2024. május 3., péntek - Tímea

Archívum

Sikeres szezonnyitás, pozitív hangulat!

2019-02-08 614

chrispapcre 170A frankfurti Christmasworld, Paperworld és Creativeworld fogyasztási cikk vásárok sikeresen indították el az új üzleti szezont. 68 országból 3.119 kiállító inspirálta a szezonális dekorációk, ünnepi díszek, papír, irodaszer, írószer, valamint hobby-, barkácsolás- és művészkellékek szakterületéről származó termékújdonságaival a nemzetközi kereskedelem résztvevőit.

A három, nemzetközi szinten elsőszámú szakvásár kapcsán 161 országból 87.000 látogató érkezett a frankfurti vásárterületre azzal a céllal, hogy a saját üzlete számára fontos újdonságokat testközelből megismerje. A Messe Frankfurt ügyvezetőjét, Detlef Braunt idézve: „A magas nemzetközi részvételi arány egyike a legmeghatározóbb sikerfaktoroknak. A látogatók kiemelkedő minősége, valamint a személyes kontaktus is egyedi sajátossága vásárainknak. Az interaktivitás, az emocionális viselkedés, valamint az analóg és digitális világ intelligens összekapcsolása képezik az elkövetkezendő szezon hajtóerejét. Ehhez nyújt megfelelő impulzusokat vásárhármasunk.”

A vásárhármas – mint az innovációk nemzetközi piaca - a személyes véleménycsere elengedhetetlen üzleti platformja. Ez a koncepció csábítja a látogatókat a világ minden pontjáról Frankfurt am Mainba. Németország mellett a legtöbb látogató Olaszországból, Hollandiából, Nagy-Britanniából, az USA-ból, Franciaországból és Oroszországból érkezett. A legnagyobb látogatószám növekedést Kína és az USA produkálta.

A Räder GmbH vezetőségének képviselője, Kathrin Völker szavaival: „A látogatók nemzetközisége fergeteges. Nagyon meg vagyunk elégedve a vásárral. A piaci hangulat is pozitív. Aki cselekszik és elkötelezi magát, az a megfelelő online-aktivitást választva minden bizonnyal sikeres lesz.” A látogatók nemzetköziségén túl, a látogatók struktúrája is meggyőző: 76 százalék a csúcsvezetők közül kerül ki. Kerstin Winkler marketing guru szavaival: „Frankfurtba meghatározóan a döntéshozók jönnek.”

chrispapcre

Az egyedülálló termékmix és az érzelmi ráhatás szárnyakat ad a kereskedelemnek

Az olyan témák, mint a dekorálás, ajándékozás, és barkácsolási oly módon vezérlik a kereskedelmet, hogy egyre közelebb hozzák azt a végfelhasználókhoz. Ebben meghatározó szerepet játszik a vásárlás helyszínén átélhető vásárlási élmény, az áruk bemutatásának mikéntje, a tanácsadás módja, valamint az online-üzlethez tartozó, intelligens kapcsolat is. Ez, a német kereskedelemben végbemenő, generális, strukturális átalakulás az iparág vezető témájául is szolgál. Ezt igazolja a vásáron bemutatott IFH tanulmány is.

A frankfurti fogyasztási cikk vásárok ehhez olyan, világszerte egyedülálló termék-spektrumot és jövőbemutató trendeket mutatnak be, melyek felhasználásával a látogatók szortimentjüket egész évben változatosan kínálhatják. A Handelsverband Wohnen und Büro vezérigazgatója, Thomas Grothkopp szavaival: „A kereskedelem profitál a témák erős szinergiájából, amit egyedül itt, Frankfurtban talál meg. Amikor az iparág innovatív, jövőbemutató témáiról van szó, addig a vásárhármas minőségileg is piacvezetőnek számít.”

Az a tény, hogy a kereskedelem a Christmasworld, Paperworld és Creativeworld vásárokat az elkövetkezendő szezon trend-barométereként használja, visszatükröződik a vásár statisztikájában is. Ez a szaküzletek területét a maga 30 százalékos arányával a legerősebb látogatói csoportnak tűnteti fel. A látogatók megelégedettségének 95 százalékos mutatója is magas nívót mutat.

Természetesen, sikkesen és elegánsan az elkövetkezendő szezonban

Ebben az évben a kereskedelem különböző trendekhez nyúlhat vissza: az egyszerű elegancia és a fényűző sikk immár nem áll egymással ellentétben. Legyen szó a kék és zöld nemes sötét árnyalatainak a csillogó arannyal való, vagy a világos, természetes árnyalatok ezüst fényekkel való kombinálásáról, mindkét irányzat hangsúlyozza az urbánus divatot és ugyanakkor nemes felütést is ad a karácsonyi dekorációnak, a DIY-világnak és az irodának is. Ezek a színirányzatok tartós termékekkel, természetes anyagokkal és a visszafogott exkluzivitás fuvallatával kerülnek kombinálásra.

A Paperworld eleganciát és rugalmasságot hoz az irodába

A természethez való kötődés és a tartósság továbbra is elsődleges. A modern iroda és a Home-Office- munkahely számára a Paperworld olyan parafából készült dossziét és kézzel gyártott papírból előállított naptárat kínál, amelyek gyártásához kevés víz felhasználása szükséges. Ezeket a termékeket olyan könnyed bézs és pasztell színtónusokkal kombinálják, amik az iroda számára szellős és ugyanakkor modern miliőt kölcsönöznek.

Az egyszerű eleganciával párhuzamosan, a flexibilitás is meghatározó szereppel bír. Legyen szó asztalokról, melyek egy gyors kézmozdulattal fehér táblákká alakíthatóak vagy digitális íróeszközökről és pecsétekről, megmutatják, hogy az irány teljesen világosan a több funkcióval és nemes kialakítással rendelkező, jövőbemutató megoldások felé mutat.

Creativeworld 2019: vissza a természethez

A kreatív iparág szintén a természetességre irányul: a növényi és öko színek, a falevelek inspirálta formák és a földszínek felhasználásával. Az olyan tartós termékek, mint a természetes anyagokból nyert, ill. újrahasznosított újságokból és festékekből előállított papírmasé a növekvő környezettudatos hozzáállást mutatják. Ehhez passzolnak a személyes jegyek és az úgynevezett tökéletlen befejezés is. Így lesz továbbra is szerethető a textíliák egyénre szabása a kézírás, a graffiti, a szitanyomás vagy a pecsételés felhasználásával. A személyre szabott stílus négy egyedi megoldást hordoz: vastag fonál mint fali ékszer, bevonatok, növényi lámpák és szeretetteljes, tradícinális makramé technikával gyártott asztali dekoráció. Olyan színtriádok - mint például pink-sárga-türkiz – biztosítják az eleven akcentust. Ezen kívül az idén került bemutatásra az „Acrylic Pouring” elnevezésű keverési technika, melynek eredménye kívülről az ásványokra, belülről a drágakőre emlékeztet.

A visszafogottól az elbűvölőig: a Christmasworld trendek

A karácsonyi és a szezonális dekorációk drága kézműves termékek széles skáláját foglalják magukba: karácsonyi gömbök, melyeket igazi arannyal díszítenek, művészi kivitelű, gyöngyökkel, flitterekkel vagy tollakkal díszített medálok. Ezen kívül jönnek a kulináris motívumok – mint a sütik és a torták is. Ezeknél a mélységet ábrázoló, meleg színek dominálnak: meghatározó a különböző satírozásoknál a kék, ezen kívül a föld tónusok, mint a matcha-zöld, valamint a púder-rózsaszín és a bogyó-tónusok – arannyal kombinálva. Az anyagoknál a tartós ipari nyersanyagok divatosak. A fa mellett központi szerepet játszik a pamut, üveg, kerámia, a virágok és az újrahasznosított műanyag is. A kereskedelem számára hozzáadott forgalompotenciált biztosítanak a természetes anyagokból készült zacskókba és edényekbe csomagolt zöldnövények, orchideák is. Mindeközben a szezonális finomságok és italok – mint a fantáziadúsan variált tea-klasszikusok és a tradicionálisan gyártott, színes csomagolásban, szeretetteljes üzenetekkel ellátott édességek - „Christmas Delights” elnevezéssel a Christmasworld húzóerejévé válnak.

Az emocionális vásárlási élményt olyan innovatív megvilágítási és bemutatási koncepciók biztosítják, melyek a kereskedelemben és a belvárosban is a vásárlói kedvet növelik.

A szakvásárok következő időpontja:
Christmasworld - 2020. január 24-28.
Paperworld és Creativeworld - 2020. január 25-28.

Magyarországi Képviselet:
BD-Expo Kft.
1021 Budapest
Hűvösvölgyi út 4.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://www.messefrankfurt.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

Kisvasutak napja: felejthetetlen utazás kicsinek és nagyoknak

More details
Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

Új képzőművészeti kiállítás több mint 80, ritkán látható Munkácsy-festménnyel

More details
Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

Itt az első Debrecen Art Week, 2024. május 9. és 12.

More details
Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, 2024. május 24-25.

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details