2024. április 25., csütörtök - Márk

Események

Mozgásban gazdag tavaszi szezont zárt a MASPORT

414

A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett, a virtuális térben tartott #BEACTIVE NIGHT-on az otthon biztonságában mozoghattak a sport szerelmesei a világ bármely tájáról, de a május utolsó szerdáján tartott Kihívás Napja is kiemelkedően aktívan telt.

Összesen 2 485 434 percet sportoltak a résztvevők, és kiderült az is, hogy melyik lett Magyarország legsportosabb munkahelye, tanintézménye, illetve rendvédelmi csapata. Mindeközben a szépkorúak sem unatkoztak, hiszen a Mozgásélmény Szenioroknak Program keretében ők is formába lendülhettek.

A tavaszi járványhelyzetben a rendszeresen végzett testmozgás szerepe még inkább felértékelődött. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) minden korosztály számára ingyenesen elérhető, mozgásnépszerűsítő online programokkal, sportos kihívásokkal, különleges ugrókötél-feladattal, illetve tudás- és videótárral ösztönzött sportolásra idén tavasszal.

A szövetség a különleges körülményekhez igazodva virtuális keretek között tartotta meg április 24-én a #BEACTIVE NIGHT-ot, hogy az otthoni testmozgást népszerűsítse és a virtuális közösség építését is támogassa. A rendhagyó sportprogram megmozgatta az egész országot és akadtak a határon túlról is szép számmal érdeklődők! „Mind a 19 megyéből, valamint számos európai ország mellett az USA-ból, Kanadából és Brazíliából is csatlakoztak a nagyszabású online eseményhez. Összesen 8300 résztvevő otthonába csempésztük be a mozgás élményét: több mint 60 kiemelt mozgásvideó és 110 regisztrált esemény várta a sportolni vágyókat. A honlapon kialakított hat virtuális szobában minden korosztály számára biztosítottunk színes programokat” – összegezte Czene Attila, a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy az eseményen debütált MovePlay oldalt is már közel tízezren használják. Az ingyenes online platformon edzésvideók és szakmai kiadványok segítségével 40 mozgásformát lehet megismerni a kezdőtől a haladó szintig.

Sportosan telt május 26-a is a MASPORT szervezésében, ugyanis a Kihívás Napja résztvevői összesen   2 485 434 percet mozogtak! Idén csak szűkített körben lehetett nevezni, de így is összesen 214 munkahelyi, 6 rendvédelmi csapat és 124 tanintézmény indult a versenyen, valamint a Magyar Akupunktúra és Moxaterápiás Egyesület közel 1500 résztvevőt mozgatott meg 312 meridián tornával. A munkahelyek egyébként a megelőző egy hónapban mérhették össze erejüket: a dolgozókból álló 3-8 fős csapatoknak minél több, legalább 30 perces pulzusnövelő testmozgást kellett végezni alkalmanként.

Végül a Kihívás Napja alkalmából a Magyarország Legsportosabb Tanintézménye címet a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola, a legsportosabb munkahelyét a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Ringatók csapata, a legsportosabb rendvédelmi csapat díjat pedig a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hajdú Humán együttese nyerte. Az elmúlt időszak nehézségeit szimbolizáló, Ugorjuk meg együtt! kihívás során Bánhegyi Adrienn Világ- és Európa bajnok ugrókötelező mutatott be egy különleges feladatsort, amelyet bárki teljesíthetett. A tavaszi mozgáskampány során az idősebb korosztály az egyéves születésnapját ünneplő Mozgásélmény Szenioroknak Program keretein belül lendülhetett formába, a természetjárókat pedig a nordic walking pozitív hatásait népszerűsítő NOWA élményséta felhívás mozgósította.


A Magyar Szabadidősport Szövetségről:

A MASPORT közhasznú civil szervezet, amelynek legfőbb feladata a mozgásban gazdag életmód népszerűsítése. Kiterjedt tagszervezeti hálózatának köszönhetően az ország minden megyéjében jelen van, továbbá több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság is kapcsolódik hozzá, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak. A szövetség 2015 óta koordinálja az Európai Sporthét eseménysorozatot. Emellett számos egyéb nagyszabású sportprogramot is szerveznek (Kihívás Napja, Világ Gyalogló Hónap, Családi Mozgásfesztivál, Szépkorúak Sportfesztiválja, Nordic walking eseménysorozat, MovePlay és a Mozgásélmény Szenioroknak Program stb.).

| Esemény Menedzser

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

ArchiKids VárosÁlmodók Fesztivál, 2024. április 27.

More details
Futófesztivál, 2024. április 27.

Futófesztivál, 2024. április 27.

More details