2024. április 26., péntek - Ervin

Események

Világsztárok és hazai kedvencek a Margitszigeti Színház jövő évi műsorán

222

A szabadtéri színpad következő szezonjának repertoárjában neves hazai művészek előadásai és nemzetközi kuriózumok is találhatók.

A 2022-es nyár egyik nagy szenzációjaként, az ünnepi Opera Gálán az operák legszebb áriáival lép a Margitszigeti Színház színpadára Aida Garifullina. A legismertebb operaházak és koncerttermek csillaga egyenesen a Covent Garden London, a Milánói Scala, a Bécsi Állami Operaház és a New York-i Metropolitan színpadáról érkezik hazánkba – adta hírül közleményében a színház.

Az orosz szoprán mellett egy másik karizmatikus világsztár, Maria Agresta, olasz operaszoprán is ellátogat a Margitszigetre. A színház Verdi Attila című operájának női főszerepére, Odabella megformálására kérte fel a kiváló hangú énekesnőt.

A teátrum a tánc műfajában is igazi nagyágyút vonultat fel 2022-ben. A Béjart Ballet Lausanne társulatát immár harmadszorra sikerül elcsábítani Magyarországra.

A Margitszigeti Színház és közönsége igazi megtiszteltetésben részesül, hiszen a társulat egy világpremierrel érkezik a Margitszigetre.

A Wien, Wien, nur du allein című előadást Maurice Béjart rendezte eredetileg, és most egy világpremier keretében, Gil Roman társulatvezető újrarendezésében kerül színre Budapesten.

A nyár egyik legpazarabb nagyzenekari partiját pedig a Pink Martini együttes adja majd a nagyszínpadon.  A sajátos hangulatú formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult.

Sokszínű kínálat, visszatérő hazai előadók

A Margitszigeti Színház repertoárjában minden évben törekszik számos műfajt, sokszínű előadásokat, színházi és zenei produkciót kínálni. A látványos musical bemutatók közül kiemelkedik az Elisabeth és a Kőszívű – A Baradlay-legenda. Különleges élményt ígér a Szent Efrém Férfikar jubileumi kórusgálája közel 400 közreműködővel, a Szarka Tamás nevéhez fűződő Esthajnal című koncertshow, valamint a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje is.

A könnyedebb műfajok és a hazai sztárok rajongóinak is bőven lesz választási lehetőségük: a Cotton Club Singers látványos ABBA Jazz Show-val készül, Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója a Margitszigeten mutatja be teljes életművét számos sztárvendég közreműködésével. Nem maradhatnak ki a nagy visszatérők sem, Fenyő Miklós, Dés László, a Budapest Bár vagy épp Caramel, akik évről évre fergeteges hangulatot varázsolnak a csillagos ég alá.

Ajándék- és kedvezménykártya

Exkluzív ajándékot kínál közönségének a Margitszigeti Színház az adventi időszakban: a limitált példányszámban kibocsátott ALL IN ONE Ajándék- és kedvezménykártya jelentős kedvezménnyel kapható, és értéke a 2022. nyári évad végéig vásárolható le.

A kártyán szereplő összeg felhasználását követően az ajándékkártya már kedvezménykártyaként működik, mely a további jegyvásárlások alkalmával 20%-os kedvezményre jogosít online jegyvásárlás esetén, illetve a Margitszigeti Színház jegyirodáiban.

A kártyával további VIP szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

Egyre nő a szabadtéri színházak szerepe

A szabadtéri teátrumok létezése, így a Margitszigeti Szabadtéri Színház működése szinte kikerülhetetlenné vált a budapesti nyári kulturális élet pezsgésének fenntartásához, a művészek és alkotók munkájához, kiteljesedéséhez.

„Mint az a korábbi években is jellemző volt, erősödik az igény színházunk irányába, és mi magunk is emeljük a lécet, a magasabb elvárásoknak kívánunk megfelelni. Az igény és a magas minőség találkozása a célunk, mint ahogy arra is építjük immár több évtizede működésünket. Ehhez választjuk meg a művészeti és szakmai kapcsolatainkat. A színházak, társulatok, zenekarok, új bemutatók részéről és a velük való közös siker érdekében dolgozunk és alakítjuk stratégiánkat. Így tehát egyre nagyobb számban érkeznek a megkeresések felőlük, ami igényes és műfajokban gazdag 2022-es szezont vetít előre. Különösen fontosnak és egyben feladatunknak is tekintjük, hogy partnereink és a közönség előtt is tágra nyissuk virtuális műfaji kapunkat, a csak nálunk látható produkciókkal, kuriózumnak tekinthető művészi teljesítményekkel, vizuális elemekkel gazdagított előadásokkal, koncertekkel tűzdeljük, koronázzuk meg, alkossuk meg színházunk nyári szezonját” – mondta el Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője.

| Forrás: turizmus.com

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details