Nyomtatás

A Kabóca Bábszínház színt hozott a családok életébe

170

A két hónapos kihagyás után július második hétvégéjén Papa, mama, gyerekek címmel pótlólagos rendezvényt tartott a Kabóca Bábszínház az elmaradt események helyett.

Még több előadással, kül- és beltéren is izgalmas műsorokkal készült a bábszínház a vasárnapi programra, amely egy egész délelőttön keresztül teljesen ingyen, a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig mindenkinek kínált szórakozási lehetőséget.

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ előtti téren fél tíztől Wertheim József interaktív szabadtéri bohócműsorával kezdődött a Papa, mama, gyerekek pótlólagosan megtartott rendezvény, amelyet a legkisebbektől egészen a felnőttekig mindenki nagyon élvezett. A produkció a Köszönjük, Magyarország! nevű program keretében valósult meg.

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, a színház a későbbiekben még több cirkuszi előadót szeretne majd vendégül látni programjaikon.

– Két éve kezdtük el a Papa, mama, gyerekek családi napokat, ez a második év csonka volt, nagy sajnálatunkra, és nem tudjuk, milyen lesz a következő. Azt lehet látni, hogy nagy az érdeklődés iránta. A Kabóca Bábszínház a hétvégi matiné előadásokat kivette a repertoárból, mert a nézők számából kiderült, hogy ezek nem voltak elég csábítóak. Ahhoz, hogy érdekesebb programokkal tudjunk készülni, bővíteni kellett ezeket az alkalmakat, végül ez nőtte ki magát a havi rendszerességgel megtartott családi napokká.

kaboca

Az igazgató hozzátette, ez a koncepció nagy érdeklődést váltott ki, és ez a felívelő tendencia szakadt meg sajnos a koronavírus-helyzet miatt. A Kabóca Bábszínház családi napján az Aranyszamár Bábszínház Körforgás című babaelőadása és A Holdkirály palotája, valamint a Tintaló Társulat Zsiga föstő fest című darabját is bemutatták. Szőke Kavinszki András szerint a meghívott előadókkal azt szeretnék elérni, hogy magát a bábszínház műfaját népszerűsítsék Veszprémben is.

A jövő évadban cirkuszi elemek és előadások is megjelennek majd a bábszínházi felhozatalban.

– A pantomim és a cirkusz a bábszínházzal rokon műfaj, ugyanabból táplálkozik és építkezik. A kulturális élet beindítására meghirdetett Köszönjük, Magyarország! című programsorozatból is ebből a megfontolásból választottunk egy bohócelőadást, hogy ezzel is a következő évadra készüljünk már. Úgy gondoltam, hogy egy ilyen nyomasztó időszak után nagyon jó feszültségoldó lehet egy ilyen vidám és könnyed produkció – tette hozzá az igazgató.

A Kabóca Bábszínház a jövőben szeretne kimozdulni az Agórából, és a város több pontjára terveznek kitelepedni előadásaikkal.

(Forrás: veol.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek