2021. január 26., kedd - Vanda

Események

SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál online, 2021. január 13-16.

82

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2021 januárjában is megrendezi a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált.

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotók, táncosok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, és legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Ezen kívül személyre szóló szakmai visszajelzést biztosít számukra, és a nemzetközi zsűrivel valamint a többi résztvevővel való nyitott kommunikáció lehetőségét teremti meg a zsűri ’feedback’ beszélgetések során.

Mindezt szem előtt tartva kerül megrendezésre az online térben is a fesztivál 2021. január 13. és 16. között. Bár ezúttal a személyes találkozás nem lehetséges, a fesztivált jellemző családias légkör, a jól ismert ’szólóduós’ hangulat nem maradhat el!

Hisszük, hogy az online formátum alkalmat ad új utak felfedezésére, a SzólóDuó is mint fesztivál, és a résztvevők is gazdagodnak és fejlődnek általa. Nézőink számára pedig olyan újszerű és izgalmas otthonról, kényelmesen elérhető színházi élményt nyújt, amely minőségi válogatást kínál a feltörekvő, friss, hazai és külföldi produkciókból. A vetítésre kerülő koreográfiákban a táncosok röviden, maximum 6 percben is sokat mesélnek magukról és a világról, mutatnak akár görbe tükröt, elgondolkoztatnak, vagy egyszerűen gyönyörködtetnek.

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál (22. évad) 2021. január 13-16. között kerül megrendezésre.

Ahogyan mindig, az idei fesztivált is négy jelölőkör előzte meg. Németországban még a nyár folyamán, szigorú előírásokat betartva megrendezték élőben a német társfesztivált, majd decemberben a magyar, a lengyel, és a videós jelölőkörön a beküldött videók alapján döntött a zsűri.

A beérkezett közel 100 pályázatból végül 26 produkció jutott tovább a versenyprogramba, melyek 2021. január 14-15. között az Orkesztika Alapítvány YouTube csatornáján lesznek láthatók.

A fesztivált január 13-án vendégelőadásokkal nyitjuk meg. Azok a résztvevők, akiket a jelölőkörök zsűrije továbbjuttatott a versenyprogramba, a fesztivál második és harmadik napján lesznek láthatóak. Közülük a legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, őket a SzólóDuó 2021 Gálaesten - 2021. január 16-án láthatja majd a közönség. Szavazni a SzólóDuó facebook oldalán lehet január 14-15. között.

Készülünk meglepetésekkel is, sztárvendégeink Mándy Ildikó Társulata és a 10 éves Feledi Project, valamint hagyományunkhoz híven a tavalyi fesztivál legnépszerűbb produkciói is újra láthatóak lesznek! A Megnyitó alkalmával Mándy Ildikó Társulata legújabb darabja, a Bozonok - „isteni” részecskék lesz látható. A gálaesten pedig válogatást láthatnak a Feledi Projekt elmúlt 10 évének legnépszerűbb előadásaiból.

A fesztivál kísérőprogramja a 12. Ork_Kota_Platform is megrendezésre kerül. A Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány pályázata keretében egyperces táncfilmeket vetítenek a platform Facebook oldalán. A beérkezett közel 100 filmből 25 alkotást választott ki a zsűri, melyek közül bárki szavazhat kedvencére a Facebook-on közzétett szavazáson. A zsűri- és a közönségdíj nyertese a SzólóDuó Gálaestjén kerül kihirdetésre.

A 2021 januárjában online megrendezésre kerülő SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál az Orkesztika Alapítvány YouTube csatornáján és a fesztivál Facebook oldalán lesz követhető.

https://www.youtube.com/user/orkesztika

https://www.facebook.com/1minutedance

 

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA Szerszámok Last Minute árakon!!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Január 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ők nyerték a fődíjakat a Müpa Jazz Showcase-én

More details
Megújul a nyírbátori Báthori István Múzeum

Megújul a nyírbátori Báthori István Múzeum

More details
Szigorúbb utazási szabályokat javasolt hétfőn az EU

Szigorúbb utazási szabályokat javasolt hétfőn az EU

More details
Fél órán belül betelt az idei vándortáborok többsége

Fél órán belül betelt az idei vándortáborok többsége

More details
Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

More details
Óriási érdeklődésre lehet számítani!

Óriási érdeklődésre lehet számítani!

More details
Csütörtökön startol a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön startol a Sundance Filmfesztivál

More details
A megújuló Néprajzi Múzeum készülő tárlatai

A megújuló Néprajzi Múzeum készülő tárlatai

More details
Az El Camino helyett Magyarország legszebb vidékeit járd végig!

Az El Camino helyett Magyarország legszebb vidékeit járd végig!

More details