2024. április 27., szombat - Zita

Archívum

2. E-bike Test&Show, 2024. február 22-25.

2024-02-12 433

2024-ben amellett, hogy ingyenesen kipróbálható közel 100 db e-bike a tesztpályán, a 2. E-bike Test&Show-on a tesztelők között kisorsolnak egy Haibike Alltrack 6 elektromos MTB-ot az ebikeshop felajánlásával.

A NYEREMÉNYSORSOLÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:
  • Látogass el a megújult Utazás+ kiállításra.
  • Töltsd ki a kérdőívünket a sorsoláson való részvételhez.
  • Próbálj ki egy e-bike-ot a tesztpályán.
 

A 45. Utazás kiállításon első ízben bemutatkozó E-bike Test&Show-n a külön erre a célra kialakított 3000 m2-es tesztpályán a közel 100 darab e-bike-ot több, mint 1500-an próbálták ki. A nagy érdeklődésre és a rendezvény népszerűségére alapozva 2024-ben második alkalommal is megrendezésre kerül az E-bike Test&Show a megújult Utazás+ kiállítás keretein belül.

A tavalyi évhez hasonlóan a rendezvény keretein belül a hazai márka képviselőinek széles palettája várja a látogatókat. Az érdeklődők a standokon nemcsak megtekinthetik az elektromos kerékpárok kínálatát, díjmentesen ki is próbálhatják őket a tesztpályán a kiállítás teljes nyitvatartási idejében.

A pálya központi eleme egy épített híd lesz, ahol a tesztelők ténylegesen meg is tapasztalhatják az e-bike-ok nyújtotta élményt. A tesztpálya használatához a kiállítók bukósisakokat is biztosítanak.

Mit kell tudni napjaink elektromos rásegítéses bringáiról?

Rohamosan fejlődnek és egyre népszerűbbek az elektromos rásegítéses kerékpárok a túrázók és a közlekedők körében is. Ehhez képest sokan még azok közül sincsenek tisztában vele, hogyan is működnek ezek a bringák, akik már próbálták, vagy a beszerzésén gondolkoznak.

Amikor arról beszélünk, miben adhat többet egy elektromos rásegítéses – pedelec – kerékpár a hagyományos bringáknál, első megközelítésben felejtsük el a műszaki adatokat és egyéb paramétereket. Koncentráljunk elsősorban az emberi vonatkozásokra, nézzük mit kínálnak ezek a gépek a szabadidő minőségi eltöltése szempontjából. Ha még nem próbáltad, jegyezd meg a legfontosabb jellemzőjüket: ezek a modern e-bike-ok csakis emberi meghajtásal működnek, és az előre haladáshoz – választott üzemmódtól függően – csak hozzáad bizonyos mértékű segítséget az elektromotor. Vagyis a lábainkat egy pedelecen is megdolgoztatjuk pont annyira, amennyire szeretnénk. A végén elfáradunk, akár több ezer kalóriát égetünk el. Sokaknak a kora, testsúlya, esetleg gyengébb fizikai állapota miatt hagyományos kerékpáron a legnagyobb félelme, hogy kínkeservessé válhat a meredek emelkedőkre való feljutás. Nos pedelec bringával ez biztosan nem fog megtörténni, az elektromos asszisztencia ugyanis pont annyit segít majd, hogy elérjük a célunkat.

Tökéletes szabadság a természetben, amikor elsősorban az élmény és nem a teljesítmény kerül előtérbe a kerékpár nyergében. Röviden így lehet összefoglalni a korszerű, nyomatékszenzoros pedelec kerékpárok legfőbb értékét.

A XX. század elejétől kezdve feljegyezhetünk különböző elektromos meghajtással segített járműveket, kerékpárokat is.

  • 1989: Ekkor készül el az első sorozatban gyártott nyugat-európai elektromos rásegítésű kerékpár a Hercules Electra, mely 20km/h sebességgel képes haladni.
  • 1992: Michael Kutter több éves fejlesztő munkát követően sorozatban gyártott pedelec kerékpárt dob piacra, ami a “pedal-electric-cycle” elven működik, azaz a pedálfordulattól függően segít a motor.
  • 1993: A Yamaha gyártósoráról is legördül az első pedálfordulaton alapuló, azaz pedelec rendszerű kerékpár. A PAS-ból néhány év alatt 300 000 db-ot adnak el a Távol-Keleten, vagyis ez az első nagyobb sorozatban gyártott pedelec.
  • A ’90-es évek közepétől kezdenek terjedni a líthium-ion akkumulátorok is, melyek napjainkban egyeduralkodók a piacon.
  • 2000: A Magyar tulajdonú Gepida piacra dobja az első széria hazai gyártású pedelec kerékpárjait.
  • 2008: Megjelenik a kanadai BionX rendszere, ami Európa-szerte is elterjed a pedelec kerékpárokon. A hátsó agymotoros kialakításnak köszönhetően a BionX fékezés közben képes visszatölteni az akkumulátort.
  • 2011: A Bosch GMBH beszáll a pedelec üzletágba, és két új meghajtást dob piacra, ami rögtön világszínvonalú lesz.
  • 2012: A Bosch megnyitja hazánkban Miskolcon a pedelec gyártóüzemét, ezzel hazai dolgozóknak adva munkahelyet.
  • 2012: Útjára indul a LithoRec project, ami a Chemetall Gmbh tulajdona, és összesen 40 leányvállalattal világszerte megkezdődik a Li-Ion akkumulátorok újrahasznosítása, ami eddig megoldatlan probléma volt.
  • 2013: A Shimano bemutatja a STEPS elektromos pedelec rendszert, és hamarosan fej-fej mellett küzdenek a piacvezető pozícióért a Bosch mérnökeivel, az „e-bike bumm” napjainkban is tart.

| Információ: https://utazas.hungexpo.hu/programok-2024/e-bike-test-show/

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details