2024. április 28., vasárnap - Valéria

Archívum

XV. Budapesti Oldtimer Show!, 2020. október 9-11.

2020-08-11 1652

A kialakult járványhelyzet miatt a 2020-as Oldtimer Show megrendezését október 9-11. re toltuk el. Eszerint a 15. jubileumi Oldtimer Show a 2020-as csonka oldtimeres szezon zárórendezvénye lesz. Az októberi dátum nem újdonság, hiszen 2008-2013-ig mindig október közepén volt megrendezve az Oldtimer Show a budapesti SYMA csarnokban.

15. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Jubileumi rendezvényünk alkalmából több újítást is bevezetünk. Először az olcsóbb pénteki jegyet említem, ami főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket.

A másik fontos újítás a bővített nyitvatartás. Pénteken az eddigi 13:00 helyett most már 12:00-kor ki fogunk nyitni és 18:00 helyett csak 19:00-kor zárunk. Tehát a Pénteki nyitva tartás 2 órával bővül! Szombaton is bővül a nyitva tartás 1 órával, hiszen ekkor is 19:00-ig tart nyitva a park a látogatók előtt, az eddig megszokott 18:00 óra helyett.

A hosszabb felkészülési időre tekintettel a programok tovább bővültek. A lakókocsikat felvonultató Kalandjárók Kiállításból a terepjárós szekciót meghagyjuk, de mellé teszünk egy „USA Oldtimer Autókiállítás”-t a körfűtőház előtti területre.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál minden jegy mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk ajándékba adni. A Víztorony Parkban a HELL fog ajándék italokat osztogatni a „Tuning és Sportautó Kiállítás” részen. A gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a tuningautós részen.

Új támogatónk a Carlsberg Hungária jóvoltából minden felnőtt látogatónk egy palack SOMERSBY enyhén alkoholos frissítő italt kap ajándékba! Az ajándék frissítők átvehetők a zöld SOMERSBY matricázott oldtimer Peugeot furgonból az Orient csarnok bejáratánál.
Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t!

Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Minden nap 17:00-kor lesz eredményhirdetés.

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell. 2020-ban még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen: bungee a terepralli autóknál, arcfestés a Vasútikocsi színpadon, íjászat és airsoft lövészet a katonatáborok mellett, kézműves foglalkoztató a Tájház udvarán, a Tájház előtt régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) és a termények etetése az állatkákkal, állatsimogató 30db állattal. Újdonság a nagy park füves területén a tűzoltóruhába öltözős tűzoltás imitáció a gyerekeknek, ami szintén díjmentes.

A rendezvény kiegészítő programjaként idén hangsúlyosan megjelenik a hagyományőrzés és a gasztronómia, mivel az október 9-11. hétvége eredetileg a „Disznótoros Kolbászfesztivál” hétvégéje lett volna. Ezt a mulatságot 2021-re kellett áttenni. Vigaszként a 2020-as Oldtimer Show kiegészítő programjai közé beemeltük a „Kolbászvásár”-t, mint új kiegészítő programot. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Vastagkolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd vásárolgatni. A kis és a nagy parkban felállított vendéglőkben frissen sülteket fogyaszthatnak. Fontos megjegyezni, hogy az árakat szabályozzuk és a minőséget is ellenőrizzük, ahogy az októberi Disznótoros Kolbászfesztiválunkon szokás.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. A Tájház utcában régi termelőeszköz interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban törpe kecskék, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos háziállatok: nyuszi, csacsi, kakas, stb… lesznek elhelyezve.

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni a WC-mosdó egységeket. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban. 

Fontos megjegyezni, hogy a parkolókat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. A parkolókba érkező autók csak a rendészek által mutatott helyre parkolhatnak! Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban. A Vasúttörténeti Park megközelítése különböző közlekedési eszközökkel a rendezvény honlapján fel van sorolva.

A legfontosabb kérdés (mint mindig) a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak az Oldtimer Show-n. Sőt! Minden eddiginél több külföldi oldtimer kiállító részvételére számíthatnak. A kiállított járművek között az eddiginél is nagyobb számban lesznek majd Világháború előtti autók és motorok. Megemlítek egy különlegességet is: itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotor vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás rendező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. A technikai egyeztetések folyamatban vannak.

Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostessek lesznek majd, akik örömmel állnak a látogatók mellé az emlékfotók elkészítésére. Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A fotózás idejére a hostessek az adott szekció széléhez ki fognak menni.

További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. Itt csinos lányokkal is találkozhatnak és energiaitalokat kóstolhatnak a látogatók, a HELL támogatónk jóvoltából. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek).

Itt lesz a rendezvényen az „Afrika Race” győztes Qualisport Racing sárga Scaniája. A csapat tagjaival lehet majd fotózkodni és lesz naptárdedikálás is. A csapat vasárnap 16:00-kor tartja a promócióját. Lesznek ismét katonai táborok, harckocsik és harcászati bemutatók mindhárom rendezvénynapon 14:00-kor a Víztorony Parkban. Ugyanitt régi hadi felszerelés, fegyver és ruházat kiállítás, illetve interaktív bemutató is lesz, szintén mindhárom napon. Újdonság lesz a katonatáborban a Szovjet hagyományőrző alakulat, akik saját veterán fegyver kiállításukkal csatlakoznak az amerikai, lengyel és magyar katonai hagyományőrzőkhöz.

A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orientben kell keresni a Keleti-Pályaudvar makettnél.

Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin rövid próbautat is lehet tenni. Látható lesz ismét a vörös szépség, a híres NOHAB dízelmozdony. Lesz sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút 800m-es sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető lesz: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig egy újdonság: Babamúzeum Kiállítás

Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművel rendelkeznek. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Aug. 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: okt. 01. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre, az autójuk nélkül).

Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Hotrod Autó Kiállítás és Veteránvásár a körfűtőház előtt, Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás valamint gépindítás bemutatók a Víztorony parkban.

A jegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal és SZÉP kártyákkal is meg lehet vásárolni. Jegy áraink: felnőtt jegy 5.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 4.000Ft, családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók.

Újdonság az olcsóbb pénteki jegy, ami 4.000Ft-ba kerül (egységáras) A pénteki jegy csak pénteken használható fel!
A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.
Az elővételben régebben vásárolt jegyek az októberre eltolt dátumra lesznek érvényesek, a rajtuk lévő korábbi dátum ellenére.

Az Oldtimer Show-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók: oldtimershow.hu

Találkozzunk október 9-11-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

(Esemény Menedzser)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details