2023. december 6., szerda - Miklós

Hírek, elemzések

Ismerje meg a Shell továbbfejlesztett, eddigi legjobb teljesítményűShell V-Powerüzemanyagait!

363

Magyarországon tíz megkérdezett autószerelőből kilenc tapasztalt már problémákat a kritikus motoralkatrészeken lévő, teljesítménycsökkentő lerakódások miatt -derül ki a Shell Hungary új kutatásából1.

A hazai Shell töltőállomások a vállalateddigi legjobb teljesítményű Shell V-Power termékcsaládjávalvárjáka magyar fogyasztókat.AA továbbfejlesztett Shell V-PowerBbenzin és dízel akár 100%-ban eltávolítja a teljesítménycsökkentő lerakódásokat. A tesztek azt is igazolták, hogy a Shell V-Power folyamatos használata megvédi a létfontosságú motoralkatrészeket a jövőbeni lerakódások felhalmozódásától.

A teljesítménycsökkentő lerakódások minden motortechnológiában előfordulhatnak, befolyásolva ezzel a jármű hatékonyságát és teljesítményét, különösen a modern technológiák esetében, ahol a magasabb nyomás és üzemi hőmérséklet lerakódások kialakulásához vezethet az olyan kritikus motoralkatrészeken, mint például az üzemanyag-befecskendezők. Tízből négy magyar autós a lerakódások miatt kér segítséget az autószerelőjétől.

Egy friss,a magyar autószerelők körében végzett Shell-kutatás szerint tízből átlagosan négy ügyfél fordul hozzájuk az autója motorjában keletkezett lerakódások okozta probléma miatt. A megkérdezettek harmada (33,3%) havi rendszerességgel találkozik ilyen jellegű gonddal, míg közel ugyanennyien (30,7%) heti gyakorisággal. A lerakódások miatt keletkező problémák közül az autószerelők legtöbbször a motor teljesítményének romlását említették, a megemelkedett üzemanyagfogyasztás, a motor élettartamának csökkenése, valamint a megnövekedett károsanyag-kibocsátás mellett. Sajnos a lerakódások komolyabb meghibásodásokat is okozhatnak, ezek közül ahazai autószerelők több mint harmada a motor teljes meghibásodását említette, mint súlyosabb következményt.

A megkérdezettek fele szerint a lerakódások okozta motorhiba javításának költségei százezer forintos nagyságrendnél kezdődnek, de közel 20%-uk szerint akár milliós kiadással is kell számolnia az autótulajdonosoknak.Ugyanakkor a felmérésben résztvevő szakemberek döntő többsége szerint a motortérben keletkező lerakódások kockázataival kapcsolatban az ügyfelek ismeretei hiányosak, vagy egyáltalán nincsenek tisztában a jelenség létezésével.

A válaszadók harmada szerint könnyen 1Az Ipsos a Shell Hungary megbízásából kutatást végzett a magyarországi autószerelők körében. A felmérést telefonos (CATI) módszerrel végezték 2023 augusztusában 150, legalább kétéves tapasztalattal rendelkező autószerelő megkérdezésével megelőzhetők a teljesítménycsökkentő lerakódások a motortérben.

Az autószerelők háromnegyede ajánlaná ügyfeleinek a prémium üzemanyagok használatát a motor tisztaságának érdekében.A Shell V-Power üzemanyag eltávolítja a teljesítménycsökkentő lerakódások akár 100%-át, és védi a létfontosságú motoralkatrészeket a jövőbeni lerakódások felhalmozódásától

"AShell V-Power üzemanyagokat több mint 20 évvel ezelőtt vezették be először, és mára a piac egyik legtöbbször értékesített prémium üzemanyagává váltak, amelyet világszerte az üzemanyag-vásárlóink 20%-a választ. Miközben az elektromos járművek töltése és azalternatív üzemanyagok ma már gyorsan növekvő részét képezik üzletágunknak, a benzin és a dízel járművek még évekig használatban lesznek. A továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagaink lehetővé teszik, hogy mind a régebbi C, mind az új belsőégésű motorosjárművek jobban teljesítsenek, mint bármelyik korábban kifejlesztett üzemanyagunkkal."nyilatkozta Kapitány István, a Shell Mobilitási Üzletágért felelős globális alelnöke.Széles körű tesztek igazolták, hogy a továbbfejlesztett Shell V-Power üzemanyagok Brendszeres használata javíthatja a motor teljesítményét.A formulák egyes összetevőit a Shell úgy tervezte, hogy azok a magasabb biokomponens-tartalmú üzemanyagokkal együtt is hatékonyan működjenek2.A Shell V-Poweraz egyetlen olyan magas teljesítményű üzemanyag, amely a világ vezető autóipari vállalatainak -köztük a Scuderia Ferrari, a BMW M sorozat és a Ducati bizalmát és ajánlását is kivívta.

I Forrás: Shell / Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Karácsonyi programok a Termesz Szerszámházban

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Rénszarvas Expressz, Királyrét, 2023 december 9.

Rénszarvas Expressz, Királyrét, 2023 december 9.

More details
Győri Adventi Vásár, 2023. december 1-23.

Győri Adventi Vásár, 2023. december 1-23.

More details
Kecskeméti Téli Fesztivál, 2023. december 1-31.

Kecskeméti Téli Fesztivál, 2023. december 1-31.

More details
A legkülönlegesebb oldtimer autók Magyarországon először együtt

A legkülönlegesebb oldtimer autók Magyarországon először együtt

More details
Színes-illatos advent a Ráth-villában

Színes-illatos advent a Ráth-villában

More details
Iparművészeti kincses vásár a Várkert Bazárban 2023. december 17-ig

Iparművészeti kincses vásár a Várkert Bazárban 2023. december 17-ig

More details
Ünnepre hangoló előadásokkal várja az egész családot decemberben a Müpa

Ünnepre hangoló előadásokkal várja az egész családot decemberben a Müpa

More details
Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

Makers’ Market Budapest, 2023. december 18.

More details
Advent a Magyar Nemzeti Galériában

Advent a Magyar Nemzeti Galériában

More details