2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Fontos versenyelőnyt jelentő szellemi tulajdon védelme

424

A szellemi tulajdon védelme elengedhetetlen a vállalatok számára a versenyelőny megőrzéséhez és a növekedés ösztönzéséhez. 2001 óta április 26-a a szellemi tulajdon világnapja, melynek apropóján cégvezetőként érdemes elgondolkodni az innovatív ötletek és a kreatív eszközök megőrzésének fontosságán. Napjaink gyorsan fejlődő világgazdaságában az Egyesült Arab Emírségek ideális célponttá vált a szellemi tulajdon (pl. márkaregisztráció, know-how, franchise) bejegyzésére, szilárd jogi kereteket és hatékony regisztrációs folyamatokat biztosítva, amelyek számos iparági vállalkozás számára megfelelnek.

A globális piacon tapasztalható erős versenyhelyzetben elengedhetetlen, hogy a vállalkozások határozott lépéseket tegyenek azért, hogy megóvják a szellemi tulajdonukat attól, hogy mások ellopják, elvigyék vagy lemásolják. Az Egyesült Arab Emírségekben számos törvény biztosítja a bejegyzett védjegyek, szerzői jogok, szabadalmak és az ipari formatervezési minták hatékony védelmét.”

– avat be Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC alapítója és ügyvezetője.

Miért éri meg az Egyesült Arab Emírségekben bejegyeztetni a szellemi tulajdont?

Az Egyesült Arab Emírségek elkötelezett az innováció iránt, és az elmúlt években tudatosan tett azért, hogy a szellemi tulajdonjog bejegyzéséhez szilárd jogi kereteket biztosítson. Ennek érdekében az ország több nemzetközi szerződést ratifikált, mint például a Párizsi Egyezmény, a Szabadalmi Együttműködési Szerződés, a WIPO-egyezmény és a TRIPS-megállapodás. Az Emirátusokban a gazdasági minisztérium, az ország szellemi tulajdonnal kapcsolatos ügyeket felügyelő hatósága biztosítja, hogy a vállalkozások és a magánszemélyek hatékonyan megvédhessék kreatív vagyonukat.

Dubaiban és az Emirátusokban erős a szellemi tulajdon védelme, emellett az ország vonzó helyszín a befektetésekhez és a cégalapításhoz is. Az Egyesült Arab Emírségek globális üzleti központként összeköti Keletet és Nyugatot, könnyű hozzáférést biztosítva a vállalatoknak Európa, Ázsia és Afrika feltörekvő piacaihoz, ami komoly versenyelőnyt jelent számukra a nemzetközi színtéren.

– emeli ki az Egyesült Arab Emírségek egyedülálló előnyeit a dubai vállalkozások alapításában jártas szakértő.

Erős elrettentés a szellemi tulajdont érintő jogsértéstől

Az Egyesült Arab Emírségek, amellett, hogy szilárd jogi keretet biztosít a szellemi tulajdon védelmére, komolyan veszi a végrehajtást is. A bíróságok és a vámhatóság összehangolt lépéseket tesz a hamisított termékek és a jogsértések visszaszorításáért. A szellemi tulajdont érintő jogsértések esetén a szankciók súlyosak, ami erős elrettentő eszközt jelent a potenciális elkövetőkkel szemben.

Az Egyesült Arab Emírségekben a vállalkozások biztosak lehetnek abban, hogy szellemi javaikat megfelelően védik, ezzel is lehetővé téve számukra, hogy a elsősorban a növekedésre és a terjeszkedésre összpontosítsanak.”

– emeli ki a hatékony jogérvényesítés további előnyeit a szakértő.

Szakértő segítség a szellemi tulajdon bejegyzéséhez az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségekben a szellemi tulajdonukat megvédeni kívánó vállalkozások számára a szakértői útmutatás felbecsülhetetlen értékű lehet. A BEACON AL MANAL LLC professzionális segítséget kínál a szellemi tulajdonjog bejegyzésének összetett folyamatában való eligazodáshoz, melynek első lépéseként a vállalkozások ingyenes online konzultáció keretében kaphatnak személyre szabott útmutatást.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details