2024. július 24., szerda - Kinga, Kincső

Vásárok, kiállítások

Bábolnai Gazdanapok, 2024. szeptember 5-7.

1381

2024. szeptember 5-7. között a megszokott színvonallal várja az érdeklődőket, a kiállítóit és a családokat a 37. Bábolnai Gazdanapok. Kiemelten, de nem kizárólag a gépesítésre és a szántóföldi növénytermesztésre fókuszál Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítása. A Bábolnai Gazdanapok immár 37. alkalommal áll a gazdák szolgálatában a Bábolnai Ménesbirtok területén. A több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, amely nemcsak hagyományt teremtett, de azóta értéket is képvisel.

Az esemény 37. alkalommal kínálja a tőle megszokott, sokszínű programokat és valósítja meg azt a célját, hogy a szakma szempontjából kiemelkedő, míg a családok számára szórakoztató esemény legyen.

A jól bevált recept

A húszezer négyzetméter alapterületű rendezvény közel kétszáz kiállítóval várja vendégeit, akik elhozzák a legújabb technikai és technológiai fejlesztéseket az inputanyagoktól a talajművelésen keresztül a legmodernebb gépekig és precíziós eszközökig. Utóbbiakat az érdeklődők munka közben is tanulmányozhatják a szántóföldi gépbemutatókon, melyek a kiállítás minden napján, több alkalommal is láthatók lesznek.

Idén kukoricából és cirokból is 5-5 nemesítőház jelentkezett ígéretes hibridjeik bemutatására. A kukoricanemesítők közül 30 hibridet vetünk majd el, ezek közül a Corteva Agriscience 6, a Pannon Genetic Kft. 5, a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 4, a Limagrain Magyarország Kft. 7, míg az RAGT Vetőmag Kft. 8 hibridjét szeretné megismertetni az idelátogató szakmai közönséggel.

A ciroksort 12 hibrid alkotja majd, ezek között a Lidea Kft. 1, az RAGT Vetőmag Kft. 4, az Isterra Kft. 1, a NuFarm Kft. 3 és a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 3 hibridje fog szerepelni.

A Bábolnai Gazdanapok évek óta hívja és várja a jövő szakembereit a kiállításra. Az edukáció jegyében megrendezzük a hatodik Szakiskolai Napot, melyre már szokás szerint közel ezer szakiskolás jelentkezését várjuk. A fiatalok megismerkedhetnek az agráriumban tevékenykedő cégekkel és azok legújabb innovációival. A Szakiskolai Nap célja továbbra is a fiatalok megnyerése az agrárium számára és pályaorientáció a mezőgazdaság irányába.

Szintén hagyomány, hogy a Magosz Ifjú Gazda Tagozata olyan témájú konferenciát szervez nálunk, ahol minden évben a fiatal gazdálkodók számára fontos és aktuális kérdések kerülnek napirendbe. Az idén a konferencia fő témáját a pályázati lehetőségek adják majd. Nem maradnak el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett szakmai kerekasztal-beszélgetések sem, melyek a rendezvény minden napján különböző témákban kerülnek megrendezésre.

A múlt évhez hasonlóan idén sem marad el a rendkívül látványos favágó show, vagyis a STIHL Timbersports Series fakitermelő bemutató. A mezőgazdaságban hasznos pickup autók terepképességeinek tesztelésére is lesz lehetősége a legbátrabbaknak.

Az utolérhetetlen Kincsem

A Bábolnai Gazdanapok is otthont ad a verhetetlen csodakanca életéről szóló vándorkiállításnak, melynek címe: Az utolérhetetlen Kincsem. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum által életre hívott sorozat ízelítőt ad lótenyésztési és -versenyzési örökségünkből, Széchenyi István gróf lóversenyzésben is megmutatkozó elévülhetetlen érdemeiből, valamint bemutatja azokat a tartástechnológiai körülményeket, amelyek hozzájárultak, hogy Kincsem sikerei a mai napig elevenen élnek. A kiállítás méltó emléket állít nemcsak Kincsemnek és utódainak, hanem azoknak a kiváló szakembereknek is, akik csodalovunk pályafutásához és sikereihez köthetők és ezáltal eredményesen szolgálták a magyarországi lóversenyzés virágkorát.

A családok a lovaskiállítás mellett minden nap megtekinthetik a lovasbemutatót, és természetesen idén is helyet kap a Vérteserdő Zrt. interaktív sátra, a népi játszóház, a kézműves vásár és persze egy-egy „hatalmas” mezőgazdasági gépre is felülhetnek a jövő mezőgépészei.

https://babolnai-gazdanapok.magyarmezogazdasag.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details