2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek, elemzések

Gera Zoltán szerint a foci szeretete fontosabb kell legyen egy fiatal futballistánál, mint hogy Ferrarit tudjon venni

622

A volt ferencvárosi és válogatott labdarúgó családjával együtt komolyan veszi a koronavírus-fertőzés jelentette szigorításokat, és ha ki kell mozdulni az otthonukból vásárolni, akkor ő teszi meg.

A Heteknek adott interjújában Gera beszélt arról, hogy ritkán van hosszabb ideig együtt a család, illetve azt is kiemelte, hogy ilyenkor is fontos a testmozgás felnőttnek, gyereknek egyaránt. Gera Zoltán rajongói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy milyen az élete az aktív futballkarrierje befejezését követően, és útravalót is adott a fiatal futballistáknak, akiknek szerinte a focit jobban kéne szeretni, mint azt, hogy végre meg tudják venni az áhított Ferrarit. A beszélgetés során Gera börtönmisszióban betöltött szerepét illetően is érkeztek kérdések, valamint a vallás fontosságáról is beszélt a magyar válogatott korábbi erőssége.

Szinte mindenki tudja, hogy Gera Zoltán tizenéves korában rossz útra tévedt, és hiába volt nagy tehetség, majdnem eltékozolta talentumát. Később azonban a Pécsről indult focista a Ferencvárosban vált nagy sztárrá, majd Angliában is komoly karriert futott be, hogy végül a Ferencvárosban fejezhesse be pályafutását. Gera Zoltán a Hit Gyülekezetének tagja, erősen vallásos emberré vált, és gyermekeit is így neveli.

A beszélgetésből természetesen nem maradhatott ki a jelenlegi járványhelyzet, hiszen alig mozdulnak ki az emberek az otthonaikból – ez alól nem kivétel a Gera család sem. A volt válogatott labdarúgó szerint ennek is megvan a pozitív oldala, hiszen hosszabb heteket nem tudott együtt tölteni a család, most viszont feleségével, Timivel reggel egy kávéval, valamint közös zsoltárolvasással és imádsággal indítják a napot, majd kezdődik az otthoni tanulás a két gyermekkel. A Fradi ikonja tisztában van azzal, hogy milyen veszély a koronavírus-járvány, ezért be is tartják a legfontosabb óvintézkedéseket, illetve gondol a rászorulókra, és kihangsúlyozta, hogy ezzel nincs egyedül, hiszen többi focista adakozik a mostani helyzetben.

Ezt követően a focikarrier utáni időszakról beszélt őszintén Gera Zoltán, aki szerint nem volt egyszerű leállni a focival:

Talán kellett volna egy fél évet pihennem, hogy átgondoljam, mit szeretnék csinálni, mert egyből elvállaltam több mindent, amikből aztán vissza kellett vennem. Összességében egyébként rosszabbra számítottam, az első évben voltak ugyan elvonási tüneteim, de múlt nyár óta már nem hiányzik annyira a futball.

gerazoliCsányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) és Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) oklevelet és ajándékot ad át Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó búcsúztatóján, a Puskás Aréna nyitóünnepségén, 2019. november 15-én.

Ahogy említettük, Gera a Hit Gyülekezete tagja, és bár a Németh Sándor által vezetett egyház még manapság is sok vitát kelt, a volt válogatott focista aktív szerepet vállal többek között a gyülekezet börtönmissziójában is:

Először kicsit nehéz megértetni a bentiekkel, hogy nem azért jöttem, hogy a futballról beszéljek, hanem azért, hogy Jézus Krisztusról, és arról, hogy miként változtatott meg engem, és hogyan tud rajtuk is segíteni.

Gera Zoltán a magyar válogatott nehézségeiről is elmondott pár gondolatot. Szerinte nem túl bő a keret, így ha valaki megsérül, nehéz helyzetbe kerül a szövetségi kapitány, és ez befolyásolja az eredményességet. Végül egy sokat emlegetett téma is napirendre került, hiszen a fiatal focisták hihetetlen mennyiségű pénzt keresnek, ha befutnak, sokan azonban nem tudnak mit kezdeni az ölükbe hullott lehetőséggel. Gera szerint az lenne az egészséges, ha a motiváció továbbra is a foci szeretete lenne, nem pedig az, hogy új Ferrarit tudjanak venni a srácok:

Ahhoz, hogy valaki évről-évre jó teljesítményt nyújtson, nagyon összeszedett életre van szükség, és sokat kell dolgozni. Szerintem hasznos lenne, ha külön szakemberek foglalkoznának ezekkel a fiatalokkal, akik hirtelen sok pénzt keresnek, mert ez sokaknak nagy kihívást jelent.

Gera kiemelte a beszélgetés végén, hogy a Hit Gyülekezete vezetője, Németh Sándor karolta fel anno, amikor a szakadékban volt, és enélkül egészen másképp alakult volna a pályafutása és az élete.

Forrás: pestisracok.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details