2024. április 26., péntek - Ervin

Archívum

Jön a Repülőtér éjszakája!, 2021. július 9-10.

2021-07-05 715

A Budapest Airport és az Aeropark bemutatja: az éjszaka, amikor minden a repülésről szól. Izgalmas hangártúrák, hangulatos reptérlátogatások, fényárban úszó pilótafülkék, rendhagyó beszélgetések, különleges földi járművek, látványos bemutatók várnak rád az Aeroparkban.

Aki a péntek esti programra vásárol belépőt, a pénztárban kapott karszalaggal a szombati, Aeroparkban zajló eseményeket is látogathatja.

Hangártúra

Tudod, hogyan zajlik a repülőgépek ápolása, karbantartása? Láttál már szétszerelt utasszállítót? Érdekel, hogyan dolgoznak a repülőgépszerelők, hogyan férnek hozzá a legkisebb, legeldugottabb rekeszekhez a fedélzeten? Megnéznéd, hogyan történik egy nagy utasszállító vagy cargogép nagyjavítása? Hangártitkok élőben, együttműködésben az Aeroplex-szel! Tarts velünk a Repülőtér éjszakáján az Aeroplex hangárába, ismerd meg a különleges épület kulisszatitkait. A rendhagyó túra az Aeroparkból indul, a csoport kb. 60 percet tölt el a karbantartóbázis létesítményeiben!

Éjszakai reptérlátogatás

Nézd meg velünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éjszakai fényeit! Több, mint 5000 fényforrás gondoskodik a futópályák, gurulóutak, forgalmi előterek megvilágításáról. Kóstolj bele a repülőtér éjszakai életébe, amikor egymás után indulnak a cargo járatok. Figyeld velünk testközelből a gépek kiszolgálását, nézd meg, mi történik a földön töltött 25-30 perc alatt. Szakavatott túravezetőink bevisznek a légikikötő kulisszái mögé.

Pilóta talkshow

Történetek, kalandok, rázós helyzetek, kulisszatitkok a pilótafülkéből. Érkeznek a „nagy öregek”, akik az Il-18-ason kezdték a pályafutásukat, és a Boeing 767-esen teljesítették utolsó járatukat. És jönnek azok a pilóták, akik a világ legmodernebb és legnagyobb utasszállítóin dolgoznak. Izgalmas landolások Afrikában, a Távol-Keleten, vagy egzotikus szigeteken. Vendégünk lesz többek között Trangóni Béla kapitány, Darida Tamás kapitány, Pajor D. Dávid elsőtiszt, Szüle Zsolt kapitány

Reptéri járműbemutató

Érkeznek az Aeroparkba a legkülönlegesebb repülőtéri járművek: megmutatjuk, milyen hatalmas gépekkel gondoskodnak a téli időszakban a futópályák és a forgalmi előterek takarításáról, milyen különleges autó végzi a fékhatásmérést a pályákon. Emellett látványos mentési bemutatóval készülnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér tűzoltói.

repuej2

Az énekes utaskísérő

Ezen az estén ismét fellép az Aeroparkban az énekes légiutas-kísérő. Józsa Tamara repülős dalokkal érkezik a múzeum színpadára.

Fényárban úszó pilótafülkék

Ezen az estén életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi. Áram alá helyezzük a gépeket, tudd meg, miről árulkodnak az óraboltra emlékeztető műszerek, pillants rá a radar képernyőjére, hallgasd, ahogy az évtizedes rádió duruzsol a fedélzeten. Közben pilótáink, fedélzeti mérnökeink mesélnek arról, hogyan repülték az adott típust, milyen feladataik voltak a fedélzeten.

Legyél te is utaskísérő!

Nézted a kedves és rendkívül elegáns utaskísérőket a repülőgépen? Figyelted a munkájukat felszállás előtt, utazómagasságon és landolás után? Kíváncsi vagy rá, hogy milyen feladataik vannak egy olyan napon, amikor négy járatot kell teljesíteniük? Ezen az estén több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartunk kicsiknek és nagyoknak a Tu-154-es fedélzetén. Megmutatjuk, miért fontos a felszállás előtti biztonsági bemutató, sőt a személyzet tagjaként te is kiállhatsz a többiek elé az oxigénmaszkkal és a mentőmellénnyel. Arról is mesélünk, hogyan lesz valakiből stewardess, milyen feladataik vannak repülés közben, amit az utas nem lát, milyen kulisszatitkokat rejt a fedélzet. De abból is kaphatsz némi ízelítőt, hogyan viselkednek a stewardessek, amikor gyorsan kell elhagyni a repülőgépet. A foglalkozásra az Aeropark pénztárában és helyszíni jegyértékesítő pontján lehet jegyet vásárolni és regisztrálni. (Létszám: foglalkozásonként 35 fő) A program ára: 700 Ft/fő

Gépek titkai – Tematikus séták

Ezen az estén folyamatosan indulnak a kb. 60 perces tematikus séták a repülőmúzeumban, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni és jegyet váltani. Kérje a sétajegyet az Aeropark pénztárában, vagy pedig a múzeum területén elhelyezett értékesítő pontokon. A séta ára: 1000 Ft/fő

11 repülőgép, 1 helikopter, számos földi kiszolgáló és oldtimer repülőtéri jármű. Ismerd meg, hogyan változott a repülés világa a 40-es évektől az ezredfordulóig. Milyen feladatik voltak a pilótáknak a Li-2-esen, és hogyan kellett repülni a legendás Tu-134-essel vagy a „Nagytuskóval”, a Tu-154-essel? Mit kapott az utas egy menetrendszerű berlini vagy egy görög charter-járaton?

Gurulnak a reptéri oldtimerek

Minden órában elindulnak a reptéri oldtimer járműveink! Hallgasd meg, ahogy felbőg a 40 tonnás repülőtéri tűzoltóautó, Simba V12-es motorja. Nézd meg, mire képes ez a futurisztikus jármű vonulás közben. Ülj be a repülőgépvontató emelhető vezetőfülkéjébe, és tegyél egy kört azzal a speciális járművel, amelyik 60-80 tonnás repülőgépeket tol hátra a forgalmi előtéren. Megszállott oldtimer rajongó vagy? Csodáld meg, vagy próbáld ki azt a Zsigulit, Wartburgot, vagy Volvo 245 Transfert, amely évtizedekkel ezelőtt Ferihegyen szolgált! Válts jegyet a helyszínen!

A320neo szimulátor – Nálunk te leszel a kapitány!

Próbáld ki, milyen vezetni a világ egyik legújabb és legmodernebb repülőgépét. Gyere el az Aeropark Airbus A320neo szimulátorába! Told előre a gázkart, ragadd meg a sidesticket és emelkedj a magasba! Foglalj időpontot és válts jegyet egy 15 vagy 30 perces élménykörre a múzeum pénztárában, vagy a helyszíni jegyértékesítő pontok egyikén!

Regisztráció és jegyvásár az aeropark.hu oldalon!

| Forrás: aeropark.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details