2024. március 29., péntek - Auguszta

Archívum

Bujtor István 75 - Születésnapi műsor Tihanyban és Budapesten

2017-06-19 1169

bujtorBujtor István 75 címmel nagyszabású műsorral emlékeznek a pályatársak – köztük Kern András, Aradszky László, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Eperjes Károly – a színészlegendára születésnapja alkalmából Tihanyban és Budapesten. Az est szervezői, Bujtor Judit és Bujtor Balázs lapunknak beszélt először az esemény előkészületeinek kulisszatitkairól.

Egyebek mellett arról, hogy színpadra lépnek majd az Ötvös Csöpi-filmek egykori gyermekszereplői, és Sándor Mátyás tekintete mellett velük lesz a kalapja, valamint a Pogány Madonna is. A műsor ötletgazdája az elhunyt színművész felesége, Bujtor Judit, aki annyi szeretetet kap a mai napig Bujtor István tisztelőitől, barátaitól, hogy úgy érezte, így is szeretné megköszönni mindezt, mégpedig a színművész, rendező születésnapja alkalmából.

A Tihanyi Szabadtéri Játékok idei szezonja pedig június 30-án ezzel az előadással nyílik.

- Az, hogy István ilyen mély nyomokat hagyott az emberekben, engem is kötelez arra, hogy méltó módon őrizzem az emlékét, és megmutassam az általa felállított mércét. Felelősséggel ezen az esten is, hiszen ő egyáltalán nem élt magamutogatóan. A könnyedsége, lazasága, humora mögött nagy tudás, műveltség, felkészültség, ugyanakkor szerénység volt. Nagyon megható, hogy létezik a közösségi portálon Bujtor István Fan Club. Egészen fiataloktól az idős emberekig írnak oda bejegyzéseket. Tihanyban, a szabadtéri színpadon és Füreden, a szobránál is sokan fényképezkednek. Már tavaly elhatároztam, hogy a mostani kerek évfordulóra megpróbáljuk bemutatni az életét, pályafutását, a filmek, színházi szerepek, fotók, emlékező barátok közreműködésével egy kis műsor keretében. Akit hívtunk, az első szóra vállalta a fellépést - mondta Bujtor Judit.

Tőle megtudtuk, hogy négytagú zenekar is közreműködik az esten. Színpadra lép Aradszky László, Kern András, Eperjes Károly, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Reviczky Gábor. Eljönnek az Ötvös Csöpi fémjelezte filmek egykori gyermekszereplői, velük lesz Bujtor István filmes korszakának egyik kiemelkedő fotósa, Inkey Alice. Természetesen jön Frenreisz Károly is.

A bejátszásokkal színesített, sok meglepetést tartogató látványos esten megelevenednek majd Bujtor István életének fontos pillanatai, a gyerekkortól kezdve az iskolás évein, a színész-újságíró rang-adókon, a legendás, emlékezetes színházi és filmes munkáin, állomásain át egészen a veszprémi színház igazgatásáig. A műsorvezető Bujtor Balázs, a színművész hegedűművész fia lesz. Ő beszélget majd a meghívott vendégekkel a színpadon.

- Nem a gyász szomorúságával, hanem jó érzésekkel, emlékező, mosolygós szívvel, barátokkal készülünk erre a műsorra. Édesapám el is várná ezt a hangulatot tőlünk, különösen most, a születésnapján venné azt zokon, ha nem nevetnénk, nem éreznénk jól magunkat. Annyian szerették, szeretik a mai napig, hogy ez még mindig meglep, s nagyon meghat engem is. Többezres rajongótábora van a közösségi portálon. Ha valamit megosztok róla, azonnal ömlenek rá a kommentek, írják, kinek mi jut eszébe a bejegyzésről. Belenőttem az ő pályafutásába, sikereibe. Most is megnézem a filmjeit, s ugyanúgy tudok nevetni ezredszer is az Ötvös Csöpi-s sorozaton, mint sokan mások - válaszolta érdeklődésünkre Bujtor Balázs.

Ő is részt vett a műsor szervezésében, összeállításában. Természetesen izgul, hogy minden jól sikerüljön. Bízik abban, hogy az általuk kitalált képi világ, a bejátszások, a fotós emlékek is hozzájárulnak a méltó születésnapi emlékezéshez.

Munkatársunknak azt is elmondta, hogy elviszi magával majd a Pogány Madonnát ábrázoló szobrot, amely filmgyári kellék, és őrzi már egy ideje, s ott lesz vele Sándor Mátyás kalapja is, amelyet édesapja viselt a nemzetközi sikerfilmben. Mindezek mellett egy különleges kiállítás is megtekinthető majd. Bujtor István rajongója, név szerint Pál Gábor dioráma maketteket készített néhány emlékezetes Bujtor-film jeleneteiből, s ezt is láthatja majd a közönség.

Így készül tehát Bujtor István családja a színművész 75. születésnapjára. Ezen- felül pedig minden ott lebeghet a végtelenben, az emlékekben, Sándor Mátyás tekintetével együtt - ezúttal ünnepi fényben.

(Forrrás: www.likebalaton.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details