a néző aktivitására, azaz jelenlétére.

konyvekA Győri Könyvszalon az elmúlt évek alatt a város emblematikus rendezvényévé vált. A könyv, az olvasás valódi ünnepe. Az eseménynek otthont adó Győri Nemzeti Színház három napra újra az irodalom, a könyvek, a zene, az információ csomópontjává válik: számos könyvkiadó, és több helyszínen száznál is több különféle kulturális program várja a közönséget.

ceruzaImmár hetedik alkalommal várja látogatóit a budaörsi Alkotóműhely, a megszokott minőségben és a megszokott helyszínen, a Lloyd Stúdió és Rendezvényközpontban, a Bitep Ipari Parkban, november 18-19-én. Célunk az, hogy a megkezdett hagyományt folytatva olyan regionális kreatív családi napot valósítsunk meg ismét...

  • 1
  • 2
  • 3