2024. április 29., hétfő - Péter

Archívum

Elkészült Budapest ékszerdoboza: a Párisi Udvar Hotel

2019-06-07 863

elkesz3Júniusban a nagyközönség számára is megnyitja kapuit a Párisi Udvar Hotel Budapest. A Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest egyik legismertebb, Európában is egyedülálló épülete, melynek teljes felújítására öt évvel ezelőtt vállalkozott a Párizs Property Kft. A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint,...

...szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott.

A 110 szobás butikhotel az amerikai Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához csatlakozik, mely egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal varázsolja el a magyar és nemzetközi vendégeket, Budapest szívében.

A Párisi Udvar Hotel Budapest központi lokációjának, gazdag történelmének és lenyűgöző építészetének köszönhetően ideális célpontja lesz a klisékkel szakítani kívánó, felfedező kedvű utazóknak.

elkesz

Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, „Passage des Panoramas” által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

„A Párizs Property Kft. és a Mellow Mood Hotels várakozásokkal telve csatlakozott a régióban az elsők között a Hyatt csoport márkájához.

Egyben büszkeséggel tölt el bennünket, hogy visszaadhatjuk Budapestnek ezt a nevezetességét, amely építészetileg lenyűgöző, gazdag történelme pedig minden modern utazónak maradandó élményt nyújt.

1997 óta folyamatosan dinamikusan fejlődött a cégcsoportunk, de úgy érezzük munkánk gyümölcsét igazán most adhatjuk át mind a magyar lakosság, mind a hazánkba érkező turisták számára. A Párisi Udvar Hotel Budapest egy új korszakot nyit a hazai turisztikai életben: egyszerre szimbolizálja Budapest fénykorának újjászületését, valamint a város dinamikus fejlődését” – mondta Zuhair Awad és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai.

elkesz2

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy ebben az egyedülálló és ikonikus épületben fogadhatjuk a feledhetetlen élményeket kereső vendégeinket”

– nyilatkozta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója.

Mint mondta: „a szálloda épülete Magyarország lenyűgöző építészetét és kézművességét jelképezi. Olyan épületről van szó, amelyet az elmúlt évtizedekben a budapestiek és a turisták is a szívükbe zártak. Már most várjuk, hogy hotelünkben üdvözölhessük vendégeinket, akik felfedezhetik ennek a különleges háznak a történetét, és egyben új élményekkel is gazdagodnak majd.”

parizsiudvar

Minden mi szem-szájnak ingere

110 luxus kényelmet kínáló, tágas, a nemzetközi Hyatt előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül 18 lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig egy életteli bárrá alakul, ahol kézműves koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel. A sportolni vágyók pedig 24 órában látogathatják a szálloda fitnesz termét. A szálloda négy különböző, összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferencia területtel rendelkezik, melyek 160 fő befogadására alkalmasak. Valamennyi egység a legmodernebb audiovizuális eszközökkel van felszerelve.

A megnyitást követően a passzázs továbbra is bárki számára megtekinthető és átjárható. A kényelmes működés érdekében az egykori üzletek helyett a Párisi Passage Café & Brasserie étterem és kávézó kapott itt helyet. Az üzletek az utcafrontról, a Ferenciek tere felől érhetők el, melyek széles vásárlói kört céloznak a legkisebbektől a legnagyobbakig, végső kialakításuk pedig jelenleg is zajlik.

Forrás: realista.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details