2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Archívum

Idén is lesz Budapest Urban Games

2020-07-15 861

Augusztus 29-én több százan úszhatják át a Dunát, futhatnak, jógázhatnak a közterületeken és próbálhatják ki a street workoutot.

Ötödik alkalommal is elrajtol az utcalimpia! Augusztus 29-én amatőr és profi sportolók veszik birtokba a főváros utcáit és tereit, hogy megmutassák: a városi környezet is tökéletesen alkalmas a mozgásra. A Budapest Urban Games (BUG) 2020-ban négy különböző sportágban várja a kalandra, sportolásra vágyókat, többek között újra lesz belvárosi Duna-átúszás. A résztvevők biztonságáról idén új szabályok gondoskodnak. A sportolni vágyók a vírushelyzet miatt előre lekötött időpontokra regisztrálhatnak, hogy elkerüljék a tömegek feltorlódását a helyszíneken.

urgam2

Tavaly rekordszámú, mintegy 5000 nevezőt vonzott a BUG, a szervezők pedig idén még több résztvevővel számolnak az ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött sporteseményen. Budapest a sportok fővárosa is, a Budapest Urban Games pedig a helyi sportközösségek legnagyobb motorja. Használjuk a városi tereket sportolásra is! – ez a BUG és a Főváros közös célja, valamint a városi sportközösségek összekovácsolása.

A Duna-átúszás a BUG egyik klasszikusa, hiszen ritkán adódik lehetőség arra, hogy az ember Budapest belvárosában, a folyón átúszva tegye meg a 470 méteres távot Pestről Budára. A helyek minden évben gyorsan betelnek. A szintén töretlenül népszerű futásnak idén is a Citadella ad helyet, jön újra a street workout és bemutatkozik a jóga. Az egyes eseményekért sportági szakértők felelősek.

Pál Vilmos a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elé beköltöző street workout programot "igazgatja". A világ egy nagy részét már meghódító mozgásforma saját testsúlyos, szabadtéri edzést jelent - a profik a zenére koreografált, akrobatikus gyakorlatokat mesteri szinten művelik. "Habár fiatal sportágról beszélünk, néhány év alatt generációs váltás következett be: míg régebben hangsúlyos volt a gyakorlatok alatti zene, ma már inkább az akrobatikus trükkök kerülnek előtérbe. A BUG-on az a célunk, hogy mindkét stílust bemutassuk, az amatőröknek pedig betekintést engedjünk a sportág szépségeibe. Aki szeretné, próbára is teheti magát, fizikai erőnlétre és némi ritmusérzékre lesz csupán szüksége" - mondta Pál Vilmos.

Újonnan debütáló sportág a jóga, amelynek a Citadella ad otthont. Az egyéni sportág a vírushelyzetben is biztonságos és remek módja a lelazulásnak. A programot Szappan Petra, vagyis Petraflow koordinálja. „Itt vannak azok a csodálatos nyáresték, amikor csupán a levegő simogatása a bőrödön már önmagában egy ajándék. Amikor a hőség átadja a helyét a naplementének, a legtökéletesebb az idő egy frissítő, relaxáló jógára. Sőt, emeljük a tétet, és gyakorlásunkat a Citadella csodálatos panorámájában végezzük majd. Kezdők, gyertek bátran, figyelek rátok! Haladóbb jógik, ígérem Ti sem fogtok unatkozni” – üzente Szappan Petra (Petraflow).

urgam

A futásnak idén is a Citadella a helyszíne, a szervezők egy hét kilométeres kört jelöltek ki pályának, de az edzettebbek két, vagy három kört is letudhatnak. A programot Markocsán Sándor vezeti. „Valamivel hosszabb, de egyben könnyebb is lesz az idei pálya, és természetesen gyönyörű látvány fogadja majd a sportolókat. A futókat egyenként indítjuk útnak, és ügyelünk arra, hogy ne alakuljanak ki komolyabb torlódások. A legrövidebb kört bárki könnyen teljesítheti” – mondta Markocsán Sándor.

Nincs utcalimpia Duna-átúszás nélkül: a sportolók idén is becsobbanhatnak a folyóba, hogy legyűrjék a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart közötti távot. A programot Újhelyi Botond, a szám 2017-es bajnoka vezeti. „Börtönéből szabadult sas. Így látok most mindenkit, aki a koronavírus-járvány alatt alig várta a nyarat, és azt, hogy szabad vízfelületen úszhasson.

Mégis, megfontoltságra intem az úszókat! Sokan jócskán veszítettek edzettségükből, így a felkészülés most fontosabb, mint bármikor. Szeretettel ajánlom beúszó közösségünket, nyíltvízi edzéseket tartunk hetente több alkalommal, itt fel lehet készülni a nem mindennapi körülményekre”

– mondta Újhelyi Botond.

Azt is hozzátette: a Duna átúszására felemelő eseményként érdemes tekinteni, ez egy igazi élményúszás, egyszerre hátborzongató és fenomenális.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details