2024. április 25., csütörtök - Márk

Promóció

Lehet-e kismamáknak hajat festeni? Segít a mesterfodrász!

823

Égnek áll a kismamák haja a babavárás alatti hajfestésről szóló, ellentmondó hírektől és véleményektől. Az egyik tábor szerint lehet hajat festeni, baj nem lehet. A másik szerint nem lehet, mert baj lehet. A harmadik szerint lehet, de csak feltételekkel. Vass Edina mesterfodrász radikális véleményen van: ami kicsit nem, az nem. Érdemes a sztárokat követnünk ebben.

„Amiről nem tudjuk biztosan, hogy nem ártalmas*, fodrászként az a felelős magatartás, ha úgy kezeljük, hogy ártalmas. Ezért ésszerű változtatunk a hajfestési szokásainkon várandósság és szoptatási idején” – foglalt állást Vass Edina, az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott Angerer Fodrászat mesterfodrásza.

Szerinte nem lehet véletlen, hogy számos világsztár, mint Kate Hudson, Blake Lively, vagy a magyar topmodell Mihalik Enikő is természetesebb, egyszerűbb, könnyen kezelhetőbb frizurára váltott a várandósság alatt, és szemmel láthatóan természetesebb lett a hajszínük is.

mihall

Az is a hajfestési szokások megváltoztatása mellett szól, hogy a terhesség alatt a megváltozott hormonháztartás hatására változik a haj szerkezete és másképpen reagálhat a korábbi festékre is. Ha már mindenképp változtatni kell, váltsunk ésszerűen, válasszunk biztonságosabb megoldást – tanácsolja Vass Edina.

Teljes hajfestés helyett olyan technikák ajánlottak, ahol megoldható, hogy a festék ne érintkezzen a fejbőrrel. Ilyen például a melír, az ombre és a balayage, amikor a hajszálak fóliába kerülnek, ezáltal a fejbőrt is kevesebb vegyszer érintheti.

Ezekkel a technikákkal jól kezelhető az átmenet a lenőtt természetes hajszín, és a festett szín között. Az Instagrammon látható fotók elárulják, hogy ezt a megoldást választotta Kate Hudson és Blake Lively is. Aki pedig nem szeretne lemondani a megszokott hajszínéről, azoknak melír-technikával akár teljes-festés hatást is el lehet érni, ám ehhez nagy szakértem szükséges, ezért bízzuk tapasztalt fodrászra.

Abban minden felelős forrás egyetért, hogy hajfestésnél körültekintőnek kell lenni. A minimális szakmai konszenzus, hogy a várandósság első trimeszterében nem ajánlott a teljes hajfestés. Mindig előre tájékoztassuk a fodrászt a terhességről és konzultáljunk vele a lehetséges megoldásról. Minden hajfestési eljárást jól szellőző helységben kell elvégezni és festés után nagyon alaposan át kell öblíteni a hajat. Aki pedig magának színez otthon, annak szintén kötelező a kesztyű használata – figyelmeztet Vass Edina, az Angerer Fodrászat mesterfodrásza.

Terhesség alatt kényeztet az új frizura élmény

Vass Edina szerint nem csak a hajfestési szokásokat, hanem a fazont is érdemes megváltoztatni várandósan. Egyrészről a terhesség hónapjai alatt megváltozhat, kerekebbé válhat az arcforma, amihez előnyösebb lehet egy új frizura.

Az sem baj, ha a frizura könnyen kezelhető, mert a szülés utáni első hetekben és hónapokban biztos kevesebb idő jut majd a frizurára, mint amennyit szeretnénk. És ami talán a legtöbbet nyom a latban, hogy jót tesz ilyenkor a léleknek a megújulás.

A kismamák gyakran tétováznak, vajon mi a legideálisabb frizura a szoptatás időszakában, de ilyenkor sem feltétlenül kell a rövid haj mellett dönteni. A rövid mellett a legkönnyebben kezelhető hajviseletek azok, melyeket lófarokba fogva is viselhet a kismama, mint ahogy ezt gyakran láthattuk Mihalik Enikő fotóin az Instagramon – tanácsolja Vass Edina mesterfodrász.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy terhesség alatt fokozottan kell ápolni a hajat. Érdemes célzott vitamin kúrát alkalmazni, cinket, C-vitamint, E-vitamint, kovaföldet szedni a szoptatás alatti hajhullás megelőzésére és a haj eredeti minőségének a megőrzésére. A folyamatos hidratálást szintén igényli a haj, ezért érdemes fokozni a vízfogyasztást is, míg a külső segítséget hajpakolások, hidratáló hatású ápolószerek adhatják.

| Forrás: (1) http://www.ijwhr.net/pdf/pdf_IJWHR_584.pdf; (2) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29055888/ | Fotó: Instagram/Vass Edina

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details