2020. október 1., csütörtök - Malvin

Események

HSMA Vizes OB: 40 évesen is a legjobb Molnár Zsolt

224

Múlthét végén vízre adaptált versenyszámokban mérték össze tudásukat a Prémium Liga 3. fordulójában az ország erős emberei. A balatonlellei strandon mások mellett 120 kilós bödönöket, hordókat és kőgolyót cipeltek a versenyzők, de egy autót is meg kellett tartaniuk. A győztes ezúttal a 40 éves Molnár Zsolt lett, aki mögött Juhász Péter végzett.

Balaton, szikrázó napsütés, Erős Emberek, hatalmas súlyok – ezt láthatta a közönség a hétvégén Balatonlellén, a Napfény Strandon. Vizes OB megrendezésével harmadik fordulójához érkezett a Prémium Liga kupasorozat, ahol ezúttal komoly nehezítéssel találták szembe magukat a versenyzők: a legtöbb feladat ugyanis a vízben zajlott.

erosem

A verseny – strandolók szempontjából optimális időben – 13 órakor kezdődött. A sportolók pedig csak a vízbe adaptált versenyszámokban rájuk zúduló hűsítő balatoni vízben bízhattak.

Az első versenyszám az egykezes súly fej fölé nyomása volt, melyben hat sikeres kísérlettel rögtön négy versenyző is az élen érezhette magát. Majd a bödöncipelés gyakorlat következett, ahol a partról a vízben elhelyezett 120cm magas akadályig kellett becipelni a két darab egyenként 120kg súlyú bödönt, majd a magassági korláton átdobni.

A neheze megvolt, gondolhatták a nézők, de a java még csak ezután jött. Hordókat kellett egy több mint 5,5m magas korláton áthajítani, persze időre! Következett az autótartás, mely annyit tesz, hogy egy keretre ráállítanak egy autót, amit a kereten elhelyezett markolatokra ráfogva ki kell emelni és minél hosszabb ideig megtartani. Hidraulikus emelőket megszégyenítő formát hoztak a srácok. A versenyszám után a nézők is kipróbálhatták (volna) ezt a versenyszámot, de nem volt igazán sikeres kísérlet.

A záró szám a kőgolyó vállra vétel volt, ismétlésre, egységes idő alatt. Azt ugye látjuk közvetítésekben, hogy az Atlas golyókat a nehéz fogása miatt – ugyanis nincs is rajta fogás – a versenyzők vaxolni szokták, ezáltal biztosítva nagyobb tapadást, könnyebb emelést. Erre itt a vizes körülmények között nem volt lehetőségük. a csupasz, vizes kőgolyót kellett vállra venniük…! A versenyről többet nem is árulunk el, hamarosan a Sport1 tv műsorában megtekinthető lesz. A végeredmény az alábbiak szerint alakult: 1. Molnár Zsolt, 2. Juhász Péter, 3. Véró Alex, 4. Losonczi Imre, 5. Hegedűs Ádám, 6. Dezső Martin, 7. Kurucz Kornél, 8. Tóth Norbert, 9. Bernáth Tamás

erosem2

„Nagyon készültem a mai versenyre. Az éve eleji problémákat elhagyva sikerült visszahozni a tavalyi formát. Sebestyén Jani barátommal a héten tartottunk is egy főpróbát edzéskereteken belül. Minden jónak mutatkozott. Bizonyítani akartam, hogy ugyan beleértem a masters korba, de még egy ideig számolni kell velem! Egy hét múlva Mádon is igyekszem bizonyítani, nem véletlen volt a mai siker” – mondta Molnár Zsolt, a verseny győztese.

A második helyezett ezúttal Juhász Péter lett. A mádi tűzoltó, aki már három alkalommal bezsebelte korábban az első helyezést.

„A mai nap nem igazán sikerült jól, valamiért nem tudtam magam összeszedni úgy ahogy kell. Kicsit fáradt is voltam, reggel hatkor végeztem a tűzoltóságon és onnan érkeztem, dehát most ez sajnos így alakult. A hordódobásnál hibáztam, de nem vagyok biztos benne, ha nem hibázok, akkor megnyertem volna ezt a számot. Az autótartásban hoztam a kötelezőt, muszáj volt nyerni. A kőgolyót sajnálom, én belül úgy éreztem, hogy jó a tempó, csak a talaj miatt a kiállásaimban maradt jó pár másodperc, hogy stabilan meg tudjak állni. Összességében ez egy értékes második hely, mert Alex mögöttem végzett, így a ligában tovább tudtam növelni vele szembe az előnyömet, ami most a legfontosabb” – nyilatkozta Juhász Péter.

A Prémium Liga következő, negyedik fordulója Mádon lesz lebonyolítva, ami sokak szerint az év egyik legnehezebb versenye lesz a súlyok tekintetében. Öt versenyszámban mérkőznek majd meg az Erős Emberek, ezek között lesz egy 13 tonnás kamion húzása, valamint egy 120 kilós kereszt cipelése is 40 méteres pályán a lehető leggyorsabban.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Indítsuk újra BETA szerszámokkal!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Október 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Tartalom galéria

Üzleti kapcsolatok = Befektetés!, 2020. október 6.

Üzleti kapcsolatok = Befektetés!, 2020. október 6.

More details
Harapni való levegő, csodás panoráma: 4 gyönyörű, őszi kirándulóhely Budapesten

Harapni való levegő, csodás panoráma: 4 gyönyörű, őszi kirándulóhely Budapesten

More details
Megnyílt a Nemzeti Múzeum Trianon-kiállítása

Megnyílt a Nemzeti Múzeum Trianon-kiállítása

More details
Óriási tömeg, pazar kínálat a Debreceni Régiségvásárban

Óriási tömeg, pazar kínálat a Debreceni Régiségvásárban

More details
Életműdíjat kap Persányi Miklós, az állatkert nyugalmazott igazgatója

Életműdíjat kap Persányi Miklós, az állatkert nyugalmazott igazgatója

More details
Ősszel is élménydús túrák várnak ránk Magyarországon

Ősszel is élménydús túrák várnak ránk Magyarországon

More details
Újabb magyar divatmárkák mutatkoztak be a milánói divathéten

Újabb magyar divatmárkák mutatkoztak be a milánói divathéten

More details
Idén is lesz Szaunázók Hétvégéje

Idén is lesz Szaunázók Hétvégéje

More details
Föld alatti Budapest

Föld alatti Budapest

More details