2023. szeptember 24., vasárnap - Gellért

Vásárok, kiállítások

Tuning és Retro Fesztivál, 2023. október 14-15.

246

Jön az AMTS és Oldtimer Show közös szezonzárója a Vasúttörténeti Parkban! Oldtimerek, reto tuning autók és TOP tuning sportautók kiállítása.

2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, mely a fiatal autóőrülteknek és a régi autók kedvelőknek is szóló: „Tuning és Retro Fesztivál”  október 14-15-i hétvégén kerül megrendezésre a hazai autós szezonzáró a fővárosban. A Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt, összesen 10 hektáros fesztiválterület várja a látogatókat. Saját parkolóink díjmentesen lesznek használhatók a TRF látogatói számára. (csak azok vehetik igénybe a parkolóinkat, aki a rendészek utasítása szerint parkolnak le).

A kiállítások és a programok zárt térben és a szabadban is lesznek. Rossz idő esetén a hatalmas mozdonyfűtőházban lehet meghúzódni. Itt lesz a fő látványosság: oldtimer autók, felspécizett retro autók és TOP tuning autók kiállítása. Koncepciónk a régi és a modern autók párba állítása. Lesznek egyedi autók is kiemelve és lesznek külföldi kiállítók. Autóépítő és restaurátor műhelyek, klubok és magángyűjtők fogják elhozni a TRF-re a legszebb autóikat. Válogatott oldtimer gyöngyszemek és a legszebb tuning autók lesznek bemutatva a TRF-en! 

A szabadtéri területeken mindenütt látványos kiegészítő programok lesznek elhelyezve: Cartsyling Tuningautó Találkozó (szo.), autó hifi és kipufogó hangzás verseny (szo.), OT Találkozó (vas.), USA autó Találkozó (vas.), Tuning Klubtalálkozó (vas.), versenyautók, luxus sportautók, Kalandjárók Kiállítás, stb… Hagyományőrző és gasztro programok: Kézműves utca, Csabai Tájház, Gasztro utca, piknik park és sütöde a Díszkútnál.

A gyerek számára sok díjmentesen használható játék és program lesz: légcsúszda, íjászat, játszótér, arcfestés, vasútmodell kiállítás, terepasztal kiállítás. A gyerekek ajándék plüsfigurát kapnak tőlünk, ha ellátogatnak a Víztorony Parkban lévő tuningautós helyszínre. Itt látványos forgó színpadon egyenként kerülnek bemutatásra a találkozók autói: oldtimerek, retro tuning autók, sportautók és a tuning autók. Nézd meg az autókat és tudj meg róluk mindent a gazdájuktól! Nem csak láthatod, hanem meg is szólalnak majd az autók. 

A Vasúttörténeti Pak olajszagú retro helyszínén a vasutas programok mind életre fognak kelni a TRF-en: lóvasút, sínautó, hajtány, kerti vasút, mozdonyforgató és felfűtik a hatalmas Truman gőzöst. Mindezek ki is lesznek próbálhatók! A nagy Parkban sétálva sok látványossággal találkozhatnak a látogatók: aranyhalas tó, díszkút és Európa legnagyobb gőzmozdony kiállítása. A vasútikocsi kiállítás sok frissen restaurált jármű lesz látható, többek között az Aranyvonat, holokauszt emlékvonat, hadi gépezet szállító vasúti kocsi, Horthy kormányzó tárgyaló kocsija, stb… A háztáji termék vásáron a termelőktől közvetlenül lehet megvenni a házi kolbászt, sajtot, mézet, lekvárt és a kézműves portékákat. 

Örömmel látjuk, hogy a fiatal korosztály számára egyre népszerűbbek a régi idők masinái és a nosztalgia hangulata. A fesztiválunkon a családok apraja és nagyja megtalálta a számára legérdekesebb programot. A fiatal tunerek a TRF rendezvényünkön ízelítőt kaphatnak a családos életből.

2023-as TRF újdonsága lesz a retro zenei programok. A vasútikocsi színpadon régi idők zenéit előadó bandák fognak fellépni szombaton és vasárnap is. Az autó szépségversenyek eredményhirdetései is a vasútikocsi színpadon lesznek. Szombaton és vasárnap is 17:00-kor lesz a díjeső. Fotózd le a legszebb autók alkotóit!

A kiállításon ugyanazon gyártók oldtimer és modern változatai lesznek párba állítva. A régi autókban kevésbé jártas látogatók megtudhatják pl., hogy az Audi 4 karikája 4 márka összevonásából alakult ki: Wanderer, Horch, DKW, Auto Union. 

A régi autók felújításának két alapvető stílusirányzata lesz egymással szembe állítva: muzeális minősítésű oldtimer autók az ugyanolyan típusú „retro tuning” egyedi stílusban átépített autókkal lesznek párban kiállítva. Máshol még nem látott autók és külföldi különlegességek is lesznek!

Szép oldtimeredet vagy egyedi építésű autódat bemutatnád? Fotós jelentkezésedet ide küldheted: www.tuningretro.hu   

TRF fesztiválunkra elővételben nem árusítunk belépőjegyet. Kivétel ez alól a VIP csomag, mely egy TRF belépőjegyet és egy AMTS naptárt tartalmaz. VIP bejáraton belépők egy Monster italra is számíthatnak! 

A jegyeket csak a helyszínen, a fesztivál nyitvatartási idejében lehet megvenni, a következő fizetőeszközökkel: készpénz, bankkártya és OTP SZÉP kártya. 

Jegy árak: felnőtt jegy 6.000Ft, gyerek jegy 5.000Ft, nyugdíjas jegy 5.000Ft.
Parkolás: az autóval érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak a park mögötti parkolóinkban. 

Megközelítés. a helyszín kerékpárúton és tömegközlekedéssel is megközelíthető. 

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk itt találhatók: www.trf.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2023. ősz

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Szeptember 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Tartalom galéria

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

Korlátlan büféasztalos ebéd programmal a Lázár Lovasparkban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

Építészet Hónapja különleges épületbejárásokkal, titkos helyszínekkel

More details
Új tanösvény az Óbudai-szigeten

Új tanösvény az Óbudai-szigeten

More details
Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

Már lehet regisztrálni a DiningCity Országos Étterem Hétre

More details
Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

Üvegcipő: egy darab, ami mindent tud a szerelemről

More details
Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

Jövő! Menő! Múzeum! Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2023. szeptember 25 – november 12.

More details
Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

Ezeket a kerti teendőket ne mulaszd el ősszel!

More details
Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

Közlekedésbiztonsági családi nap, 2023. szeptember 23.

More details