2023. december 1., péntek - Elza

Archívum

Megalakult a Fülöp Márton Alapítvány

2016-05-05 959

kapus2016. május 4-én a kőbányai (X. kerületi) önkormányzat épületében sajtótájékoztatót tartott Fülöp Ferenc és Fülöpné Benjamin Gabriella, a tavaly novemberben elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton szülei, melyen bejelentették a fiukról elnevezett alapítvány létrejöttét. Fülöp Márton május 3-én lett volna 33 éves.

„Azért gyűltünk itt össze, hogy emléket állítsunk egy csodálatos fiatalembernek és sportolónak – mondta Kovács Róbert polgármester. – Ez a kezdeményezés pedig azért is példaértékű, mert éppen azzal állítunk emléket, hogy közben a fiatal tehetségek fejlődését támogatjuk.”

Fülöp Márton május 3-én lett volna 33 éves, a nevét viselő alapítvány legfontosabb feladatainak tekinti a tehetséges fiatal labdarúgók, a daganatos betegséggel küzdő gyerekek, valamint a X. kerületi oktatási intézmények, általános iskolák és gimnáziumok támogatását (az első a Szent László Általános Iskola), és tanulmányi támogatás nyújtását.

Az alapítvány egyik kezdeményezésében útjára indul a Fülöp Márton Kapustábor is, melynek rendszeresen Balatonfüred ad majd otthont, idén június 27. és július 1. között. Ezen a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai támogatásával minden megyéből érkeznek az edzőik által kijelölt 15-16 éves tehetségek, a munkát pedig egykori válogatott és élvonalbeli kapusok irányítják.

Az idei évtől minden évben kiosztják az NB I-es szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton díjat is, melyet egy szakmai grémium ítél oda, és a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének éves díjátadó ünnepségén adnak át májusban.

„Életünk harminc éve összefonódik ezzel a kerülettel, ezért is döntöttünk úgy, hogy a kapcsolatot még szorosabbra fonjuk – mondta Fülöp Ferenc. – Feleségemmel sokat gondolkodtunk azon, hogyan állíthatnánk méltó emléket Marcinak, amely az ő akaratával összhangban a jövő generációit is segíti.”

A sajtótájékoztatón részt vettek az alapítvány kuratóriumának tagjai, Király Gábor és Juhász Roland válogatott labdarúgók, Gujdár Sándor 25-szörös válogatott kapus, aki a tábor szakmai munkáját koordinálja majd, valamint Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, aki hivatása révén kiemelten fontosnak tartja az ifjúság nevelését, családi és baráti kapcsolatainak köszönhetően pedig szimpatizál a labdarúgás ügyével is. Fülöp Mártont kisgyermekkora óta ismerte, a férje (Pölöskei Gábor volt válogatott csatár) edzője is volt Marcinak.

„A tehetséggel élni kell, nem szabad elhanyagolni – mondta a KLIK vezetője. – Marci nagyszerű és tehetséges ember volt, ez az alapítvány pedig lehetővé teszi mások számára is, hogy kitörjenek a középszerűségéből.”

A sajtótájékoztatóm felszólalt a válogatott kapus Király Gábor is, aki szerint a tehetség csak harminc százalék. „A többi hetven százalék a munka, ami nélkül nincs teljesítmény – fogalmazott. – Erre Marci a legjobb példa, aki ezért is jutott el az angol élvonalig és a magyar válogatottig. Nekünk pedig kötelességünk nemcsak tartani, hanem továbbvinni ezt a szintet.”

„A karrierünk párhuzamosan alakult, szinte együtt kezdtem a pályafutásom vele az MTK-ban – emlékezett Juhász Roland, a Videoton védője. – Ez lassan húsz éve volt, de Marci már fiatalon is példát állított elénk. A tanulás jelentőségét már korán, szinte gyerekként felismerte, és különösen örömteli, hogy ezt az eszmét az alapítvány továbbviszi.”

(Forrás: http://fmfhungary.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

BETA termékbemutató

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« December 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Karácsonyház Gödöllőn

Karácsonyház Gödöllőn

More details
„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

„A mi Normafánk” címmel közösségi fotógyűjtést szerveznek

More details
A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

A Magyar Menyasszony már a kerítésnél van

More details
Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

Új vezetőség a Pannonia Golf & Country Club élén

More details
Síszezon Magyarországon

Síszezon Magyarországon

More details
Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

Ezzel az étrenddel lendülhetünk formába karácsonyra

More details
Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

Adventi termelői napok Hévízen, 2023. december 2-31.

More details
Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

Forró élmények – fáklyás séta forró itallal Hévízen

More details