2024. május 17., péntek - Paszkál

Archívum

7 város Európában, amit tavasszal látnod kell!

2017-03-22 412

repuloŰzzük el a telet Amszterdam tulipánjaival, hangolódjunk a nyárra Athénban, és pezsdítsük fel a szerelmi életünket a romantikus Velencében. Természetkedvelőknek ajánlott a vidéki Anglia gyöngyszeme, az East Midlandsről elérhető Nottingham, urbanista építészetrajongóknak pedig inkább az európai Manhattannek becézett Rotterdam.

Ha valami édesre vágyunk, akkor irány Brüsszel és környéke, a gasztrovilág ínyencségeiért pedig Lyonba érdemes utazni.

     1. Virágos jókedv Amszterdamban

Az Amszterdamhoz közeli Keukenhof kertben nem kevesebb, mint tízmillió tulipán nyílik egyszerre márciustól. Ráadásul a tengerparti városkákban (Haarlem, Noordwijk) április 19-23. között rendezik meg a világ leghíresebb virágkarneválját, a Bloemencorsot, ahol több tonna tulipánnal, nárcisszal és más virágokkal díszítik a felvonuló járműveket. A virágtőzsde sem maradhat ki a programokból, ahol évente 4 milliárd eurós forgalmat bonyolítanak. Pihenésként ajánlott valamelyik amszterdami múzeum, esetleg egy coffeeshop, a gasztronómia kedvelőinek pedig a streetfood market.

2. Hangoldójunk a nyárra Athénban

Aténban már tavasszal elkezdődik a nyár! Tökéletes program egy városnézéssel kezdeni a napot és még a reggeli szellőben köszönteni az Akropolisz látványosságait, majd felpattanni a kompra, és kihajózni egy közeli szigetre, ahol egész nap strandolhatunk. A környező kis szigetek pár perces vagy fél órás hajóútra helyezkednek el a görög fővárostól és nagyon olcsó a kompjegy is. Színes házacskák, antik látnivalók és kristálytiszta vizű strandok várják itt a látogatókat. Autó helyett kerékpárral vagy szamárral járhatjuk be a parányi csodákat, Poros, Paxos, Aegina vagy Hydra szigeteit.

3. Édes hétvége Brüsszelben és környékén

Édesszájúaknak kötelező egy brüsszeli hétvége, ahol az ízlelőbimbók tobzódhatnak! Miután megkóstoltuk az igazi belga csokit és a gyümölcsös, tejszínhabos brüsszeli gofrit, indulhatunk is tovább Brugge irányába. A középkori mesékbe illő, csatornákkal és macskaköves utcákkal szabdalt városka olyan, mintha egy időutazáson vennénk részt. Ha átruccanunk Gentbe is, akkor a Világörökség részét képező belvárosban kóstoljuk meg St. Hubert kenyerét, a fánk alakú édes zsemlét, a mastelt.

4. Pár óra alatt a lagúnák városában, Velencében

A romantikus Velence belváros-közeli repülőtere, a Marco Polo pár óra alatt tőlünk is elérhető, így nem kell hosszú időt tölteni az autós utazással. Az autót amúgy sem vihetjük be a városba, és a turistaparkolók igen zsúfoltak és drágák egész évben. A világ legromantikusabb városában járjunk vaporettóval vagy gondolával, és nézzük meg a leghíresebb látványosságokat, a Dózse Palotát, a San Marcot. Kalandor utazók felfedezhetik a város híres szülötte, Casanova kedvenc helyeit is egy internetes applikáció segítségével. Ha szeretjük a titkokat, akkor a városi temetőt ki ne hagyjuk, ha megéheztünk, akkor irány a halpiac, ahol megkóstolhatjuk a pár eurós helyi tapast.

5. Londonon túl, avagy Robin Hood nyomában

Zöldellő dombok, végeláthatatlan erdők, békésen legelésző birkanyájak, fakó kövekből épült meseszerű házacskák tarkítják Közép-Anglia keleti vidékét, ami az East Midlands reptérről közelíthető meg legkönnyebben. A békés táj tavasszal hosszú gyalogutakra vagy biciklis kirándulásokra csábít, a csendes nézelődést csak néha szakítja meg egy-egy város. Ilyen a fociról és bulikról híres Nottingham, amit sokan Robin Hood legendájából ismernek. Manapság is látogatható a híres történetben szereplő nottinghami vár és a Sherwoodi királyi erdő.

6.Irány az európai Manhattan

Ha az építészet rajongói vagyunk, akkor Rotterdam a mi városunk, amelyet a világháború után igazi mini New Yorkként építettek újjá. A felhőkarcolók csodás látványt nyújtanak, a világ egykori legnagyobb kikötője pedig még ma is sok százezer embernek ad munkát. Itt található a különleges, mozgatható gátrendszer is, a MaeslantKering, amelynek szárnyai akkorák, mint az Eiffel-torony. Rotterdamban a piacokon érdemes étkezni, ahol ne hagyjuk ki az egykori újvilágba utazók kedvenc eledelét, a New York ballt.

7.Rád vár a világ gasztro fővárosa

Lyon nemcsak a Bocuse d’Or döntőjének ideje alatt válik a világ gasztro fővárosává, hanem egész évben csodás ízekkel csábít. Akárcsak a környező borvidékek - például Beaujolais – nedűi, a legkiválóbb francia sajtok (vacherin és gruyere) és a legboldogabb csirkefalatok Bresse-ből, ezek kedvéért érdemes akár egy kis vidéki kirándulást beiktatni.

 (Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Májusi BETA aranyat ér!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

Igazi királynak érezheti magát a magyar turista a kubai luxus szigeteken

More details
Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

Maximum Web és Marketing Konferencia, 2024. május 23.

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben, 2024. május 19-20.

More details
Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

Pünkösdi és gyermeknapi programok országosan, 2024. május 17-26.

More details
Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

Pünkösdi Virágálom, 2024. május 17-20.

More details
Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

Pünkösd az Egri várban, 2024. május 17-20.

More details
Oldtimer Weekend, 2024. május 18

Oldtimer Weekend, 2024. május 18

More details
Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok, 2024. május 17-19.

Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok, 2024. május 17-19.

More details