2023. november 29., szerda - Taksony

Archívum

Szeláví Fesztivál Pilisborosjenőn, 2023. június 2 - 4.

2023-05-31 397

Szeláví! Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét. Ez az élet. A legtöbben már alig várjuk, hogy újra felhőtlen pillanatokat élhessünk át. Közösen kikapcsolódhassunk, meghallgassunk egy jó koncertet, vagy épp gondtalanul piknikezhessünk a szabad ég alatt egy finom palack bor társaságában.

2023-ban a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében folytatódik a családias hangulatú kisfesztivál, amely elsősorban a természet és a művészet szeretetére épít. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár. Ezek mind összetevői a Szeláví! Fesztiválnak, amit ezúttal a az Egri vár másolatánál, a Pilisi Parkerdő közvetlen ölelésében rendezünk meg.

Szeretettel várunk mindenkit egy búfelejtő, örömteljes, könnyed késő-tavaszi hétvégére. Ünnepeljük együtt az élet apró örömeit! Szeláví!

A fesztivál ötletét életre hívó VIProdukció Fesztiváliroda 2013 óta számos nagy volumenű és nívós rendezvényt teremtett meg. Projektjei közé tartozik az Advent Óbudán rendezvénysorozat, az Óbuda Napja, a Művészetek Völgyében két magánudvar működtetése és fenntartása, valamint a Bondoró Utcaszínház Fesztivál is.

Programok és jegyek 2023-ban >>

Na, de kicsoda Jenő? Jenő az év minden szakában csodás panorámára ébred. Reggelente a Pilis zöldellő - most még leginkább hófödte - erdei tárulnak a szeme elé. A harmatos, reggeli levegő itt még a friss kávé illatánál is üdítőbb. Pedig milyen isteni kávét lehet kapni a Mandelbrotban! A péksüteményekről nem is beszélve. Jenő egyébként nem csak a reggeli finomságokért van oda. Kedvencei közé tartozik minden jófajta helyi termék. Még szerencse, hogy ilyen gyönyörű környezet veszi körül, hiszen máshol biztosan nem adnának a kecskék ilyen finom tejet... Ez a gondolat gyakran felmerül a fejében, mikor délelőtti sétáját járja a Teve-szikla környékén. Ilyenkor szinte az idő is megáll körülötte. Csak ő, és a természet. És a mennyi kecskesajt. Na igen. Egyszerűen nem bír szabadulni a gondolatától. Milyen régen is járt erre piknikezni. Pedig azok az idők voltak életének legfelhőtlenebb pillanatai. Távol a világ zajától, csak eszegetni, iszogatni és beszélgetni. Így kapcsolódtak ki a nyári hétvégéken. Sokszor zenész barátok is velük tartottak. Játékuknak köszönhetően lágy zeneszó törte meg a csendet. Ilyenkor Jenő elmélyülten hallgatta a felcsendülő dalokat. Jól ismert, és kevésbé népszerű számok is akadtak köztük. Miközben a falu távolban felderengő fényeit felváltotta a pirkadat, arra gondolt: ez az igazi szabadság. Ez az élet! Aztán hirtelen felocsúdott gondolataiból, mikor megcsapta az arcát egy jeges fuvallat. De jó is lenne újra közösen felnyitni egy finom bort, beszélgetni, együtt nevetni. És miután lebukott a nap a gyönyörű levendula mezők mögött, táncolni az esti csillagok fénye alatt - ezen merengett. Talán itt az ideje újra összetrombitálni a rég látott barátokat, és életre kelteni ezt a valamikori hagyományt. Aznap egész késő este ért csak haza, de még akkor sem bírt szabadulni a gondolattól. Lazulás, öröm, fesztelenség, zene, tánc, móka és kacagás. Máris elkapta a hév. Talán majd néhány hónap múlva. Azt mondják, akkor már lehet. Legurította a poharában lévő maradék fraktált – szinte a szájában érezte a nyarat – és a telefon után nyúlt:

Szia, Jenő vagyok! Júniusban nem ugrasz ki hozzám egy piknikre? Alig várom, hogy találkozhassak veletek!

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« November 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details
Ikarus Mikulásjárat 2023

Ikarus Mikulásjárat 2023

More details