2024. július 13., szombat - Jenő

Archívum

Tér-Zene a Kossuth téren, 2023. július 06 – augusztus 31.

2023-07-28 541

A Tér-Zene koncertsorozat idén 8. éve kerül megtartásra, mely végigkíséri a nyári idegenforgalmi szezont, tartalmas programot kínálva a külföldi és belföldi turistáknak, budapesti látogatóknak Budapesten.

A közönséget ezúttal is színvonalas zenei program várja az Országház főbejárata előtti területen. Felcsendülnek jól ismert, közkedvelt dallamok és különleges hangzású, egyedi stílusú, ritkán hallható művek is.

A zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet, lesz klasszikus zene, swing, jazz, akusztikus könnyűzene, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Program:

 • Július 6. – Pénzügyőr Zenekar
  A zenekar repertoárja sokszínű: a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett-, musicalátiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, könnyűzenét. Szerepléseiket számos rádió-, televízió-, film- és CD felvétel őrzi, a zenekar történetéről könyv jelent meg.
 • Július 13. – ifj. Sárközy Lajos (hegedű) és Csík Gyula (cimbalom)
  Ifj. Sárközy Lajos hegedű virtuóz 2013-tól a Nóta TV zenei producere volt a csatorna fennállásáig. Az Egyesült Államokat végig turnézta, a Rolling Stone szaxofonosával, Tim Riesszel. Csík Gyula cimbalomművész számos cigány zenekarban megfordult, de a klasszikus és jazz zenében is otthonosan mozog. Jelenleg az ifj. Sánta Ferenc által vezetett Magyar Nemzeti Cigányzenekar szóló cimbalmosa.
 • Július 20. – Budapesti Filharmóniai Társaság – Solas Rézfúvós együttese
  A zenei társulás 2017-ben jött létre A Budapesti Filharmóniai Társaság és a Magyar Állami Operaház zenekarának művészeiből, valamint pályakezdő fiatal művészekből, önálló szólistákból.
  A zenei formáció sajátossága: sárga- és vörösréz szemüvegen keresztül mutatja be, hogyan gondolja újra a magyar és az egyetemes zenekultúra remekműveit. Grieg, Verdi és J. Strauss művei csendülnek fel a koncerten, de érdekességként elhangzik Winkler Balázs, az együttes trombitásának darabja is.
 • Július 27. – Magyar Bori duó
 • Augusztus 3. – Capriccio vonósnégyes és Götz Nándor (szaxofon)
  Az együttes 2015 óta szerepel rendszeresen a Zenélő Budapest koncertsorozatában. Repertoárjukban főként Götz Nándor átirataiban a klasszikus zenei irodalom legszebb műveit szerepelnek. Az egyedi hangszer–összeállítás különleges hangzásvilággal fogalmazza meg a rövid mesterművekből álló műsort, amely izgalmas zenei kalandozás a többszáz éven átívelő stíluskorszakok között.
 • Augusztus 10. – Szabó Henrik Quartet
  A vonósnégyes tagjai a Zeneművészeti Főiskola, illetve a Zeneakadémia diplomás hallgatói közül kerültek ki. Sokéves kamarazenei és szalonzenekari tapasztalattal a klasszikus stílus mellett a kvartett a vonósnégyes új lehetőségeit is bemutatja közönségnek. A vonósnégyes az alkalomhoz és a közönséghez alkalmazkodik, műsoraikon Bachtól a filmzenékig szinte minden korszak és minden műfaj szerepel.
 • Augusztus 24. – Fafúvós kvartett
 • Augusztus 31. – Pénzügyőr Zenekar koncertje
  A Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes. Látványos gyepshow-programjuk (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) mindig nagy tetszést arat. Szerepléseikkel jelentős elismerést vívtak ki a szomszédos Ausztrián és Horvátországon kívül Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Izraelben és Angliában. Olyan reprezentatív helyszíneken léptek fel, mint a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Szent István-bazilika, a Fővárosi Operettszínház, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Duna Palota.

A koncertek 17 órakor kezdődnek.

I Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Libegők éjszakája, 2024. július 13.

Libegők éjszakája, 2024. július 13.

More details
Cirkuszok éjszakája, 2024. július 11-13

Cirkuszok éjszakája, 2024. július 11-13

More details
Klassz a pARTon! 2024. július 12-30.

Klassz a pARTon! 2024. július 12-30.

More details
Palacsinta fesztivál, 2024. július 13-14.

Palacsinta fesztivál, 2024. július 13-14.

More details
Vár a Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred

Vár a Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, Balatonfüred

More details
LEGO: magyar fotós keltette életre az Artemis missziót

LEGO: magyar fotós keltette életre az Artemis missziót

More details
Új nyelvtanulási módszer hódíthatja meg a világot

Új nyelvtanulási módszer hódíthatja meg a világot

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details