2024. április 19., péntek - Emma

Ambiente Trends 23+, 2023. február 3-7.

2023-01-06 627

Az Ambiente Trends 23+ a fenntarthatóságot, a váratlan új ötleteket és a formatervezés iskolapéldáit helyezi előtérbe.

Az Ambiente szakvásár

Az Ambiente a jövő igényeinek megfelelően képezi le a piaci változásokat, öt vásárnapon át vonultatja fel az ötletek és termékek páratlan egyvelegét – egyúttal pedig a világméretű trendeket is. Az asztali, konyhai és háztartási kellékek tekintetében a Dining kínálati csoport az elsőszámú seregszemle. A Living testközelben mutatja be a lakberendezés és dekoráció valamennyi stílusirányzatát és piaci szegmensét. A Giving az ajándékok és személyes kiegészítők teljes skáláját vonultatja fel, a jövőben pedig kibővül a minőségi papíráruval és iskolaszerekkel is. Az új kínálati csoport, a Working a jövő munkakörnyezetét világítja meg. A jövő ígéretét hordozó HoReCa és Contract Business kínálati csoportokkal az Ambiente kifejezetten a közületek nemzetközi kiszolgálására összpontosít. A bemutatott kínálat szélessége és sokszínűsége világviszonylatban is a párját ritkítja, egyúttal pedig hatalmas lehetőség a kapcsolatépítéshez és új üzleti partnerek felkutatásához. 

 Az Ambiente Trends 23+ áttekintést nyújt a fogyasztási cikkek teljes ágazatának újdonságairól – az új munkavégzési módokhoz és a modern munkahelyekhez kapcsolódó trendeket mutatja be. A fejlődési irányok élőben történő megismeréséhez legelőször a 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított trendbemutatót érdemes felkeresni. 2023. február 3-7. között ez a trendbemutató nap mint nap kínál ötleteket és előadásokat mind a szakmai látogatóknak, mind a kiállítóknak, hogy még inkább el tudjanak mélyedni a trendek világában.

Ajándékozzon élményeket!

A három trendvilág új ötletekkel szolgál, lendületet ad a képzelőerőnek és felkér az új nézőpontok kipróbálására. A trendvilágok a korábbi évek újdonságaira építve biztosítják a meggyőző fejlődést. Mindenekelőtt a fenntarthatóság és az ezzel járó anyagtechnológiai kutatás, az új esztétikai megoldások, a kézművesség és a digitális innováció található ott. 
A bora.herke.palmisano stílustervező iroda a Messe Frankfurt megbízásából karolja fel a fogyasztási cikkek piacát meghatározó irányzatokat, majd a trendtémák alapján válogatja ki az Ambiente 2023 kiállítóinak megfelelő termékeit, amelyeket 2023. február 3-7. között mutatnak be a szakvásár nemzetközi közönségének.

„A kétévnyi rendkívüli állapotot követően egyértelműen láthatóak az újraindítás jelei. Az előzetes kutatások keretében több olyan lendületes lakberendezési témát azonosítottunk, amelyek merőben eltérő válaszokat kínálnak korunk égető kérdéseire. Közös vonása mindegyiknek ez, hogy szorosan kötődnek az emberekhez, azok érzéseihez és élményeikhez” – mondta el Annetta Palmisano a bora.heike.palmisano stíluskutató iroda részéről.

Ismeretlen szépség_rendhagyó + kecses: a vegyes valóság esztétikája találkozik az ismeretlennel

A három trend közül az első az ismeretlen_szépség+rendhagyó / unknown beauty_strange+gracious nevet kapta. Itt az új és váratlan tapasztalatok vágya játssza a főszerepet. Ezt a trendet tükrözi az a lakberendezési témavilág, amely a hagyományokkal szakító kecsességet ötvözi a hihetetlen új megalkotásával. A váratlant jeleníti meg a meghitt életkörnyezetben. 
Az ismeretlen_szépség+rendhagyó színskálája intenzív, extravagáns színeket váltogat lágy és szívmelengető árnyalatokkal. A szűkebb térben megjelenő színtémákat egyénileg lehet értelmezni és kiemelni a hűvöstől az intenzívig, a semlegestől az extravagánsig. Szembetűnőek a több színt összefogó és csillogó árnyalatok, akárcsak a csillogó szivárványhatás vagy a nedves felület imitálása.

Az anyagoknál az elvont, idegennek tűnő formák, valamint a hagyományostól eltérő felületek állnak a középpontban. Sokszor foglalkoznak az analóg és a digitális, a valós és a virtuális világok összeolvadásával. A kézművesség és a technológia közeledése új termékeket szül. 
Az ismeretlen_szépség+rendhagyó a lakberendezésben meglepő megoldásokat vonultat fel: „Ebben az esetben a lenyűgöző színválasztás és a váratlan esztétikai megoldások állnak az előtérben. Az adott helyzethez kapcsolódó minták, a környezet visszaverődése, valamint a fény és árnyék játéka figyelemre méltó látványvilágot kelt az extravagánstól a bizarrig, ami mindig rendhagyó és sajátságosan csillogó” – foglalta össze Palmisano a trend lényegét.

Megnyugtató természet_óvatos + kellemes: az új életerő találkozása a   természetközelivel

A második trend, a megnyugtató természet_óvatos + kellemes / claming nature_carefuul + pleasant a természet megnyugtató erejére épít. Az organikus formák, a lágy színek és az erőforrások kíméletes használata ugyanúgy központi kérdés, mint az ember és a természet kapcsolata. Az organikus formákat és dizájnokat lágy színek támogatják. 
A színeknél a finom pigmentálásnak köszönhetően kifejezetten lágy hatású természetes árnyalatok állnak a középpontban. A hűvösebb irányt a növényvilág színárnyalatai képviselik, míg a semleges sort a kő- és fémárnyalatok alkotják. A moha, az agyag és a rozé árnyalatok a meghatározóak a melegebb árnyalatoknál. 
Egyre inkább elmosódik a határvonal a technológia, a kutatás, a művészet és a kézművesség között. Fontos inspirációt jelent az anyagok életciklusa. Új megoldásokat kínálnak az alapanyagként hasznosított hulladékanyagok.

Ebben a trendvilágban mindig megjelenik a természet is, és ez nincs másként az irodákban is: a munkakörnyezetben is megmutatkozik a világos és nyugodt formanyelv. Az ülőbútorok, asztalok és világítótestek a lényegre összpontosítanak. A biológiai sajátosságokhoz igazodó megvilágítás a természetet idéző hangulatot kölcsönöz az irodáknak és munkahelyeknek. 
„A design területén változatlanul az anyagkutatás az egyik legfontosabb stratégia, az interdiszciplináris designstúdiók pedig folyamatosan kutatják az innovatív és fenntartható forrásból származó anyagokat. A meghatározó törekvés változatlanul a körforgásos design, és ez meghatározó marad a következő évek során is” – mondta Palmisano.

Időtálló ötletek_szenvedély + értelem: a design nagyjai találkoznak mai korunkkal és világunkkal

A harmadik trend az időtálló ötletek_szenvedély + értelem / lasting ideas_passionate + evocative a design kiemelkedő nagyjainak ötleteit egyesíti egyetlen lakberendezési témába, amivel az ott és most megoldásait kutatják. A designerek a klasszikus, piedesztálra emelt formatervekre, a korábbi előtervek eredményeire emlékeznek, de alapvetően mindig újat és korszerűt alkotnak. 
Grafikus és plakatív elemekkel, ütős színekkel és konkrét formákkal hívják elő a design örökérvényű példáinak emlékeit. Elsődlegesen a jól ismert elképzelések átértelmezése fontos: átgondolt koncepciókat láthatunk, amelyek intenzíven foglalkoznak az új igényekkel. Amikor a lakókörnyezetünk egyre inkább munkakörnyezetté is válik, akkor sokoldalúan és modulárisan alkalmazható megoldásokat is találnak. 
Az időtálló ötletek_szenvedély + értelem színskálája szolgál az erőteljes design alapjául: petrol- és kékárnyalatok uralják a hűvös színsorrendet, miközben a meleg színskálát az intenzív narancsvörös vezeti a lila és a sárga árnyalataival. A trendben egyaránt meghatározó az egyedi színek, de a rafinált színpárosítások használata is, például grafikus és plakatív mintákban vagy modern mozaikokban.

Az időtálló ötletek_szenvedély + értelem esetében teljesen egyértelműen az átfogó koncepció a legfontosabb, ezért különböző anyagokat is fel tudnak használni, ami lehet puha vagy tömör, természetes vagy újrahasznosított anyag. Az időtállóságot olyan anyagok hangsúlyozzák, mint a kő vagy a márvány, de akár a moduláris és sokoldalúan használható tárgyak is. 
Az időtálló ötletek_szenvedély + értelem azt szemlélteti, hogy nem csupán a lakóbútorok, hanem más funkcionális termékek is rendkívül rugalmasan alkalmazhatóak. A többfunkciós, munkavégzésre és lakhatásra szolgáló lakóterek is biztosítják életkörnyezetünk alkalmazkodó képességét. „Egyúttal fontos szerepe van a kézműves hozzáértésnek és a manufaktúrának, ahol kis példányszámban vagy akár egyedileg gyártanak tárgyakat. Számos termék funkcionális, egyúttal pedig hitvallás a formatervezés mellet” – mondta Palmisano. 

A bora.heike.palmisano stíluskutató iroda trendfelmérő szakértői naponta két alkalommal számolnak be a három trendvilágról az Ambiente és a Christmasworld szakvásárok keretében. 2023-ban először határozták meg együttesen az Ambiente és a Christmasworld meghatározó trendjeit – de mindegyik seregszemle egyénileg értelmezi és finomítja ezeket. A szakmai előadásokat a Conzoom Solutions Academy biztosítja a 4.0 csarnok Europa termében a következő időpontokban:

  • pénteken, vasárnap, hétfőn és kedden 11.45-kor ás 14.45-kor,
  • szombaton 12.45-kor és 15.45-kor.

Az Ambiente szakvásárt 2023 februárjától a fogyasztási cikkek két vezető szakvásárával, a Christmasworld-del és a Creativeworld-del párhuzamosan rendezik a frankfurti vásárközpontban

  • Ambiente/Christmasworld: 2023. február 3-e és 7-e között,
  • Creativeworld: 2023. február 4-e és 7.e között.

Magyarországi képviselet

  • BD-EXPO Kft.
  • Budapest
  • Hűvösvölgyi út 4.
  • 1021
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • www.messefrankfurt.hu

I Forrás: Üzleti Hírszerzés/divatmarketing.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details