2024. április 19., péntek - Emma

Archívum

A szőlészet, borászat és élelmiszeripar legmodernebb gépei és technológiái, 2018. november 4-6.

2018-10-08 498

bortechAz IVIFHO rövidítésű (INTERVITIS+INTERFRUCTA+HORTITechnika) nemzetközi kiállítás és szakvásár gazdag választékával eddig is igen sok látogatót, főleg szakembert vonzott Stuttgartba. Idén november 4-6. között megrendezendő kiállítás és szakvásár az eddigieknél is gazdagabb kínálattal fog jelentkezni.

 A szőlészet és borászat, a gyümölcsfeldolgozás, a gyümölcslevek és szeszes italok nemzetközi technológiai szakvására tervezett gazdag szakmai programjáról tájékoztatta a hazai szaksajtó képviselőit Wolfram Huonker, a Landesmesse Stuttgart kiállítások kommunikációs igazgatója és Seifert Ibolya, a magyarországi képviselet (Interpress Kft.) ügyvezetője.

Szakmai berkekben köztudott, hogy a szőlészet-borászat, a gyümölcsfeldolgozó- illetve szeszipar egyik legjelentősebb szakkiállításának számít a Stuttgart új vásárközpontjában tartott IVIFHO kiállítás. Az első kiállítás méretei már 2016-ban is imponálóak voltak, amikor is csaknem öt hektárnyi területen 23 ország 590 kiállítója mutatta be termékeit, illetve szolgáltatásait a 63 országból érkezett közel 36 ezer főnyi szakmai látogatónak.

Az idei nemzetközi rendezvényen, kiállításon három napon keresztül ismerkedhetnek meg majd a látogatók a szőlőművelés, a szüreti betakarítás, a szőlőfeldolgozás, a borkezelés, valamint a palackozás- és csomagolás-technika legmodernebb gépeivel és berendezéseivel, képet kapva az innovációs eredményekről.

A szervezők

kiemelt figyelmet fordítanak a feltörekvő kelet-európai országokra.Éppen ezért nagyon számítanak a magyar résztvevőkre, kiállítókra és látogatókra egyaránt.

Fórumok és bemutató színpadok lesznek az ágazatot foglalkoztató legújabb témákról.

A szakvásár fénypontját várhatóan a gépbemutatók jelentik majd. A csarnokokat sajátos tematikus tagolással alakítják ki. A marketing egyik eszközéül szolgál, hogy az innovációs díj átadása is a kiállításon történik. A monstre összejövetel, mint Európa kellős közepén rendezett szakvásár, optimálisan elérhető a földkerekség bármely pontjáról.

drón
A vásár ideje alatt a legújabb technológiákat és gépeket élőben bemutató rendezvényeken vehetnek részt – fotó: messe-stuttgart.de

A szervezők céljai között szerepel a kiállítók és a látogatók számának növelése. A látogatói célcsoportok a következők: szőlészek és gyümölcstermesztők, pincészetek, gyümölcslé- és sűrítmény-gyártók, gyümölcslé-palackozók, gyümölcs- és habzóbor-gyártók, gyümölcspárlat- és szeszesital-gyártók. A telepítés, talajmegmunkálás, a növényvédelem és növényápolás, a betakarító gépek, eszközök és kiegészítők, vontatók és szállítóeszközök, gyümölcsök csomagolására, kiszerelésére és tárolására szolgáló eszközök, a szőlő- és gyümölcsmozgató, illetve válogató rendszerek terén elért technológiai újdonságok bemutatása bizonyára igen sok szakembert fog a kiállításra vonzani.

A látogatók az idei szakkiállításon is változatos kísérőprogramok közül válogathatnak. A vásár ideje alatt a legújabb technológiákat és gépeket élőben bemutató rendezvényeken vehetnek részt, ahol a

digitális mezőgazdaság legújabb technikai vívmányait ismerhetik meg a drónoktól kezdve a metsző, permetező és öntöző robotokig.

Speciális szemináriumokat is szerveznek a fiatal kutatóknak, szakembereknek és gazdálkodóknak egyaránt. Olyan startup cégek bemutatkozására is lehetőség nyílik a szakkiállítás keretében, amelyek a digitális gazdálkodás támogatására különböző alkalmazásokat fejlesztettek. A vásár új, Paul Horn csarnokában található kollektív standon mutatkozik be a DLG a „Smart Horticulture” témaköréhez kapcsolódó újdonságokkal.

A szakmai programok között az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó a 63. Nemzetközi DWV Borászati Kongresszus, amely idén a Weinbau 4.0 címet viseli. A tudományos tanácskozás programjának összeállításában a német oktatási intézmények és kutatóintézetek szakembereinek véleményét kiemelten figyelembe vették. Ennek megfelelően a tanácskozások során a kertészeti termelés és feldolgozás digitalizációját érintő kérdésekre is nagy figyelmet fordítanak.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a Duna-menti országok közötti gazdasági kapcsolatok kiépülését támogató programok szervezésére.

Az említett első IVIFHO-ra külföldről érkezett látogatók négy százaléka volt magyar. Joggal várható, hogy idén a magyar látogatók köre az előbbit jóval meghaladja. A német szakemberek nagyon fontosnak tartják a közép-európai párbeszéd, illetve tapasztalatcsere bővítését, hiszen a klímaváltozás hatásaival közös együttműködésben hatékonyabban lehet megbirkózni. Másik fontos terület a növényvédelem, ahol az éghajlati körülmények változása következtében új károsítók megjelenésére kell számítani, s további problémák között egyre súlyosabb a növényvédőszer-rezisztencia fokozódó fellépése.

Ezért az ezekkel kapcsolatos alkalmazkodási technológiákról is szó lesz, jelezve, hogy fajtaváltásra, újszerű technológiai megoldásokra lesz szükség. A szakkiállításon kiemelt hangsúllyal szerepelnek a legújabb technológiai megoldások és innovációs eredmények bemutatása, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok elősegítése, a klímaváltozásra adandó válaszok és a borkultúra kapcsolódása a turizmus fejlesztéséhez.

A Stuttgarti Vásárközpont kényelmesen megközelíthető pár percnyi sétával, pontosabban mintegy 350 lépésre található a repülőtértől. Ráadásul kedvezményesen lehet (on-line) jegyeket rendelni, s 10 főt meghaladó csoportok számára különösen előnyös – a magyar szemmel is „elviselhető” – 12 euró/fő jegyár. Hazánkból a kiállítást meglátogatni szándékozók számára – szakmai szervezéssel, utazással, szállással, belépőjeggyel és biztosítással kapcsolatos szolgáltatásaival – készséggel áll rendelkezésre a Messe Stuttgart magyarországi képviselete az Interpress Kiállítások és Interpress Travel Kft.

Időpont: 2018. november 4-6.
Helyszín: Stuttgart

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

Fenntartható befektetés a közép- és kelet-európai régióban

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

Szezonális munkák és állandó lehetőségek – állás Nagykanizsa környékén

More details
Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

Helló Európa, helló tavasz! – 2024. május 1-5.

More details
Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

More details
Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

Szakma Sztár Fesztivál, 2024. április 24-26.

More details
Világsztár lett a Kisföldalatti!

Világsztár lett a Kisföldalatti!

More details
Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

Hyperspace Elektronikus Zenei Fesztivál, 2024. április 20.

More details
Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

Sebesség fesztivál, 2024. április 20- 21.

More details