2024. április 26., péntek - Ervin

Archívum

Muzsikál az erdő gyermeknapon

2021-05-25 857

Muzsikál az erdő a Hírös Városban 2021-ben is. A rendezvénysorozat idén a 18. évadára készül az ország 3 térségében. Az év első eseménye, a Muzsikál az erdő a Hírös Városban kétnapos programfolyama május 29-30-án szombat-vasárnap zajlik Kecskemét közelében a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn.

A rendezvénysorozat sajátossága, hogy az erdei sétákat, kézműves foglalkozásokat, a klasszikus és népzenei koncerteket különösen értékes és szép természeti környezetben tartja. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei, hársfái és szilfái nemcsak rendkívüli természeti értékeket jelentenek, hanem varázslatos helyszínt biztosítanak a programoknak, melynek célja az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget itt.

A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. A harmadik hullám végéhez közeledve, az élet újra indításakor feladatunk a testi-lelki állapotunk helyreállítása. Motiválni szeretnénk a közösségünket arra, hogy lelkileg megerősödve társadalmunk valóban fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson rá.

A Muzsikál az erdő szeretné felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért. Az egymás iránt érzett felelősségvállalás egyik legszebb példája az önkéntes véradás, amelyet a Magyar Vöröskereszt évtizedek óta szervez a lakosság körében, most először a Muzsikál az erdő rendezvényen is.

A Muzsikál az erdő a Hírös Városban május 29-én szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlik. A gyereknapi hétvégén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások és Lúdas Mátyás bábelőadása várja. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör lombkoronája öleli körül az erdei rendezvénytereket. Itt szólal meg a Kodály Iskola tehetséges növendékeinek bemutatkozása, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje, Csík János és a Mezzo előadása. Erdei élményséta várja népzenei meglepetésekkel az érdeklődőket, melynek a témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben, vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait is. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviselet bemutatót pedig Romsics Ignác néprajzkutató vezeti.

Május 30-án vasárnap Lakitelek-Tőserdőn szerveződik a Muzsikál az erdő különösen színes és gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat, érkezik hozzánk a Lóca Együttes és a Batyuszínház. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2021-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető, melyet Varró Dániel költő nyit meg. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra biztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig biztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes.

A Muzsikál az erdő a Hírös Városban rendezvény csak példás összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, Bács-Kiskun Megye Önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei, az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, – közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A járványidőszakban sokan találtuk meg az erdőben a kikapcsolódás lehetőségét. A programjaink szabad erdei környezetben, a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően látogathatóak. Ez lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítunk az érdeklődők együttműködésére, melynek legfontosabb eleme a helyszíni regisztráció és a megfelelő távolságtartás.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2021-es Muzsikál az erdőre! – írta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Részletes infót, a programjainkat megtalálják honlapunkon. Muzsikál az erdő, ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

(Forrás: zetapress.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details