Nyomtatás

Világsztárok egész sorát vonultatja fel a Müpa egyedülálló újítása

205

Jó döntés volt az idén 15. születésnapját ünneplő Müpa létrehozása – fogalmazott az Aréna csütörtöki felvételén Káel Csaba, az intézmény vezérigazgatója, aki arról is beszámolt, miként képzelhető el a kulturális intézmény bővítése. A magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos arról is beszélt, hogy a külföldi bérmunkák felfutása előtt már nincs akadály.

Káel Csaba a Müpa kínálatának bővítését egyfelől a hazai fesztiválokban látja, így a CAFe Budapestben, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztiválban. Ugyanakkor megjegyezte, nagy álom, hogy létrejöjjön egy Müpa 2., ami egy „event centerként” funkcionálhatna. Egy olyan élményközpont, amiben helyet kaphat egy multifunkcionális kongresszusi központ, amely révén végre lehetne Budapestnek egy nagy, több ezer ember befogadására alkalmas elektroakusztikai koncertterme.

Másrészt, tette hozzá, nagyon ügyelnek arra is a kulturális intézménynél, még ha a járványhelyzet miatt nehéz is erről beszélni, hogy minél jobb helyzetbe kerüljenek külföldön is a magyar művészek. Számos kiváló nemzetközi kapcsolattal rendelkeznek, ezért több olyan tervük is van, ami olyan koprodukciót takar, amiben a magyar művészek itthon és külföldön is megmutathatják magukat – tette hozzá Káel Csaba.

Autós koncert – különleges újítás, erre még nem volt példa

Az idén 15. születésnapját ünneplő kulturális intézmény június végén véget ért online közvetítéssorozatát (Müpa Home) július elsejével egy formabontó autós koncert/mozisorozat váltotta, ami egyfajta első lépésként is értékelhető az élő fellépések irányába, értette egyet Káel Csaba. Ráadásul ez egy olyan lehetőség, kihasználva az internet és a streaming lehetőségeit, ami szavatolja a közönség, a Müpa munkatársai, valamint a fellépő művészek biztonságát, de egyben kiszolgálja az emberek nemcsak kulturális, hanem közösségi élmények iránti vágyát is.

Az autós koncertek során az előadás maga a Müpán belül zajlik, míg a közönség az épület mellett található parkolóban, az autók rádióján keresztül élvezheti a zenét, illetőleg egy óriáskivetítőn láthatja a produkciót. Vagyis az embereknek ezáltal – az amerikai kényelem szülte „drive-in mozik” hagyományát folytatva –,

egy élő koncertben van részük, magyarázta a szakember, aki szerint ez egy biztonságos módját jelenheti a nézők visszacsábításának.

„De egyben egy furcsa újítás, amire még nem volt példa.”

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek