2024. április 19., péntek - Emma

Archívum

XVI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva – 2021. augusztus 27-29.

2021-08-13 952

Augusztus utolsó hétvégéjén -mint minden évben- Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A járványügyi helyzethez igazodva idén is kisebb körben tartjuk meg nyárbúcsúztató rendezvényünket, mely műfajában, tematikájában így is sokszínű programkínálattal várja a látogatókat. A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, táncszínház, Kultszerenádok, fényfestés a Fő téren, Barlang és P'Art Mozi programok, kiállítások, GastroArt, Be Massive Horizon Daytime Party. Korlátozott létszámú közönség előtt pedig fellép: Barabás Lőrinc Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél, LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal, Vujicsics-Söndörgő-ViGaD. Részletes program és információ a szentendreejjelnappalnyitva.hu weboldalon és a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva facebook oldalon.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 16. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa - a turizmuson túlmutatóan - valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

A rendezvény a tavalyihoz hasonlóan most is kisebb méretű, családias és inkább bensőséges hangulatú esemény lesz, kevesebb embert befogadó helyszíneken zenés, irodalmi, színházi, gasztronómiai, képző- és iparművészeti programokkal.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos programelemek megmaradnak. Így továbbra is szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák* néven ismert programsorozatban. A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

A *Házak, udvarok, házigazdák egyes eseményei belépőjegyesek. Jegyelővétel: szentendre.jegy.hu, szentendrei Tourinform Iroda.

A Városház udvara idén is korlátozott számú hallgatóságú koncerteknek és egy stand up comedy előadásnak ad majd színteret: Barabás Lőrinc Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél, LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal, Vujicsics, Söndörgő, ViGaD.

A Barlang összművészeti programokkal, a P'Art Mozi vetítésekkel színesíti a programkínálatot.

Szentendre ikonikus helye, a Fő tér napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi, kézművesprogram, bábszínház várja őket. Este pedig a látványos fényfestésben gyönyörködhetnek a látogatók a város főterén. A főtér felett magasodó Templomdombon pedig ismét megrendezzük a tavaly nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra a festeni vágyó látogatók.

A közkedvelt jótékonysági gumikacsa-versenyt, melyet a Rotary Szentendre szervez idén már meg tudják tartani. A 10., jubileumi eseményt szombat délután tekintheti meg és vehet rajta részt az érdeklődő.

A város történetét és őrzött titkait a Tourinform Iroda által szervezett városismereti séták alkalmával, a kortárs képzőművészet és a gasztronómia helyi összefonódásának finom csodáit a GastroArt helyszínein ismerhetjük meg.

A programkínálatot a város kulturális intézményei tovább színesítik: így a Szentendrei Teátrum koncert- és bábszínházzal, a Ferenczy Múzeumi Centrum és a MANK-ArtKert összművészeti fesztiváljának képzőművészeti workshopokkal, tárlatvezetésekkel, filmvetítésekkel és beszélgetésekkel.

Gasztronómiai kiállítók helyett a városi éttermek várják szeretettel a vendégeket és a gasztronómiai élményen túl kisebb zenei produkciókkal is szórakoztatják majd a szentendreieket és a városba érkező látogatókat. A Lázár cár téren pedig a WAMP design iparművészeti kiállítás várja az érdeklődőket.

***

Az eseményt az augusztus utolsó hétvégéjére vonatkozó, aktuális kormányrendelet szerint tartjuk meg, így a program- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!

Weboldal: szentendreejjelnappalnyitva.hu
Az esemény Facebook oldala: Szentendre Éjjel Nappal Nyitva
Youtube: Szentendrei Kulturális Központ

Támogatók: Szentendre Város, Szentendrei Kulturális Központ, NKA, OTP Bank, Szerencsejáték Zrt.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

Országos vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat indul: fókuszban a Mesterséges Intelligencia

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details