2024. április 28., vasárnap - Valéria

Archívum

Kalandra Fül Fesztivál, 2024. február 24.

2024-02-19 356

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Immár ötödik alkalommal gyűjtik egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. Várnak minden érdeklődőt 2024. február 24-én a Budapest Music Centerben.

Legjobb családi előadásaink egy napon a BMC-ben, a koncertek közt kézműves foglalkozással, az Örkény Színház vendégszereplésével, sok mókával és gyönyörű zenékkel.

Programok

10:00 Mozart, a csokigolyók sztárja 2.0
A nagy sikerű csokigolyó koncert folytatásában ezúttal a zeneszerző fejébe tehet kalandos szafari utazást a közönség: Hámori Máté vezetésével megismerhetik a zeneszerző mesterség titkos fogásait, sőt maguk a gyerekek is kipróbálhatják a komponálást az előadás keretében. A koncerten lesz zenevarázsló-tanfolyam, angyali üdvözlet, és egy szimfónia gyomrába is utazást tehetünk. A csokigolyókról és a tiszta hangokról a Danubia Zenekar gondoskodik.

11:30 Brácsásvicc
A klasszikus zenészek is nevetnek néha – általában a brácsásvicceken. Pedig a brácsa komoly hangszer, mindent tud, amit egy vonósnak kell: énekel, sír, nevetgél és búg. A brácsások tényleg a legjobb fejek a zenekarban, ezen az előadáson pedig megmutatják, mekkorát tévednek, akik leírják a zenekar rút kiskacsáját.
Közreműködők:
Falb Bence-brácsa
Hargitai Géza Bence-brácsa
Szegedi Nóra-brácsa
Szigetiné Széles Tímea-brácsa
Hámori Máté-művészeti vezető, karmester

13:30 Harangoznak délre
Az Art Classic Harangegyüttes koncertjén Fábián Zoltán vezetésével ismert népdalok, gyermekdalok, mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette. Az előadáson hangolt kézi csengettyűket láthatunk, hallhatunk, a koncertet követően pedig a közönség tagjai „zenészként” is próbára is tehetik magukat.

15:00 Czigány Zoltán: Csoda és Kósza
Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve? Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett.
Az előadást 7-15 éves gyerekeknek ajánljuk.
Játsszák: Debreczeny Csaba m.v., Ficza István, Jéger Zsombor, Kerekes Viktória m.v., Máthé Zsolt, Pogány Judit, Vajda Milán, Znamenák István, Kákonyi Árpád

16:00 Harangoznak délre

17:00 Tá-dá-dá-dááám!
Van, aki Hollywoodi sztár lenne egy napra, van, aki ordibálós TV-s szakács, van, aki Messi vagy Ronaldo, van, aki élő Barbie baba, van, aki Marsra szálló űrhajós. Mi most lehetőséget adunk, hogy világhírű zeneszerzővé válhass egy órácskára, és megkomponáld Beethoven leghíresebb szimfóniáját, az ÖTÖDIKET! (Tá-dá-dá-dááám!) A történet szerint Beethoven titkára kérdezett rá a mesternél az azóta világhírű négyhangos motívumra, amire Beethoven annyit felelt: „Ez a sors, amely az ajtón kopogtat.” – így vonult be a Sorsszimfónia melléknévvel a mű a zenetörténetbe. Nem kell előképzettség, kottapapírt sem kell hoznod, csak a hangodat, a tenyeredet és a bátorságodat – meg a szüleidet esetleg. Mi adjuk a zenekart és a hihetetlen dallamokat, te pedig minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjének bőrébe bújhatsz. Hogy hangzik?
Műsor: Beethoven: V. szimfónia

| Információ + jegyek: https://www.jegy.hu/program/ta-da-da-daaam-kalandra-ful-fesztival-156202:

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details