2024. május 9., csütörtök - Gergely

Archívum

Tér-Zene a Kossuth téren, 2023. július 06 – augusztus 31.

2023-07-28 499

A Tér-Zene koncertsorozat idén 8. éve kerül megtartásra, mely végigkíséri a nyári idegenforgalmi szezont, tartalmas programot kínálva a külföldi és belföldi turistáknak, budapesti látogatóknak Budapesten.

A közönséget ezúttal is színvonalas zenei program várja az Országház főbejárata előtti területen. Felcsendülnek jól ismert, közkedvelt dallamok és különleges hangzású, egyedi stílusú, ritkán hallható művek is.

A zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet, lesz klasszikus zene, swing, jazz, akusztikus könnyűzene, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Program:

  • Július 6. – Pénzügyőr Zenekar
    A zenekar repertoárja sokszínű: a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett-, musicalátiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, könnyűzenét. Szerepléseiket számos rádió-, televízió-, film- és CD felvétel őrzi, a zenekar történetéről könyv jelent meg.
  • Július 13. – ifj. Sárközy Lajos (hegedű) és Csík Gyula (cimbalom)
    Ifj. Sárközy Lajos hegedű virtuóz 2013-tól a Nóta TV zenei producere volt a csatorna fennállásáig. Az Egyesült Államokat végig turnézta, a Rolling Stone szaxofonosával, Tim Riesszel. Csík Gyula cimbalomművész számos cigány zenekarban megfordult, de a klasszikus és jazz zenében is otthonosan mozog. Jelenleg az ifj. Sánta Ferenc által vezetett Magyar Nemzeti Cigányzenekar szóló cimbalmosa.
  • Július 20. – Budapesti Filharmóniai Társaság – Solas Rézfúvós együttese
    A zenei társulás 2017-ben jött létre A Budapesti Filharmóniai Társaság és a Magyar Állami Operaház zenekarának művészeiből, valamint pályakezdő fiatal művészekből, önálló szólistákból.
    A zenei formáció sajátossága: sárga- és vörösréz szemüvegen keresztül mutatja be, hogyan gondolja újra a magyar és az egyetemes zenekultúra remekműveit. Grieg, Verdi és J. Strauss művei csendülnek fel a koncerten, de érdekességként elhangzik Winkler Balázs, az együttes trombitásának darabja is.
  • Július 27. – Magyar Bori duó
  • Augusztus 3. – Capriccio vonósnégyes és Götz Nándor (szaxofon)
    Az együttes 2015 óta szerepel rendszeresen a Zenélő Budapest koncertsorozatában. Repertoárjukban főként Götz Nándor átirataiban a klasszikus zenei irodalom legszebb műveit szerepelnek. Az egyedi hangszer–összeállítás különleges hangzásvilággal fogalmazza meg a rövid mesterművekből álló műsort, amely izgalmas zenei kalandozás a többszáz éven átívelő stíluskorszakok között.
  • Augusztus 10. – Szabó Henrik Quartet
    A vonósnégyes tagjai a Zeneművészeti Főiskola, illetve a Zeneakadémia diplomás hallgatói közül kerültek ki. Sokéves kamarazenei és szalonzenekari tapasztalattal a klasszikus stílus mellett a kvartett a vonósnégyes új lehetőségeit is bemutatja közönségnek. A vonósnégyes az alkalomhoz és a közönséghez alkalmazkodik, műsoraikon Bachtól a filmzenékig szinte minden korszak és minden műfaj szerepel.
  • Augusztus 24. – Fafúvós kvartett
  • Augusztus 31. – Pénzügyőr Zenekar koncertje
    A Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes. Látványos gyepshow-programjuk (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) mindig nagy tetszést arat. Szerepléseikkel jelentős elismerést vívtak ki a szomszédos Ausztrián és Horvátországon kívül Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Izraelben és Angliában. Olyan reprezentatív helyszíneken léptek fel, mint a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Szent István-bazilika, a Fővárosi Operettszínház, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Duna Palota.

A koncertek 17 órakor kezdődnek.

I Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Köszönjük Tóalmás!

Köszönjük Tóalmás!

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

Kortárs Művészeti Fesztivál, 2024. május 17-19.

More details
Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

Balatoni Hal- és Borünnep, 2024. május 17-20.

More details
Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, 2024. május 16-26.

More details
Soproni Sörnapok, 2024. május 12-19.

Soproni Sörnapok, 2024. május 12-19.

More details
Emlékhelyek Napja az Egri Várban, 2024. május 11.

Emlékhelyek Napja az Egri Várban, 2024. május 11.

More details
Budai Palacsinta Piknik, 2024. május 10-12.

Budai Palacsinta Piknik, 2024. május 10-12.

More details