Nyomtatás

Tudatos, egyedi és igényes rendezvény lesz a Sirha 2021

314

Többek között a 2021 januárjában tartandó lyoni Sirháról nyilatkozott Marie-Odile Fondeur, a GL events Food Service divíziójának igazgatója abban az interjúban, amely itthon testvérlapunk, a Vendéglátás magazin oldalán jelent meg.

Mit gondol a most is folyamatban lévő krízishelyzetről, amely az éttermeket és az élelmezési szolgáltatásokat is nagyon mélyen sújtotta?

Strukturális és kulturális szempontból azt mondom, mind egy hajóban evezünk, és együtt szenvedjük el a járvány okozta károkat. Március 14-én, amikor Franciaországban, majd ugyanazokban a napokban világszerte bezártak az éttermek és egyéb élelmezési szolgáltatások, az iparág egy létfontosságú mozgatórugóját vesztette el: a vendégekkel és a szakmával való személyes találkozás és kapcsolattartás lehetőségét.

A hatások persze nemcsak a mi szakmánkban voltak érzékelhetők, hanem az egész emberiség mindennapjaiban is. A csapataink az elmúlt két hónapban minden erejükkel azon fáradoztak, hogy mielőbb visszatérhessenek missziójukhoz, azaz hogy kapcsolatot létesítsenek a szakemberek és azok közönsége között.

Miért tartják meg a Sirha Greent ősszel, és miért ragaszkodnak a rendezvényhez 2020-ban?

Valóban, a Sirha Greent meg fogjuk tartani a lyoni Sucriére központban szeptember 6–8. között. Ez a szokottnál kisebb formátumú esemény lesz, annál dinamikusabb viszont, köszönhetően a két kiváló helyszínnek és a fókusznak, amely ezúttal a termelőkre irányul majd. Azok a kiállítók, akik már regisztráltak, a megváltozott körülményekkel is folytatják, mi pedig most azon fáradozunk, hogy a résztvevőknek a lehető legrugalmasabb feltételeket kínáljuk. Nagyon mélyen el vagyunk köteleződve ezzel a szektorral, hiszen ennek a piacnak ők képezik az alapját.

Nekünk, szervezőknek az a legfontosabb dolgunk, hogy lehetőséget teremtsünk az élelmezési szolgáltatói iparág résztvevőinek a találkozásra és eszmecserére. Legfontosabb küldetésünk, akárcsak az első, 2018-as rendezvénynek, az, hogy az élelmezési szolgáltatások és a catering új formáit mutassuk be, hogy segítsünk lépést tartani az új elvárásokkal. Ha elhalasztottuk volna az eseményt, azzal azokat a lehetséges stratégiákat is elhalasztottuk volna, amelyek pont a mostani helyzetet tehetik könnyebbé.

2021 januárjában ugyancsak a Sirha ad majd otthont a Bocuse d’Ornak és a Coupe du Monde de la Pâtisserie-nek. Mit lát lelki szemei előtt, milyen lesz a lyoni esemény 2021 januárjában?

Az elmúlt hetekben számos igen meggyőző állásfoglalást hallottunk séfektől, étteremtulajdonosoktól és vállalkozóktól, akik nagyon szeretnének ott lenni a Sirhán 2021-ben. Számos olyan résztvevő van, aki inkább minden eseményt lemondott 2020 második felére, csak hogy ott lehessen a Sirhán.Úgy érezzük, sokak számára ez az esemény kivételes és szimbolikus lesz, mert azt mutatja majd, hogy újraéled az iparág.Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy óriási a felelősségünk. Tavaly szeptember óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményt hozzunk létre, amely választ ad egy olyan iparág kérdéseire, amely bár nagy krízisbe került, nélkülözhetetlen szelete a gazdaságnak.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek