2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Nagyszombaton indul a hajózási szezon a Balatonon

285

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a hagyományoknak megfelelően nagyszombaton, április 3-án indítja el idei első menetrend szerinti és sétahajóit. A társaság nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

A 175. személyhajózási szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 3-tól hétvégente már hajóval is felkereshetők lesznek a Balaton leglátogatottabb települései, több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik - tájékoztatott a BAHART.

A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől.

Májustól újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján. A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.

2021-ben számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várja a BAHART a hajózni vágyókat

Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér. A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.

A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat a járványügyi szabályok enyhülését követően.

Az idei hajózási főidényre megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz. A korszerű kereső gyors és széles körű tájékoztatást biztosít a települések közötti menetrendi, program- és sétahajók indulási időpontjairól, szolgáltatásairól.

A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek árából.

A BAHART méltóképpen szeretné megünnepelni a balatoni hajózás 175. évfordulóját, így színes rendezvényekkel, közönségeseményekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal és a tradíciók előtt tisztelgő eseményekkel készül, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

A kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva visszavonásig az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a BAHART a személyhajózás biztonságát:

  • A hajók zárt és nyitott utastereiben, fedélzeti részein, valamint a kikötők területén kötelező az orrot és szájat eltakaró szájmaszk viselése, ennek hiányában a pénztárosok megtagadhatják a jegykiadást, a személyzet pedig a hajóra történő felszállást.
  • Szájmaszkot a pénztárakban nem árusítanak.
  • Az egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – be kell tartani.
  • A hajókon szállítható utasok számát korlátozott, hogy a távolságtartás feltételei biztosítottak legyenek.
  • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek - az utasok számának tervezhetősége miatt.
  • A települések között közlekedő menetrendi járatokra javasolt retúrjegyek vásárlása, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése érdekében.
  • A BAHART arra kéri utasait, lehetőleg kerüljék a készpénzes fizetést, ezzel is növelve a biztonságot.
  • Az érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően a hajókon a büfészolgáltatás egyelőre nem elérhető, amint a szabályozás lehetővé teszi megnyitnak a hajóbüfék.
    Igazodva a kormány járványügyi intézkedéseihez, az este nyolc órai hazaérkezési szabályhoz, kompjárataik április 2-től továbbra is Szántódrévből 6.40-18.40 óra között, Tihanyrévből 7:00-19:00 óra között 40 percenként indulnak. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítik.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details