2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek, elemzések

Elmarad az uborkaszezon az edzőtermekben

317

Sokat hallottunk róla, hogyan élték meg a vendéglátósok a koronavírust. De mi a helyzet az edzőtermekkel, amelyek hivatalosan ugyan nyitva tarthattak, mégsem volt igazi forgalmuk a karantén alatt? Bár nehéz hónapokon van túl az iparág, a nyár jobban alakul a vártnál: a szabadságolások és kültéri sportolás miatt jellemző uborkaszezon elmarad, és több a vendég a fitnesztermekben, mint a korábbi évek hasonló időszakában.

A tömeges nyitás májusra húzódott, de volt olyan klub, ami csak júniusban nyitott ki - mondja Tóth Tamás, a wellnessgate.hu edzőtermi szoftver alapítója és a Oxygen Wellness Fáy ügyvezető tulajdonosa. A szakember elmesélte, hogy élték meg ezt az időszakot, és mennyiben változtak a hétköznapok a fitneszteremben.

“Hivatalosan nem záratták be a termeket, mégis csak 20 százalékuk tartott nyitva. Mi március 17-én zártunk be. Ekkor úgy számoltunk, a helyzet egész nyáron át kitarthat. Április hónapban nem volt bevételünk, ám 14 kollégát így is folyamatosan fenntartottunk” - emlékezik vissza a szakember, aki egy közel 300 fős, fitneszterem-tulajdonosokat tömörítő online csoportot is vezet, így nem csak a saját tapasztalatait tudja megosztani.

A saját edzőtermükben áprilisban megrendeltek egy sor karbantartási munkálatot. Ám ekkor jött a következő meglepetés: május 4-ével a kormány feloldotta a lakhelyelhagyási tilalmat. Az egész csapat, az edzőktől a recepciósokig összefogott, hogy időben befejezzék a felújítást és az elsők közt tudjanak kinyitni.

Így álltak vissza a sportos hétköznapok

Az indulás persze óvatos volt: a fitneszterem csapata több kondigépet is levitt a garázsba, így biztosítva a távolságtartást a vendégek közt, akik szerencsére hamar alkalmazkodtak. Még mindig jobban jártak, mint egyes vidéki termek látogatói, akiket paravánnal választottak el egymástól az aerobic-órákon.

Július közepéig a termek támogatással vehették vissza az elbocsátott dolgozókat, hogy a kiesett bevételt részben visszahozzák. Sok edző annyira megszerette az online órák világát, hogy alig sikerül őket visszacsábítani a terembe. Május hónapban napról napra nőtt a látogatottság, a nagy változást mégis a június hozta. Ekkor ugyan már semmilyen szabály nem változott, a vendégszám mégis látványosan indult növekedésnek: 2-3 nap alatt a tavalyi létszám négyötödére javult fel.

“Nagy szerepet játszott ebben a reklám, hiszen a korábbi vendégek körülbelül 50-70 százaléka tért vissza hozzánk. A kiesőket új vendégek bevonzásával pótoljuk. Bevezettünk egy klubtagsági kártyát is: aki rendelkezik vele, az leállíthatja a bérletét, amíg csak nincs kedve újra jönni” - mondja Tóth Tamás.

Hogy néznek ki most a hétköznapok az edzőtermekben?

Az első hetekben még szinte senki nem járt a csúcsidőn kívül, ám mostanra visszatértek a reggel 6-kor, este 8-kor edzők is. Nem maradnak el az óvintézkedések sem, hiszen a legtöbb termet reggeltől estig, folyamatosan fertőtleníti a takarítószemélyzet, éjjel pedig egész csapat gondoskodik a tisztaság helyreállításáról. Vannak helyek, ahol megtriplázták a fertőtlenítő flakonok és törlők számát is, így ezek a teremben 25-30 helyen elérhetőek.

“A nyár általában uborkaszezon. Részben, mert ilyenkor többen választják a szabatéri sportokat, mint a futás, biciklizés, és részben persze azért is, mert sokan elutaznak, különösen július közepétől kezdve. Idén ezzel kevésbé számolunk, így kíváncsian várjuk, mit tartogat ez az időszak” - zárja Tóth Tamás. A várakozások be is igazolódtak, hiszen már egyértelműen látszik a statisztikákból, hogy az idei nyár a vártnál jobban alakul.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details