2024. április 30., kedd - Katalin, Kitti

Archívum

Kultkikötő 2017. június 23 - augusztus 27.

2017-06-02 806

zene1Június 23-án egy fergeteges Budapest Bár koncerttel startol a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja immár 12. szezonjának programjaira invitálja régi és új barátait. Három helyszínen, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen felejthetetlen nyárestékkel és önfeledt gyermekprogramokkal vár mindenkit a fesztivál csapata.

Színház, tánc, koncert, irodalmi estek, gyermekprogramok, kiállítások és borkóstolók. Idén nyáron is érdemes lesz betérni a Kultkikötőbe, hiszen barátságos környezetben juthatunk – ahogy a fesztivál szlogenje is sugallja – víz tiszta kultúrához. „12 éves a Kultkikötő, ez már a kamaszkor kapuja” – mondja Nagy Viktor a Kultkikötő alapítója, igazgatója. „Három állandó helyszín, egy lelkes csapat és rengeteg barát: fellépők és alkotók, színművészek, zenészek, táncművészek, akik már egy kicsit hazajárnak hozzánk. Akiktől kamaszosan zsizsgő, izgalmas és mindig megújuló lesz a Kultkikötő. Ahova érdemes visszatérni.”

Az utóbbi 11 évben sokak állandó hétvégi programjává vált, hogy egy pohár balatoni borral élvezik a Kultkikötő nagyszerű színházi és táncelőadásait, valamint a felejthetetlen koncertek nyújtotta kellemes nyárestéket. A boglári helyszínen a kamara előadásoké és koncerteké a főszerep, míg Fenyvesen a legkisebbeknek kedveskedik a fesztivál csapata színes programkínálattal. A látogatók pedig már az ország legtávolabbi pontjaiból is azért érkeznek, hogy a Kultkikötőben zárhassák strandolós estéiket.

2017-ben egy országos, egy szabadtéri premierre és egy premierre is készül a Kultkikötő. Az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című előadásának rendezője Szabó Máté, a főszerepben Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla látható július 27-én. A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. Mi az ára egy-egy bajnoki címnek? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új 'kiegészítő kezelést' ajánl neki.

A Pulitzer- és Tony-díjas dráma, A kétely több mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket, most Udvaros Dorottyával és Fekete Ernővel látható. Az augusztus 4-i balatonföldvári szabadtéri premier rendezője Pelsőczy Réka.

A Grönholm-módszer bemutatójának rendezője Mózes András. Az előadás egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, aminek végére a néző is a döntés részese lesz. Az augusztus 11-i előadást Bán Bálint, Szabó Erika, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt játsszák Balatonbogláron.

Bocs, félrement! – de nem a sajtóanyag, ez az Orlai Produkció előadásának címe, mely június 24-én várja Földvárra a nézőket. A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e-mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét. Stephanie szerepében Kovács Patrícia, aki hosszú évek óta állandó vendége a Kultkikötőnek. Az Egyasszony Tenki Rékával a főszerepben már az országhatáron túl is meghódította a nézők szívét, július 7-én Balatonboglárra érkezik.

Fergeteges komédiákkal jön a Thália Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Játékszín is. A felejthetetlen előadásokban, a Bérgyilkos a szomszédomban, Spiró Prahjában, a Család ellen nincs orvosságban és a Kölcsönlakásban többek között Szabó Győző, Gubás Gabi, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Cseke Péter, Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Dobó Kata, Lévay Viktória és Erdélyi Tímea is színpadra lép.

A zenés esték között igazi gyöngyszem a Cseh Tamás emlékest július 14-én Földváron. Az ikonikus dalokat most Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adják elő. Nevezték már az ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének, de ő minderre csak a vállát, pontosabban a vonóját vonogatja: Lajkó Félix július 21-én hoz pörgő, végig táncolható műsort. Ha Kultkikötő, akkor Quimby-koncert, idén július 28-án. Visszatér Földvárra Rúzsa Magdi is, augusztus 11-én este koncertezik a Kultkikötő közönségének. Bogláron augusztus 12-én este a Budapest Jazz Orchestra tiszteleg a Queen életműve előtt. Aki táncelőadásra vágyik, A Gyöngyhajú lány balladáját nézheti meg augusztus 18-án az Experidance Produkció előadásában.

Balaton100Szó – az ország egyetlen olyan rendezvénye, amely körbeöleli a Hip-Hop/Slam Poetry és irodalmi programokat egy helyen, idén először a Kultkikötőben! Természetesen gyermekprogramokban sem lesz hiány, Földváron minden szombat és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnaponként, Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton kedveskednek a legkisebbeknek. Jön Vitéz László és az elátkozott malom, Pom-Pom és Mosó Masa is. A kicsik zenés szórakoztatásáról Rutkai Bori gondoskodik, mindhárom helyszínen egy-egy koncerttel várja a gyerekeket a nyár folyamán.

Hétvégente a Balatoni KÖR borászai várják a Kultkikötő vendégeit. A közösségi összefogásra épülő egyesület borászai a tóparti vidék lenyűgöző adottságainak köszönhetően állítják elő több évszázados hagyományra építkező boraikat. Azt vallják, a bor ott ízlik leginkább, ahol készült: kultúra és táj örök harmóniájában.

Időpont:  2017. június 23 - augusztus 27.
Helyszín: Balatonföldvár
Információ:  www.kultkikoto.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details