2024. április 26., péntek - Ervin

Archívum

Balaton Ünnepe – jön a nyárzáró fesztivál, 2021. szeptember 17.

2021-09-10 1326

Szeptember 17-én először rendezik meg a Balaton Ünnepét Balatonvilágoson a Club Aliga területén. Az esemény célja, hogy évente egyszer találkozzanak egymással mindazok, akik egész évben sokat tesznek a Balatonért: vendéglátók, szolgáltatók, szervezők, művészek és természetesen a közönség.

A fesztiválos hangulatú programban fél-egyórás koncerteket adnak azok a zenekarok, akiket az elmúlt évek-évtizedek során megihletett a Balaton. Érkezik a KFT, a Kelemen Kabátban, a Hősök, a Valmar, a Best of Balaton-kurátor Marsalkó Dávid csapata, a Halott Pénz pedig a balatoni szezon utolsó koncertjét adja. A műsort Ördög Nóra és Tilla vezeti.

Életműdíj

A Balaton Ünnepe eseményen mostantól minden évben életműdíjat adnak át annak, aki a 11 tagú kuratórium döntése szerint érdemes erre, évtizedek óta jelentős szerepet tölt be a Balaton turisztikai életében.

2021-ben az életműdíjat Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa kapja. „A Balaton Régióban ma már egyre több a nívós étterem, többféle kategóriában. Az azonban nem kérdés, hogy a legnagyobb múltú, három évtizede működő Kistücsök Étterem minden évszakban megbízható és állandó színvonalat képvisel. Olyan minőséget és a legnemesebb értelemben vett vendéglátást, amely csak a legjobbakra jellemző. A Kistücsök nemcsak országszerte, de bárhol a világban megállná a helyét. Családi vállalkozás ez, amelyben a tulajdonos szerepe rendkívül fontos. A kuratórium egyhangú döntése volt, hogy 2021-ben első alkalommal Csapody Balázs kapja a Best of Balaton Életműdíját” – mondta el Lobenwein Norbert, alapító.

Melyik a Balaton Dala?

Az elmúlt évtizedekben balatoni ihletésű dalok egész sora született, gondoljunk a KFT klasszikusára, a Balatoni Nyárra, amelyet sokan fel is dolgoztak, a Nekem a Balatonra, vagy éppen a 4F Club Balatoni Láz című dalára. A Best of Balaton több tucat dalt gyűjtött össze, amelyekre egy hónapon át szavazhatott a közönség. A Balaton Dalának járó díjat szeptember 17-én, a Balaton Ünnepén adják át.

A Balaton legjobbjai az ünnep vendéglátói

A szeptember 17-én Balatonvilágoson zajló Balaton Ünnepe a szervezők szándéka szerint minden elemében a Balaton legjobbjait mutatja be. Igaz ez nemcsak a meghívottakra, de a vendéglátók körére is. „A Balatoni Kör szervezésében azok a balatoni borászatok jelennek meg a helyszínen, amelyek a Best of Balaton 2021-es listáján is szerepelnek. A közönség és a meghívottak több helyen találkozhatnak azokkal a vendéglátókkal, akik ugyancsak a Best of Balaton idei kiválasztottjai. Saját és ételekkel standdal érkezik a Kistücsök Étterem, bográccsal várja a vendégeket a Zamárdi Rozmaring Vendéglő, jelen lesz mások mellett a balatonkenesei G&D Kézműves Cukrászat és Pékség, a Pörc, a BL Delikát, a Móni Süti és a Rusty Coffee.” – árulta el Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

Best of Balaton

A MOL Nagyon Balaton csapata 2021-ben indította útjára a Best of Balaton sorozatot. A produkció lényege, hogy egy tizenegytagú kurátori csapat állítja össze minden évben azt a listát, amelyen vendéglők, teraszok, kilátók, személyek és balatoni ügyek szerepelnek – bármi és bárki, amiért és akiért érdemes ellátogatni a Balatonra.

A Best of Balaton deklaráltan egy személyes lista, a kurátori csapatban az alapító páros mellett kilenc híresség vállalt szerepet: Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Ördög Nóra, Sebestyén Balázs, Tilla, Trokán Nóra és Vecsey H. Miklós.

A Best of Balaton idei 50 résztvevőjéről 50 riportfilm készült, melyek a www.bestofbalaton.hu oldalon és az Indexen láthatók.

A listán szerepel mások mellett Csukás István, a balatonboglári Gömbkilátó, a Paloznaki Jazzpiknik, a fonyódi Nosztalgia Fagyizó, vagy éppen „a Balatonon kimondott igenek”.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details