2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Események

Koncertturnét jelentett be Ennio Morricone családja

346

November 10-én az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone születésnapján jelentette be az elhunyt legenda családja: világturnét szerveznek a mester tiszteletére.

Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és legnagyobb hatású alakjának slágereit megszólaltató koncertsorozatnak budapesti állomása is van. 2022. december 18-án 20:00 órakor a Papp László Budapest Sportarénába érkezik az 'Ennio Morricone - The Official Concert Celebration'.

Ennio Morricone több, mint 500 kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint 100 komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, több mint 800 000 fős nézőközönségének. Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos produkciót szimfonikus zenekar, kórus illetve fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. 2020-as év közepére fejezte be az új műsor terveit, azonban a koncertet már nem élhette meg. 2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában sajnos elhunyt.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben turné keretén belül színpadra állítja a koncertet. A magyar rajongók, 2022. december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát, melyet fia, Andrea Morricone fog vezényelni. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételek is bemutatásra kerülnek a Maestro-ról munka, illetve interjúk közben.

ennioo4
Andrea Morricone az új műsorról elmondta: „Ez sajnos nagyon szomorú élmény is egyben. Természetesen nagyon hiányzik édesapám, de az, hogy megtisztelhetem őt azzal, hogy teljes szimfonikus zenekarral és kórussal vezénylem a fenomenális zenéjét, nagy és mély érzelmekkel teli élmény lesz, nagyon várom hogy együtt ünnepeljem őt rajongóival szerte a világon."

Floris Douwes, a GEALive producere hozzátette: „Egy életre meghatározó élmény volt közel 7 évig turnézni Ennioval, és áldás volt, hogy sikerült vele létrehozni ezt az új produkciót abban a tudatban, hogy színpadra lépünk és amelyre teljes áldását adta. A rajongók nagyon gyakran kértek filmklipeket a koncerteken, ezt a kérést most tiszteletben tartjuk, és közösen tisztelgünk a Maestro és művészi öröksége előtt. ”

A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és több mint 50 énekesből álló kórus szólaltatja meg.

Andrea Morricone évek óta ismert karmesteri és zeneszerzői kiemelt munkásságáról, mely a filmzenétől a klasszikus-kortárs és crossover dalokig minden műfajt átölel. Számos alkotása közül talán a leghíresebb műve a Cinema Paradiso „The Love Theme”, amelyen édesapjával Ennio Morriconéval együtt dolgozott, és amelyért BAFTA-díjat kaptak. Figyelemreméltó és ismert munkái közé tartozik a 2015-ös világkiállítás témája, a „La Forza Del Sorriso”, amelyet Andrea Bocelli énekelt. 2020 januárjában, Andrea a Cinema Paradiso zenéjét vezényelte édesapja előtt, aki életműdíjat kapott az eseményen. A Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, Európa egyik vezető és legkeresettebb zenekarai közé tartozik. Az elmúlt 28 év alatt igen színes és széles repertoárban szólaltak meg.

A klasszikus, filmzene, jazz és musicalek által olyan népszerű világsztárokkal dolgoztak, mint például: Lalo Schifrin, Pino Donnagio, Giuliano Taviani, Danny Elfman, Hans Zimmer, James Newton Howard, Quentin Tarantino, Vince Mendoza, Giuseppe Tornatore, Carl Davis, Steven Mercurio, Marcello Rota, Vladimir Cosma, Christian Lindberg és Chick Corea és nem utolsó sorban Ennio Morriconeval, akivel számos európai turnéban, koncerteken, stúdiófelvételeken működtek közre.

A koncert szervezői a Green Stage Production és a Multimedia Organisation.

ennioo3
A Green Stage Production mottója :"Földünk védelme tudatos célunk, ezért minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott események ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes".

A budapesti koncert jegyértékesítése november 12-én pénteken 10 órától indul az www.eventim.hu-n, illetve a Tex jegyirodáiban.

ENNIO MORRICONE – THE OFFICIAL CONCERT CELEBRATION

NOVEMBER 2022
November 28    London, O2 Arena
November 30    Berlin, Mercedes Benz Arena

DECEMBER 2022
December 1       Frankfurt, Festhalle
December 2       Rotterdam, Ahoy Arena
December 4       Brussels, Paleis 12
December 6       Paris, AccorHotels Arena
December 18     Budapest, Aréna
December 19     Prague, O2 Arena
December 20     Vienna, Stadthalle
December 21     Krakow, Tauron Arena
December 22     Lodz, Atlas Arena

Bővebb információ:
www.greenstageproduction.com
www.morriconeofficialconcert.com
www.facebook.com/maestroenniomorricone

„...a zene megfoghatatlan, nincs formája, olyan, mint egy álom: akkor létezik, ha előadják, és akkor ölt alakot a hallgató elméjében.” - Ennio Morricone

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details