2024. április 24., szerda - György

Promóció

Minden, amit az e-bike-ról tudni kell – megjelent a Pedelexikon

271

Pedelexikon címmel az elektromos rásegítéses kerékpárok világába kalauzolja el az aktív programok szerelmeseit a bringas.hu magazin nemrégiben megjelent különszáma. Lapozzon bele!

A kiadvány a megfelelő kerékpár kiválasztásától kezdve, az e-bike helyes üzemeltetésén át, konkrét túra ajánlatokig bezárólag egyfajta „alapismereteket" nyújt az új élményekre fogékony, az e-bike-kal egyelőre még ismerkedő közönség számára. A 60 oldalas szemléletformáló, kedvcsináló Pedelexikon ingyenesen hozzáférhető a Tourinform-irodákban, a kerékpárboltokban, kerékpáros rendezvényeken, egyes szálláshelyeken és vendéglátóhelyeken, valamint a Magyar Kerékpáros Szövetségnél (MKSZ), továbbá elektronikus formában itt, a turizmus.com-on.

„A kerékpáros turizmus minden területén pezsgés tapasztalható, az ágazat folyamatos erősödésének jelei láthatóak, ám a robbanásszerű fejlődés még ezután következik. A kibontakozás kulcsa – ha játszunk kicsit a szavakkal: motorja – az e-bike" – mondta Princzinger Péter, az MKSZ elnöke a Pedelexikon megjelenése apropóján.

Az elektromos rásegítéses kerékpárral nem úgy megyünk, ahogy bírunk, hanem úgy, ahogy akarunk. Segít leküzdeni a távolságot, az emelkedőket, kiküszöböli a túrázó csoport tagjai közötti erőnléti különbségeket – ugyanakkor nem foszt meg a bringázás élményétől.

Magyarországon az áttörés még nem történt meg. Hazánkban évente 250 ezer új kerékpár talál gazdára, ebből ma még alig 10 ezer e-bike, ugyanakkor a magyar gyártók százezres darabszámban gyártanak e-bike-okat exportra. Ausztriában, Németországban a kerékpár-kereskedők árbevételének már nagyobb része származik e-bike-ok, mint hagyományos kerékpárok értékesítéséből.

Hamarosan ugyan vége a nyárnak, ám Magyarország ismertebb és kevésbé ismert turisztikai desztinációi népszerű attrakciókkal és megannyi rejtett kinccsel várják a külföldi és belföldi vendégeket ősszel is, a kerékpárosok számára kellemesebb időben. Vannak, akik a szervezett programokat, csomagajánlatokat részesítik előnyben, más egyénileg klikkelgeti össze a hosszú hétvége programját. A ma és a holnap egyre tudatosabb, élményfogyasztó és élménymegosztó turistája számára a három-négy napos tartózkodás alatt bejárható, egymáshoz közeli, könnyen elérhető vonzerőket felvonultató – desztináció a legizgalmasabb. „Egy-egy térség felfedezésének egyre kedveltebb formája az e-bike-túra, nagyon népszerűek a tesztnapok, amikor az érdeklődők egy-egy típust próbálhatnak ki, ingyenesen vagy jelképes részvételi díj ellenében" – mondta Takács Tamás, a Pedelexikon szerkesztője, számos e-bike túra vezetője.

Az ország egyes turisztikai térségei optimálisan kerékpárral járhatók be – az autónál lassabban, a gyaloglásnál gyorsabban. Hazánkat természetföldrajzi adottságai, úthálózata és szolgáltatói kínálata alkalmassá teszi a kerékpáros turisták igényeinek kiszolgálására. Ezt felismerve állami és magán beruházások egyaránt indultak és folyamatban vannak mind az alapinfrastruktúra, mind a turisztikai szolgáltatások fejlesztése érdekében. Egyelőre a kínálatfejlesztés a kereslet előtt jár.

„A Pedelexikon kiadvány szerkesztői, szerzői kivétel nélkül 'fertőzöttek'kipróbáltuk és beleszerettünk az e-bike nyújtotta élménybe. Reméljük, hogy minél többeknek kedvet csinálunk, és minél többekkel megoszthatjuk ezt az élményt!" – tette hozzá az MKSZ elnöke.

A teljes tartalom elektronikusan hozzáférhető itt >>>

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details