2021. október 27., szerda - Szabina

Promóció

Életeket menthet az új művészeti projekt

111

24 neves magyar művész alkotásaiból 11 hazai Starbucks kávézóban nyílt egyidejűleg fotó- és festménykiállítás szeptember 20-án hétfőn. A kedvcsinálóként kiállított művekből és további több, mint 150 válogatott műalkotásból bárki rendelhet művészi minőségű reprodukciókat már kétezer, de akár harmincezer Forintos értékben is.

A Magyarországon egyedülálló projekt különlegessége, hogy e rendelésekkel a vásárlók nemcsak otthonukat vagy irodájukat varázsolják szebbé, hanem a befolyó összegből a Magyar Gyermekmentő Alapítvány részére juttatnak támogatást egy új mentőautó beszerzéséhez – gyermekéletek megmentéséhez.

2021. szeptember 20. és december 21. között 11 hazai Starbucks kávézóban csodálhatják meg a művészet és a kávé szerelmesei a Művészet Elvitelre fotó- és festménykiállítást, amit egy nemes gondolat hívott életre.

stilus2
Bánhalmi Norbert, az Olympus nagykövete arról beszélt, régi álma volt maradandót adni a gyermekek számára, ennek megvalósításában pedig teljesen véletlenül tökéletes partnerre talált Kerek Fanniban, a Starbucks Magyarország brand managerében.

A cél adott: összegyűjteni 40 millió forintot a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak egy új mentőautóra és a működéséhez szükséges eszközökre. A jótékonysági akcióhoz pedig már bárki hozzájárulhat egy fotó megvásárlásával is.

Mindenki kiakaszthatja a falra, hogy életeket mentett

Bánhalmi Norbert elmondta, 21 fotóst és 3 festőművészt kerestek meg, akiknek a kiállításon megjelenést tudnak biztosítani. Alkotásaikat a Hpix Kft. által szolgáltatott online rendszerben tudták megjeleníteni, beárazni és egy olyan rendelőfelületet biztosítani, melyen át a az alkotásokból bárki rendelhet reprodukciókat otthonába, irodájába vagy akár ajándékba is. A válogatott művekből többféle méretben, prémium minőségben, akár alumínium vagy vászon alapon, esetleg üvegkeretbe helyezett fine art matt papírra választható kép, melyek bármelyike különleges, kivételes értékű dekorációt jelent egy szoba, egy iroda falára.

„A támogatási költségből szeretnénk hozzásegíteni egy új mentőautóhoz a Magyar Gyermekmentő Alapítványt. Ez jelentős összeg, hiszen az autó átépítéssel 15 millió forintba kerül, a benne lévő defibrillátor-EKG-monitor rendszer nyolcmillió forint, a lélegeztetőgép további hétmillió forint, a laborkészülék és a kézi ultrahang pedig újabb hárommillió forintos tétel. Éppen ezért minden egyes felajánlás számít. Mi pedig hiszünk benne, hogy nincs lehetetlen” – magyarázta a fotóművész.
Hozzátette, közös projektjük azért is egyedülálló, mert a képek formájában minden vásárlónak lenyomata marad arról, hogy hozzájárult egy ilyen nagy dologhoz, amivel életeket fognak menteni.

Bánhalmi Norbert elmondta, a civilek hazavihetik a művészet egy darabját, ami örökre emlékeztetni fogja őket arra, hogy jót cselekedtek. Komoly reményt fűznek céges vásárlókhoz is – amellett, hogy egyre több vállalat hangsúlyozza társadalmi felelősségvállalásának fontosságát, melynek e támogatás kiemelkedően jó megnyilvánulása lehet, a válogatott művészek alkotásainak irodáikban való megjelenítése a vállalat presztízsét, eleganciáját, de még helyiségeinek otthonosságát is nagyban tudja növelni. A szervezők pedig biztosítják, hogy a támogató cégek logói kikerülnek a projekt muveszelvitelre.hu weboldalára, hogy nagyvonalúságuk, felelősségvállalásuk nyoma sokak számára felismerhető legyen.

stilus3
A kiállított képek a Starbucks Allee, a Gozsdu, a Corvin, Duna Pláza, az Egyetem tér, a Király utca, a Nyugati pályaudvar, a Vigadó tér, a Széna tér, a Szent Gellért tér, és a Westend üzleteiben tekinthetők meg. A kávézókban asztalmatricákat helyeztek el, bemutatva minden egyes művészt - az ezeken elhelyezett QR kódok beolvasásával pedig a vendégek közvetlenül a projekt honlapjára juthatnak, ahol könnyedén kiválaszthatják a legjobban tetsző műalkotásokat és megvásárolhatják azokat a hozzájuk legjobban illő formátumban.

Az Olympus nagykövete közölte azt is, gyakorlatilag naprakészen lehet majd követni a honlapon, hogy mennyinél járnak a felajánlások.

A képeket el is árverezik majd, de ezzel sem lesz vége a projektnek

A kiállítás 2021. december 21-ig tart, addig bárki szabadon rendelhet a honlapon a művészek által felajánlott 209 képből. Ezt követően várhatóan az eredeti alkotásokat elárverezik, ezzel is növelve az árbevételt és a felajánlott összeget.

A projekt ugyanakkor ezzel sem ér véget: a weboldalon ezt követően lehetőséget adnak művészeknek, fotósoknak, grafikusoknak és festőknek, hogy feltöltsék a saját alkotásaikat és a rendszeren keresztül értékesítsék azokat. Minden esetben a kuratórium bírálja majd el a minőségi elvárások alapján, hogy kinek lesz lehetősége bekerülni ebbe a körbe.

A muveszetelvitelre.hu tehát januártól állandó felületként lesz majd jelen, ekkortól várhatóan állandó teltházzal folytatódik majd a működése.

|  Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2021!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Október 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Queen – Látomások musical a RaM Szinházban, 2021. november 12.

Queen – Látomások musical a RaM Szinházban, 2021. november 12.

More details
Zsidó Művészeti Napok, 2021. december 27-ig

Zsidó Művészeti Napok, 2021. december 27-ig

More details
Márton-napi vigasságok Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban, 2021. november 13.

Márton-napi vigasságok Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban, 2021. november 13.

More details
Márton-nap Bikal, 2021. november 6.

Márton-nap Bikal, 2021. november 6.

More details
Generali Run Balatonfüred, 2021. október 30.

Generali Run Balatonfüred, 2021. október 30.

More details
Kiderült, mi a tíz legnépszerűbb úti célunk az őszi hosszú hétvégén

Kiderült, mi a tíz legnépszerűbb úti célunk az őszi hosszú hétvégén

More details
Különleges karácsonyi darabbal készül a Fővárosi Nagycirkusz

Különleges karácsonyi darabbal készül a Fővárosi Nagycirkusz

More details
Ammóniás vagy ammóniamentes hajfestéket válasszunk?

Ammóniás vagy ammóniamentes hajfestéket válasszunk?

More details
Libator a Lázár Lovasparkban, 2021. november 6 - 7.

Libator a Lázár Lovasparkban, 2021. november 6 - 7.

More details