2021. szeptember 21., kedd - Máté

Hírek, elemzések

Területi horgászjegyek vásárlása: Minden SZÉP kártyával, minden alszámláról lehetséges

133

Tájékoztatjuk Horgásztársainkat, hogy a mai naptól a MOHOSZ HORINFO online rendszerében már nem csak a K&H Széchenyi Pihenőkártyájával (SZÉP kártya), hanem az OTP és az MKB SZÉP kártyáival is, az adott kártyán mindhárom alszámláról megvásárolhatják a területi és a kiegészítő horgászjegyeket.

A MOHOSZ informatikai szakrendszerében e feladattal párhuzamosan megújította a jegysztornózás és az érvénytelenítés lehetőségeit is, valamint - ezzel is megköszönve a horgászok türelmét - a SZÉP kártyával vásárlóknak nyereményjátékot is indít, amely 2021. december 1-ig tart majd.

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, így egyértelmű volt az az igény, hogy a horgászok az új informatikai rendszer keretei között is ki tudják használni a SZÉP kártya vásárlási lehetőségeit. A MOHOSZ ugyan ezen lehetőség biztosítására jogszabály alapján nem kötelezett, de a horgászszövetség részéről is egyértelmű volt a szándék ezen - a tavalyi évben is üzemelő - többletszolgáltatás folyamatos biztosítására, melynek plusz anyagi terheit továbbra sem a horgászok, hanem a MOHOSZ és a horgászszervezetek viselik. Ezen jogos igényt időközben tovább erősítette, hogy a Kormány döntésének megfelelően a jelenlegi három alszámlán (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) lévő összegek között április 25-től az év végéig szabad lett az átjárhatóság.

A SZÉP kártya elfogadás integrált lehetőségének biztosítása a HORINFO informatikai rendszer több modulját, alkalmazását is érintette, ezért a több mint 720 ezer regisztrált horgász adatainak, pénzének kezelését az adatvédelmi elvárásoknak megfelelően, teljes biztonsággal kellett megterveznünk. 2021-ben első lépcsőben a korábban már SZÉP kártyaelfogadási szerződéssel rendelkező, offline forgalmazó horgászszervezetek és horgászboltok tudták ezen fizetési módot támogatni, a rendszer indításától kezdődően. A második ütemben április 16-án sikerült a K&H, mint elsődleges pénzügyi szolgáltatónk SZÉP kártyáját biztonságos módon integrálni, melyhez 2021. május 7-től tudtuk biztosítani a mindhárom alszámláról történő fizetés lehetőségét is. A tárgyi fejlesztéseket lezárva mostanra sikerült elérnünk, hogy mától valamennyi horgászjegy valamennyi SZÉP kártyáról megvásárolható legyen online módon is a horgaszjegy.hu oldalon.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ha a kiválasztott területi vagy kiegészítő horgászjegy SZÉP-kártyával került kifizetésre, az a későbbiekben nem sztornózható és nem érvényteleníthető, így a vásárlásnál fokozott gondossággal célszerű eljárni.

A MOHOSZ tulajdonában lévő Horgászjegy Kft. régi alkalmazásával 2020-ban tavaly közel 100 millió forint értékben, mintegy 13,5 ezer horgászjegy került SZÉP kártyával megvásárlásra. Összevetésként, a HORINFO területi jegy modulja 2021-ben a mai napig több, mint 220 ezer horgászjegyet forgalmazott, melyek összértéke 3 878 millió forint. Hamarosan, 2021. július 1-től újabb vizek és jegytípusok is bekapcsolódnak az online értékesítésbe, így tovább bővül majd a lehetőség mindenki számára, hogy a nyári főidényben, a horgászturizmust is támogatva akár otthonról vásárolhassa meg az által választott fizetési móddal horgászjegyét a kedvenc vizére. Jelenleg 295 vízterület, és vízterület csoport több, mint 1 856 jegytípusa áll online vásárlásra rendelkezésre, köztük valamennyi jelentős állami tulajdonú vízterület, így a Balaton, a Tisza-tó, valamint a Duna és a Tisza, továbbá a Körösök vízrendszere jegyei is. A munka azonban nem áll meg, mert megkezdtük a HORINFO vízterületi- és jegykereső moduljának felhasználóbarát továbbfejlesztését, hogy tovább egyszerűsítsük a keresési és kiválasztási folyamatot.

A horgászszövetség szeretné megköszönni azon horgászok türelmét, akik ha kényszerűen is, de türelemmel vártak a régi-új vásárlási lehetőség beindítására. Így azok számára, akik SZÉP kártyával vásároltak, vagy vásárolnak 2021-ben online módon területi horgászjegyet, nyereménysorsolást hirdetünk meg, amely a december 1-ig megvásárolt jegyekre érvényes. Minden horgász minden önálló vásárlása után egy nyerési lehetőséget élvez. A tárgyi sorsolást közjegyző jelenlétében tartjuk majd meg december első felében, ahol vásárlóink éves országos összevont területi jegyeket, Magyar Horgász előfizetéseket, értékes horgászcikkeket és horgászkönyveket nyerhetnek, összesen 1 millió forint értékben. A nyereménysorsolás részleteiről a későbbiekben közösségi felületeinken külön is adunk tájékoztatást.

Reméljük és bízunk benne, hogy jelen közleményünkben foglaltak elnyerik Horgásztársaink elégedettségét és ígérjük, hogy a jövőben mindent megteszünk annak érdekében, hogy a horgászokat érintő MOHOSZ döntésekről megfelelő időben és tartalommal tájékoztassuk Önöket!

(Forrás: ots.mti.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

FOGÓcskázzunk a KNIPEX fogókkal!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Önérvényesítés asszertív kommunikációval – gyakorlatközpontú intenzív képzés, 2021. október 14.

Önérvényesítés asszertív kommunikációval – gyakorlatközpontú intenzív képzés, 2021. október 14.

More details
Hamarosan jön a 14. Judafest, a gasztronómiával a központban

Hamarosan jön a 14. Judafest, a gasztronómiával a központban

More details
Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja

More details
Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád

Itt bújhatsz be egy fa belsejébe, anélkül, hogy bántanád

More details
Több mint 40 milliárd forintból épül kajak-kenu központ a Velencei-tónál

Több mint 40 milliárd forintból épül kajak-kenu központ a Velencei-tónál

More details
Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Mától lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

More details
Idén utoljára várja holdfényfürdőzéssel a Hévizi-tó

Idén utoljára várja holdfényfürdőzéssel a Hévizi-tó

More details
Ingyenes mozizás a Bazilika előtt Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján

Ingyenes mozizás a Bazilika előtt Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján

More details
Szerdán lesz a Ryanair toborzónapja Budapesten

Szerdán lesz a Ryanair toborzónapja Budapesten

More details