2021. október 27., szerda - Szabina

Hírek, elemzések

Újgenerációs üzleti döntéshozók építik a munka új világát

115

Totális paradigmaváltást hozott munkafronton a világjárvány. A helyzetet számos vállalat arra használja fel, hogy hasznosabbá, élvezetesebbé és értékesebbé tegye munkavállalóinak azt a tevékenységet, amellyel életük harmadát töltik el.

Az év legjobban várt menedzsmentkonferenciáján, a W°RK-ön kiderül, hogyan szabja a munkát a jövő igényeire a vezetők új generációja.

"A fél karomat odaadtam volna, ha a karantént követően is marad a home office.” "Megőrültem attól, hogy heteken keresztül nem láthattam azokat az embereket, akikkel korábban éveket töltöttünk el együtt.” Csak két, egymásnak meglehetősen ellentmondó vélemény az elmúlt másfél évben a munka világában lezajlott változások apropóján. Aligha vitatható, hogy a COVID-19 világméretűvé terebélyesedése óta teljesen megváltozott az, ahogy a munkáról gondolkodunk, és ahogyan viszonyulunk hozzá. Az sem túlzás, ebben az időszakban jóval többet változott a munka világa, mint az elmúlt három évtizedben. A kérdés „csak” az, hogy mit tudunk ezzel kezdeni…

Bejáró nők és férfiak

Annak a világnak befellegzett, amikor reggel csapatokban vonultak a munkahelyekre az „irodisták”, majd a munkaidő lejártával megszólaló gong jelzésére elindultak hazafelé. Számos munkahely akadt már a világjárvány előtt is, ahol nem volt kötelező reggeltől délutánig bent időzni: a rugalmas munkavégzés népszerű és viszonylag elterjedt megoldásnak számított. Néhány hónap alatt ez is kevésnek bizonyult: sorra jönnek ki a céges felmérések, amelyek szerint átlagosan a munkatársak négyötöde már legfeljebb két napot szeretne hetente az irodában tölteni.

Home, sweet home office?

Jóllehet az említett felmérések azt is alátámasztják, hogy a vezetők lényegesen nyugodtabbak, ha saját szemükkel látják dolgozni a kollégákat, az otthoni munkavégzés iránti igény egyre meghatározóbb. „Szerencsére számos eszköz létezik arra, hogyan tehetik a menedzserek hatékonyabbá az otthoni munkát” – állítja az Integrated Consulting Group ügyvezető partnere. Rózsa Tímea Ágota szerint a kulcs az általános vezetői hozzáállás megváltoztatása, így egy teljes workshopot szentel ennek azon a novemberi konferencián, amelynek nem kevesebb az ambíciója, mint átgondolni, újratervezni, a jövő igényeire szabni a munkát a vezetők új generációjának elvárásai és elképzelései szerint.


„A vezetőknek meg kell változtatni a gondolkodásukat, hogy elfogadják az otthoni munkavégzés növekvő népszerűségét” – állítja Rózsa Tímea Ágota, az Integrated Consulting Group ügyvezető partnere.

 

Mi marad az erőfeszítésekből?

A döntéshozók új generációja valóban megérti, hogy a pandémia okozta radikális változások a munka világában sem pusztán fenyegetések, hanem kihívások és a lehetőségek is. Ugyanakkor sokszor az sem feltétlenül elég, ha a gondolkodásmódban megtörtént a változás: mi történik akkor, ha egy, az átalakulást nyitottan és proaktívan megélő és kihasználó vezető olyan falakba ütközik a szervezeten belül, amilyen a poros vállalati kultúra vagy az elavult, a távmunkaigények kiszolgálására képtelen informatikai háttér? A novemberi konferencián ezekre is igyekszünk választ keresni, hiszen az ilyen példák egyáltalán nem légből kapottak.

Ahány ház, annyi megoldás

Egyre világosabban látni azt is, hogy nincsenek univerzális receptek vagy a polcról leemelhető konzervmegoldások: a vállalatoknak és intézményeknek össze kell magukat kapniuk, hogy magukra szabottan találják meg a számukra legjobb megoldást. Az is egyértelmű, hogy ebből a gondolkodásból már nem hagyhatók ki az ott dolgozók: már nem is érik be a véleményük elmondásával, érvényre is juttatják az elvárásaikat, ellenkező esetben – és ez különösen a tehetségek esetében tud rettentően fájni egy cégvezetőnek – lábbal szavaznak.

Játszani is engedd!

A közös gondolkodáshoz nem ártanak a jó eszközök. Tény, a pandémia következtében szinte minden munkavállaló jóval magasabb szinteket ért el a kooperatív eszközök használatában, de a közös jövőt meghatározó döntésekben néha ezeknél is távolabb érdemes keresgélni. Ezért kap helyet a novemberi konferencián a kreatív energiák felszabadítására törekvő, merészen új megoldások kiötlésére inspiráló LEGO Serious Play (LSP) Hlavay Richárd Certified LSP Facilitator közreműködésével, aki azokra a játékkal eredetileg szkeptikus vezetőkre a legbüszkébb, akik ma is az irodájukban őrzik a LEGO Serious Play programokon épített modelljeiket.


„A LEGO Serious Play (LSP) ideális eszköz a mostanihoz hasonló helyzetekben, amikor egynél több jó válasz is lehetséges, és érdemes a csapatban lévő tudást felszínre hozni a legjobb döntés érdekében” – mondja Hlavay Richárd Certified LSP Facilitator.

 

A W°RK konferencián segítünk megismerni és megérteni az újgenerációs vezetők igényeit, elvárásait, elképzeléseit, hiszen ha nem mi magunk alakítjuk, formáljuk a világot, a legfontosabb változásaiból maradunk ki.

Earlybird jegyek már csak október 10-ig érhetőek el >>

Az előadók és programok listája itt található, előregisztrálni pedig itt lehet a konferenciára.

| Forrás: 24.hu - Work 2021

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Újdonságok 2021!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Október 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Zsidó Művészeti Napok, 2021. december 27-ig

Zsidó Művészeti Napok, 2021. december 27-ig

More details
Márton-napi vigasságok Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban, 2021. november 13.

Márton-napi vigasságok Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfaluban, 2021. november 13.

More details
Márton-nap Bikal, 2021. november 6.

Márton-nap Bikal, 2021. november 6.

More details
Generali Run Balatonfüred, 2021. október 30.

Generali Run Balatonfüred, 2021. október 30.

More details
Kiderült, mi a tíz legnépszerűbb úti célunk az őszi hosszú hétvégén

Kiderült, mi a tíz legnépszerűbb úti célunk az őszi hosszú hétvégén

More details
Különleges karácsonyi darabbal készül a Fővárosi Nagycirkusz

Különleges karácsonyi darabbal készül a Fővárosi Nagycirkusz

More details
Ammóniás vagy ammóniamentes hajfestéket válasszunk?

Ammóniás vagy ammóniamentes hajfestéket válasszunk?

More details
Libator a Lázár Lovasparkban, 2021. november 6 - 7.

Libator a Lázár Lovasparkban, 2021. november 6 - 7.

More details
A BIEF közzétette a 2021 harmadik negyedévére vonatkozó ipari ingatlanpiaci adatait

A BIEF közzétette a 2021 harmadik negyedévére vonatkozó ipari ingatlanpiaci adatait

More details